Reklama

Reklama

Manželské etudy


Mirka a Antonín (E02)

(epizoda)

Dnes večer nahlédneme do společného soužití Mirky a Antonína Kubrových. V době svatby bylo dispečerovi Antonínovi 20 let, kadeřnická učnice Mirka ještě nedosáhla plnoletosti. Na cestě však bylo dítě. První roky manželství nejsou příliš poklidné – starost o rodinu se střetává s Antonínovým nebezpečným koníčkem. Mirce se podaří uniknout z osidel domácnosti díky zaměstnání, brzy nato se však ohlásí další potomek a hrozí, že Antonín opožděně nastoupí na vojnu. Jak se s těmito skutečnostmi manželství vypořádá? (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvaja nezaujímaví ľudia, kde žena tradične skončí v domácnosti a muž má bláznivý koníček v podobe závodenia, čo sa nie vždy zaobíde bez zranení (a manželkinho ultimáta, že ak s tým týpek nesekne, tak...). V neposlednom rade tu padajú drsné hlášky, z ktorých sa dá súdiť, čo z tých dvoch v budúcich desaťročiach vyrastie - a ja tieto typy nemám rád ("Niektorí hovoria, že peniaze nie sú všetko. Ja si to nemyslím. SÚ všetko. Okrem lásky teda a takých vecí." - wtf???). ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát jsme se v cyklu Manželské etudy podívali na jeden takový na první pohled těžce slučitelný pár, který nakonec asi spojí až nehoda Antonína při automobilových závodech. Pro mě se ovšem jedná o jeden ze slabších příběhů. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bývanie u rodičov, takže celkom normálna rodinka, až na to pretekárske jazdenie, ktorému (našťastie) urobil koniec úraz. Režisérske otázky síce nepočuť, sú vystrihnuté, ale akoby tam boli otázky na rozvod. Zdá sa mi, že celkom zbytočne. Vyhýbanie sa vojne je trošku netypické, väčšina to riešila elegantnejšie a spoľahlivejšie. –––– Přišel jsem tak nějak o svobodu, už si nemůžu dělat, co chci. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta lidi si dost dobre neuvedomuje asi, ze se jedna o realny zivot lidi a ne film se scenarem. Lide jsou proste ruzni a maji ruzne zivoty, hodnotit je narozdil od mistniho osazenstva nehodlam. Jedna se o velmi mlady par, ktery se bere castecne kvuli diteti, pani je 17 a manzel ma divoky konicek. Klasicky zivot mladych lidi, kteri tezce hledaji kompatibilni souziti. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Příběhy jednotlivých epizod z dílničky Manželských etud, režisérky Heleny Třeštíkové ve vás něco zanechá, ať už pozitivního či negativního rázu, ale zanechá. U některých epizod se zdá až k neuvěření, jak radosti a strasti obyčejných lidí různého typu dokáží strhnout vaší pozornost. V tom je taky vidět, že Třeštíková natáčí všechny tyto epizody od srdce. Též se dá ocenit originalita časosběrného dokumentu, kde po dobu několika let sledujete změny hlavních postav, to je zcela fascinující a působivé. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama