Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadné stvoření zničí 70 % měsíce, aby demonstrovalo, jakou silou vládne. Poté vyšle varování všem vládám, že pokud ho nezabijí do března příští roku, zničí i Zemi. Dále také požaduje, že se stane učitelem 3. E na Kunugigaoské škole. Nikdo není tak mocný, aby mu mohl říct ne. A tak se toto záhadné stvoření stává třídním učitelem 3. E. Studenti nejsou vyučováni jen v klasických předmětech, ale i v zabíjení – vláda je totiž požádala, aby se o to pokusili, a komu se to povede získá odměnu deset miliard jenů. Zabije někdo z nich nového třídního, kterému dali jméno Koro, nebo to nakonec zvládne nějaký profesionál? A dokáže je učitel Koro vůbec něco naučit?! (Zíza)

(více)

Recenze (15)

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Teraz pozerám, že existuje aj anime. Priznávam, že o téme počujem prvý krát, ale pri japoncoch a (na) japonských klišé názoroch, že obľubujú hlavne tentacle hentai, ma hlavná postava ani neprekvapuje :D K filmu som sa dosatl náhodu v lietadle. Skrátka chobotnicový učiteľ, príšera, ktorý sa neustále usmieva vychováva z nejakého dôvodu(dôvod je v závere naznačený) skupinu looserov zo strednej školy, aby sa stali prvotriedni zabijáci tým, že ho musia zabiť do maturity, inak zničí zem a všetko žívé na nej. Je to také animovité, tým úsmevom ma kora-san celkom iritoval, ale po hodine v lietadle sledovaním displaya som si zvykol a bral som ho ako hotovú postavu. Žiaci sa správajú typicky, ako ich poznám z rôznych anime. Niektorí namachrovaní drsňáci, ďalší sebamrskajúci pochybovační nesmelí panici. Dej je normálkou, ako z nejakého 30 dielneho anime, kde sa žiaci zlepšujú a dej sa poodhaluje. Na konci všetk okončí happy endom, ale to je ľahké očakávať. Na koniec priznám, že to nie je moja šálka kávy. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedené live action, které do filmu dalo přesně to, co mám ráda na předloze – a to osobnost žlutého učitele. Byla jsem překvapena, kolik toho zachovali a jak dobře to takhle poslepované působilo. Ke konci to sice trochu drhlo (Takaoka + mini Chobotničák), ale pořád mě to bavilo sledovat. A smála jsem se stejným místům jakým v anime. Prostě já od toho odcházela spokojená. Ano, pan učitel vypadá dost uměle, ale co, beztak to není skutečný. Ninomija se velmi dobře zhostil své role a jeho učitel Koro byl hodně dobrý. Herecké výkony studentů byli v cajku, samozřejmě Suda Masaki je prostě nejlepší (nejlépe to jde vidět na konci na té věži, kdy jen stojí on a Jamada Rjósuke, hloupé stání rozhodlo o tom, kdo je lepší hercem! :-D). Takže se těším na pokračování - zabijeme Chobotničáka a dozvíme se všechno? Titulky. ()

Reklama

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Tak anime sem neviděl a po téhle zkušenosti, do něho ani nehodlám jít, pač tahle zkušenost byla pro mně hodně nepříjemnou. O filmu sem si nijak moc nezjišťoval, chtěl sem mít ten správný wow efekt, no filmu nešlo odolat takováhle skvadra vynikajících herců, se sejde jednou za deset let a navíc film má celkově dobré hodnocení. Tudíž natěšen, na to že parta školáků s pár učiteli se pokoušející se, zabít nějakého super hyper žlutého bubáka, zněla královsky dobře. Však po té co film skončil, sem znechuceně a opovrhuji dně seděl a přemítal nad existencí tohohle filmu a nejen že sem žádný nenašel, ale těch hrozných věcí těch bych měl víc jak dost. Naivně, velice naivně, sem těšil že studenti do té žluté potvory budou, střílet z kulometů, raketometů, M4, MP5 a bůhví z čeho ještě a že při troše štěstí zníčí to tamější město, místo toho do něho stříleli kuličkovkami, píchali gumovými noži a zníčili jenom jednu polorozpadlou vodárenskou věž. Takže nejenže film co se týče akce, je totálně nudný, herci hrají mdle až ospale, vizuál na mně působil, jako kdyby jej tvořilo dítě. Jediné světlo v té tmě pro mně představovala Jiyoung Kang alias Irina Jelavic, která ještě neměla dost prostoru, takže.......no já nemám slov. Jdu si raději pustit nějaký ecchi seriál, kde prostě budou prasárny těžkého formátu, ale tam je prostě příběh, charaktery a ještě humor, tady neni nic. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se z přetvořením seriálové předlohy do celovečerní podoby poprali opravdu výtečně. Snímek nejenže nepůsobí epizodním dojmem, ale až na pár zkratkovitých a málo uvěřitelných částí, je dramaticky velmi dobře sevřený a disponuje vyváženým temporytmem. Špatné nejsou ani tvůrčí změny, jako z důvodu dramatičnosti přidané prostřihy do minulosti, či z důvodu šetření odebrané výlety mimo školní prostředí. Postava učitele Kora sice působí plastovým dojmem, kvůli celkově uvolněně atmosféře s pořádnou dávkou nadhledu to vůbec nevadí. Pár výtek by tu tedy bylo, ale je třeba uznat, že hlavní klady seriálu tu zůstaly do posledního detailu zachovány. Příjemným překvapením pro mě byla i naprostá absence křečovitých hereckých výkonů. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Drama o problémové třídě, kde nastupuje nový učitel který si problémové žáky získá, v japonské verzi. Takže učitel je mimozemská potvora se spousty chapadel, co má snad miliardu schopností (kam se hrabou Avengers, tenhle by je do minuty rozmetal) a má hlavu jako nějaký smajlík a problémoví žáci se učí na profesionální zabijáky. Jo, ctěný pan mimozemský učitel chce zničit Zemi a chce po svých žácích, aby ho zabili, což snad ani nejde, když má tolik schopností. Málo absurdní? Tak přihodíme robota, co se vyvíjí a se spolužáky komunikuje taky přes aplikaci v mobilu. Stále málo? Ok, přidáme nějaké děcko, co je taky asi mimozemšťan a má chapadla ve vlasech. Nestačí? No, takhle bych se mohl ptát ještě dlouho, tady absurdita střídá absurditu, šílenost šílenost (i když, po zhlédnutí obou Abeced smrti můžu být rád, že tu na mě nevybafla ženská s obřím pérem...). Jo, Japonci mají divné filmy. Dokud nepřišla vraždící robotka, bylo to pro mě za 5*, jelikož jsem se u toho skvěle bavil. Třeba scéna, jak ten učitel dělá docházku a ostatní po něm střílí s cílem ho zabít, se mi dost líbila. Jenže po té robotce se mi to už začínalo zdát překombinované. A takhle se to táhlo po celý film, ačkoli se pak několik zajímavých a vtipných scén ještě objevilo (žáci a učitel mírumilovně sedí na střeše pozorují hvězdy, a všichni si povídají vesele o tom, jak pana učitele zabijí a učitel se na to těší). Jinak, je to fakt jen pro milovníky anime a milovníky absurdních komedií (sem spadám já). A tohle je hodně absurdní komedie, takže kdo není ochotný přijmout fakt, co se tam děje, ať se na to radši nedívá. Pro mě to byla příjemná podívaná, i když překombinovaná a mírně zdlouhavá. Hodina a půl by byla fajn. 3* ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama