Reklama

Reklama

VOD (1)

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně tohle pokračování bylo o něco málo horší než jednička, i když to tady podle toho hodnocení zatím nevypadá. Návštěva kina byla super zážitek. Jen bych asi vytkla ten český dabing, který se mi tak úplně nelíbil. Jednička byla lepší v originálním německém znění s titulkama a tak bych to nechala i u dvojky. Ovšem, kdyby to v kině dávali v originále, tak si troufám říct, že by asi plno nebylo. Film měl skvělý spád stejně tak jako u jedničky. Místama se mi ale děj zdál moc střeštěný, ale to nevadí. Jinak hudba byla ve dvojce určitě lepší než v jedničce. 80%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zeki Müller se vrací a je to opět jízda. První díl jsem si užil perfektně, a tak jsem si nemohl nechat ujít ani díl druhý. A nebyl jsem vůbec zklamán. Bylo jen velmi málo chvil, kdy jsem se nesmál, a nejvíc mě opět (stejně jako v prvním díle) odrovnala paní ředitelka se svým "Je ostuda, že musel přijít člověk ze dna společnosti, aby se zvýšila kvalita naší školy". Je to prostě ujeté, je to vtipné, je to fajn. Víc asi nemám co dodat. Jen takový postřeh. Poslední tři filmy, na kterých jsem byl v kině, pocházejí z Německa. Aniž bych to plánoval, vznikla tím u mě velmi zvláštní série. Nikdy jsem německé filmy nějak extra nemiloval, ale povedlo se. Jinak tento film ode mne získává po právu pět hvězd. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAKOVÉ AKCE SE ŽÁKY ČLOVĚKA STMELÍ. AŽ SE VRÁTÍTE, BUDETE SKVĚLÁ PARTA.“ …“CO KDYŽ NĚKDO UMŘE?“…“ /// Školní vejlet (nebo tak něco) do Thajska. Pařba? Tak hlavně to není žádná řachanda. Zato celkem slušně poučujou, moralizujou, ničej drogy… V zásadě proti těm věcem nic nemám (a to nejsu učitel), jen jsem místo dobročinýho příběhu čekal spíš bláznivou (ulítlou) kravinu. Ale třeba dnešní náctiletí… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju rychlokurz z Fausta (jo z toho co napsal Goethe) . 2.) Jsem puberťák a potřebuju zjistit, jestli mě maj doma rádi. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět je to tady. Už před rokem jsem v kině kroutil hlavou nad absurditou této německé ptákoviny (dvojka je jediný díl, který u nás měl premiéru s minimálním zpožděním oproti Německu). Co naplat, když se zařadí maximální rychlost a film jeden povedenej gag za druhým. Kdekdo mi může lamentovat, že takhle fungujou i Babovřesky, jenže Fakjů pane učiteli je úplně někde jinde. Má šmrnc, má koule, má onu mladickou divokost kolující v žilách všech hlavních protagonistů, má barevný filtr co spolu s popkulturní muzikou nažene testosteron do žil. Se správnou partou lidí rozhodně povinnost! PS : Kdy bude trojka? EDIT v roce 2018 :D ... 90% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke ešte o stupeň slabšie. Dávam síce dva hviezdy ale aj tak neviem, či som to nenadhodnotil. Kým v prvej časti sa chytali vtipy tak pol na pol, teraz už scenáristi nemali čo vymyslieť, tak to sa vybrali najľahšou cestou, presexualizovaním veľmi trápnym spôsobom. Ono ping pongová loptička v kunde špatnej Nemky nie je ani nič vtipné, ani nič atraktívne. Scény, kde sa objavila Karoline Herfurth boli pozerateľné, ale na moje nemilé prekvapenie jej rola bola menej než vedľajšia. Dúfam, že žiadny tretí diel nebude. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Po skončení závěrečných titulků je možné sledovat nevydařené scény. (Cheeker)
  • Tento film je druhým nejúspěšnějším německým filmem. Prvním je Manituova bota (2001). (ČSFD)

Reklama

Reklama