Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy pohádka Cesta za živou vodou volně navazuje na předchozí snímek Cesta za králem trollů, v němž jsme poprvé potkali dobrosrdečného Espena, jeho dva bratry, krásnou a odvážnou princeznu Kristin. Espenovo nové dobrodružství začíná poněkud nešťastně. Kristinini rodiče, král Erik a královna Viktorie, jsou otráveni a z tohoto hrozného činu jsou falešně obviněni oba Espenovi bratři. Oba nešťastníci jsou ihned uvrženi do nejhlubšího vězení a čekají na popravu. To by ale nebyl Espen, aby nenašel způsob, jak chytře a mazaně situaci vyřešit! Přesvědčí princeznu Kristin, aby se s ním vydala hledat bájný zámek Soria Moria, který je prý celý postaven z ryzího zlata. Zde se podle dávných pověstí ukrývá pramen zázračné živé vody a s její pomocí chce Espen zachránit život krále i královny i svých bratrů. Ale existuje vůbec takový zámek? Není to jen báchorka? A je v něm živá voda? Není to celé jen Espenův výmysl a trik, jak odvést pozornost a oddálit popravu jeho bratrů? Možná ano. Na každé povídačce je ale zrnko pravdy, a tak se Kristin s Espenem vypraví na nejistou cestu plnou kouzel, dobrodružství, lásky, ale i nebezpečí. Musí jednat rychle, v patách je jim totiž banda proradných Dánů, kteří nenávidí jejich království víc než cokoli jiného, a chtějí Espena a Kristin za každou cenu zastavit. Pokud Espen a Kristin neuspějí, bude to znamenat konec nejen pro bratry a království, ale možná pro celý svět! (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (58)

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to chlup lepší než první díl, ale vážně jen o chlup. Líbí se mi ten nadhled a představitel Espena svou postavu pojal skvěle, jako rozverného mladíka, který se snaží být vždy optimistický a vždy najít řešení problému, většinou za pomoci něčeho, co někde sesbíral. Kamera je slušná, i když někdy barvotisková, a docela by mě zajímalo, co vše se točilo v ČR, protože ten český štáb byl docela rozsáhlý. Pokud jde o příběh, hodně mi vadilo, že Espen s princeznou překonávali různé překážky, a ti Dánové, co šli za nimi jak přesně věděli, kde je hledat?, jak překonali moře, zvlášť když jich bylo tolik?, jak si přečetli deník v norštině? apod. Celé to i mohlo být kratší, některé scény byly úplně zbytečné a podzápletka s bratry nenabízela nic vtipného ani zajímavého. Jinak to ale docela pobaví, jako každá pohádka dobře skončí, a kdybych to viděl ve svých 12 letech, asi bych byl nadšený. Ale musím ocenit ten pozitivní náboj, který film má. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Sympatický prosťáček Espen a odvážná princezna Kristin se vydávají na dlouhou a nebezpečnou cestu k tajemnému zámku, kde chtějí najít živou vodu, kterou potřebují, aby zachránili Kristininy rodiče a Espenovy bratry. Čeká je dlouhé putování plné nebezpečí, humoru, monster i zloduchů s lidskou tváří. A hrozně příjemně se na to kouká. Cesta za živou vodou má blíž k dobrodružnému filmu než ke klasické pohádce a díky působivé výpravě, hrozně fajn hrdinům a rychlému tempu se u ní budou bavit diváci bez ohledu na věk. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

První část, ačkoli je tady v šedých číslech, se mi líbila velmi. Jednalo se o milou, vkusnou, dobrodružnou fantasy pohádku i pro nejmenší diváky, kteří "úplně opravdického, živého" trolla vidí prvně. Vnímala jsem ji trochu jako zjevení a o to větší radost mám, že se volné pokračování vydařilo ještě o fous lépe. Cesta za živou vodou je pohádka podle mého gusta, princezna je kočka, Espen velký sympaťák, sluší jim to spolu, dobrodružství, humor, sedmimílové boty, troll, skřeti, lidské zlo, i to pohádkové v kombinaci s krásnými kostýmy, výpravou, velkou hudbou, lokacemi, které se mi zdály sem tam také jako z našich luhů a hájů (stejně jako v první části, časem se snad dovíme, kde se natáčelo), no a v titulcích se odvíjí dlouhý seznam českých jmen, což našince vždycky potěší. Ode mě plný počet. Až pohádka vyjde, bude zařazena mezi "stálé domácí" k opakované projekci, mezi osvědčenou klasiku, která nám čas od času dobře padne. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Tak vidím, že seveřané jsou mistři nejen v dramatech a kriminálkách.. Nevím, jestli je to tím, že jsem to viděla v kině na velkém plátně, ale mám pocit, že jsem dlouho neviděla lepší pohádku. Nic tomu nechybělo, skvělý příběh, humor, sympatické postavy, napětí a především krásná příroda. Všem doporučuji a určitě to není taková ta pohádka, kdy by se dospělý nudil a bavilo se jen dítě, moc jsem si to užila :) ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

první díl mě bavil, takže volné pokračování byla jistota a mám z toho stejný zážitek jako předtím. Takto se točí pohádky! Má to skvělý vizuál, humor, krásné lokace a fajn pohádkový (a to nemyslím špatně) příběh. Vše co bych od podobného rodinného filmu čekal. Klidně si další třetí díl rád dám. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se natáčel nejen v Norsku, ale také v České republice. (Yardak)

Reklama

Reklama