Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy pohádka Cesta za živou vodou volně navazuje na předchozí snímek Cesta za králem trollů, v němž jsme poprvé potkali dobrosrdečného Espena, jeho dva bratry, krásnou a odvážnou princeznu Kristin. Espenovo nové dobrodružství začíná poněkud nešťastně. Kristinini rodiče, král Erik a královna Viktorie, jsou otráveni a z tohoto hrozného činu jsou falešně obviněni oba Espenovi bratři. Oba nešťastníci jsou ihned uvrženi do nejhlubšího vězení a čekají na popravu. To by ale nebyl Espen, aby nenašel způsob, jak chytře a mazaně situaci vyřešit! Přesvědčí princeznu Kristin, aby se s ním vydala hledat bájný zámek Soria Moria, který je prý celý postaven z ryzího zlata. Zde se podle dávných pověstí ukrývá pramen zázračné živé vody a s její pomocí chce Espen zachránit život krále i královny i svých bratrů. Ale existuje vůbec takový zámek? Není to jen báchorka? A je v něm živá voda? Není to celé jen Espenův výmysl a trik, jak odvést pozornost a oddálit popravu jeho bratrů? Možná ano. Na každé povídačce je ale zrnko pravdy, a tak se Kristin s Espenem vypraví na nejistou cestu plnou kouzel, dobrodružství, lásky, ale i nebezpečí. Musí jednat rychle, v patách je jim totiž banda proradných Dánů, kteří nenávidí jejich království víc než cokoli jiného, a chtějí Espena a Kristin za každou cenu zastavit. Pokud Espen a Kristin neuspějí, bude to znamenat konec nejen pro bratry a království, ale možná pro celý svět! (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (58)

dubinak 

všechny recenze uživatele

S podivem mi teda tentokrát díky svému komplexnějšímu ději sedl druhý díl o něco lépe. Humor to má taky možná o ždibík lepší a přibylo i pár originálních magických prvků, které si vás získají originalitou. Samozřejmě i opět do detailu zvládnuté a krásně nasnímané přírodní scenérie tomu dodávají svůj šarm. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Tak vidím, že seveřané jsou mistři nejen v dramatech a kriminálkách.. Nevím, jestli je to tím, že jsem to viděla v kině na velkém plátně, ale mám pocit, že jsem dlouho neviděla lepší pohádku. Nic tomu nechybělo, skvělý příběh, humor, sympatické postavy, napětí a především krásná příroda. Všem doporučuji a určitě to není taková ta pohádka, kdy by se dospělý nudil a bavilo se jen dítě, moc jsem si to užila :) ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

první díl mě bavil, takže volné pokračování byla jistota a mám z toho stejný zážitek jako předtím. Takto se točí pohádky! Má to skvělý vizuál, humor, krásné lokace a fajn pohádkový (a to nemyslím špatně) příběh. Vše co bych od podobného rodinného filmu čekal. Klidně si další třetí díl rád dám. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi podarená rozprávka, ktorá ani na moment nenudí a zaujme- a to predovšetkým nádhernou výpravou. Ako vidno, k dosiahnutiu tohto cieľa netreba vôbec digitálne lokácie, len tak akurát, ale predovšetkým krásnu prírodu. A tých nádherných panoramatických záberov je tu neúrekom. V rámci žánru teda určite za štyri a českí či slovenskí tvorcovia by sa mali od Nórov učiť, čo to dá. Sidse Babett Knudsen tu nie je taká "milf" ako obvykle, najmä kvôli škaredým zubom, ale zopár momentov je, to keď sa napije onej živej vody. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

První část, ačkoli je tady v šedých číslech, se mi líbila velmi. Jednalo se o milou, vkusnou, dobrodružnou fantasy pohádku i pro nejmenší diváky, kteří "úplně opravdického, živého" trolla vidí prvně. Vnímala jsem ji trochu jako zjevení a o to větší radost mám, že se volné pokračování vydařilo ještě o fous lépe. Cesta za živou vodou je pohádka podle mého gusta, princezna je kočka, Espen velký sympaťák, sluší jim to spolu, dobrodružství, humor, sedmimílové boty, troll, skřeti, lidské zlo, i to pohádkové v kombinaci s krásnými kostýmy, výpravou, velkou hudbou, lokacemi, které se mi zdály sem tam také jako z našich luhů a hájů (stejně jako v první části, časem se snad dovíme, kde se natáčelo), no a v titulcích se odvíjí dlouhý seznam českých jmen, což našince vždycky potěší. Ode mě plný počet. Až pohádka vyjde, bude zařazena mezi "stálé domácí" k opakované projekci, mezi osvědčenou klasiku, která nám čas od času dobře padne. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se natáčel nejen v Norsku, ale také v České republice. (Yardak)

Reklama

Reklama