Reklama

Reklama

Jacques, zaměstnanec malé banky, je osamělý člověk, který skrývá své trápení hluboko v sobě. Nemá žádné přátele a je neustále konfrontován se společností, která je vůči všem kontaktům uzavřená, a tak se marně pokouší navázat vztahy s kolemjdoucími cizinci: prostitutkami, servírkami v restauracích a podobnými. Ti se jeho žádostem o schůzku rychle vyhýbají. A je tedy zcela přirozené, že na tuto lhostejnost reaguje násilím, které z něj postupně udělá vraha. Jacques však chová tajnou vášeň k Pauline, herečce, jejíž sláva a krása pro něj ovšem představují velké překážky. (mac000)

(více)

Recenze (2)

rivah 

všechny recenze uživatele

Tvrdý drsný film připomínající slasher o vrahovi, o němž to od počátku víme, který doplatí na svou slabost k slavné a krásné ženě. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Solidní francouzská detektivka, kterou drží nad průměrem herecké výkony Jean-Louise Trintignanta jako inspektora Ravica a Richarda Berryho v jedné z jeho prvních velkých rolích. Ten hraje vraha Jacquese, který mi byl chvílemi i sympatický vzhledem ke svému osamění a psychické poruše. Film není postaven na napínavém ději, od první chvíle zná divák vraha a je přítomen jeho zločinům. Režisér se více soustředil na psychologii hlavních postav, detektiva a zločince, kteří mají ve výsledku stejný zájem. ()

Reklama

Reklama