Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži, jedna žena a zločin... Francouzský film Mužská záležitost je soubojem dvou silných mužů, dvou životních principů a především hereckým koncertem dvou velkých hvězd francouzského filmu, ke kterým se diváci neustále s obdivem vracejí. Obávaný komisař Servolle (Claude Brasseur) se přátelí se slavným architektem Faquetem (Jean-Louis Trintignant). Servolle si váží svého přítele, se kterým sdílí vášeň pro cyklistiku. Právě pracuje na případu sériového vraha, jehož obětí, podle všech indicií, se stala i Faquetova žena. O to větší důvod vraha dopadnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já vím, že Vám nelže. Je to, bohužel, horší. On se zmýlil." Mám rád sportovní přátelství a kdyby toho nějaký kamarád zneužil a vraždil, tak bych ... mu asi poskytl alibi, protože přece byl celou dobu se mnou. Nebo nebyl? Bylo naprosto skvělé sledovat komisaře Servolla, jak se mu začal ztrácet asfalt pod galuskama a jak začal dumat o tom, co se to vlastně stalo mezi 16-tým a 19-kolem. Já si tedy dovolím podotknout, že kdybych jezdil pravidelně stejný okruh, tak bych páté kolo rozeznal od dvacátého asi jen podle toho, že ... vlastně nerozeznal. Takže Fagueta jsem taky viděl v 17. kole a basta. On to být nemohl, i když to možná udělal, ale kde je zbraň? Zamotané to bylo a mě to tedy dost bavilo. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Slušná francúzska kriminálka s dobrou dramatickou zápletkou. Je či nie je dobrý priateľ komisára Servollu vrahom alebo nie. Neustále pochybnosti, hľadanie dôkazov pre a proti, tvoria výbornú psychologickú hru. Produkcia je dobrá a herci ako Claude Brasseur a Jean-Louis Trintignant nie sú žiadni amatéri. Po úvodných vraždách však už opadne napätie a snaha komisára usvedčiť Krepsa skĺzava až ku komédii. 70% ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak neokoukaný nápad. Jistě už to použili mnozí. Kde řádí sériový vrah, tam chce někdo udeřit stejně a využít situace. Na definitivní rozuzlení si musíme počkat. Ale do té doby se podle mě vyšetřování trochu táhne a směřuje dlouho odnikud nikam. Jedni policisté se neustále soustředí jen na Faqueta, druhý zase na to, aby ho bránil. A mezitím se točí v kruhu. Na můj vkus to nemá patřičný spád... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Claude Brasseur už asi nikdy nebude patřit mezi moje oblíbence. Ale zatímco ve Válce policajtů jsem jeho výkon velmi těžce vstřebával, zde mi jeho postavička posloužila alespoň jako prostředník pro chtěný i nechtěný humor, když už jsem mu toho komisaře uvěřit příliš nedokázal. Aneb jak nalezl Jiří Krampol alias Libor Krejcárek ve francouzské kinematografii svého spřízněnce. :o) Díky nezvyklému průvodnímu tématu cyklistiky a zdařilému závěru se jedná o snadno zapamatovatelný film s velmi dobrým scénářem, slušnými hereckými výkony (zejména Trintignant), ale na druhé straně velice nudným provedením bez nápadu i jakékoliv atmosféry. Skoro se mi chce říct, že kombinací těchto atributů připomíná Mužská záležitost spíše československou televizní tvorbu 80. let, než špičkové „západní“ thrillery. Ale on ještě i ten Malý pitaval měl v nejedném dílu atmosféru a napětí o dost lépe vybudované. Váhám mezi 3 a 4 hvězdičkami, rozumím, že starší ročníky dokážou z jisté nostalgie dát i plnou palbu a navzdory hluchším místům mě to spolehlivě také bavilo. Od francouzských krimi thrillerů jsem ale přeci jenom zvyklý očekávat daleko víc, než rutinnou detektivku vhodnou na zábavný rodinný podvečer. 65% ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrá detektivka, v níž obchodník s realitami využije brutálních vražd tří žen, aby se stejným způsobem zbavil své manželky. Alibi mu má dát jeho účast na cyklistických závodech party nadšenců, mezi nimiž je i policejní inspektor, jehož si obchodník zaváže nabídkou výhodné půjčky na koupi nemovitosti. Mám tyhle staré francouzské herce rád. Jen ten konec mi neseděl. Obchodníkovi se vražda jednoznačně neprokázala a inspektor se mu pomstí tím, že mu při závodech způsobí vážnější poranění. Tomu jsem jaksi neporozuměl. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama