Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 1

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Vím, že se k tomuto snímku ještě vrátím. A písně se mi líbily moc. Pořád mi jedou na youtube. Navíc bylo pěkné, že byly jen ve chvílích kdy jste si chtěli zatančit nebo se jen uklidnit. Film je poměrně pomalejší než jsem z prvu čekala. Hlavní dvojice se k sobě hodí, přecijen to nebylo jejich první střetnutí. Navíc mají oba moc pěkné hlasy a zpěv se jim velmi dařil. Líbilo se mi, jak se k jejich vztahu přistupovalo pomalu a ne rychle a tak jsem se do nich zamilovala. A přeci jen je to trochu umělecký film. ()

echo 

všechny recenze uživatele

Začátek může naznačit že to může být jako klasické otravné muzikály. Jenomže tomu tak tomu naštěstí po zbytek filmu nebude. Romantické drama příjemně roste po celou dobu filmu. Všechny zpívané pasáže jsou jemně zakomponované do příběhu a je příjemné že jich není tolik. Režisér filmu opět prokázal že umí hudební filmy jak tomu také bylo u Whiplash. Film je příjemně vtipný a stopáž se příjemně snesla. Konec filmu je pak na zamyšlení a pro každého jak si vyloží ať už pro diváka příjemně nebo ne. [ČSFD Projekce] ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

La La Land je zářným příkladem dobře sepsaného příběhu, výborných postav, fajn složeného soundtracku a bravurního herectví. Je to chytlavé, zábavné, svižné a hlavně vás to nenudí. ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Snové, něžné a jásavé. Líp to popsat asi nedokážu. Chazelle předloni bije a letos hladí. Co na tom že je to ulhané jako projevy Ovčáčka a scénáristicky kýčovité. Když to přes sebe necháte převalit, ocitnete se na dvě hodiny jinde. Závěr dře kůži a romantické duše bouří. Mácha by měl radost. S La La Landem je to totiž jako s Kofolou. Když jí miluješ, tak není co řešit. ()

Spike17 

všechny recenze uživatele

La La Land funguje jak jako velkolepá pocta klasickému Hollywoodu, tak jako originální romantický muzikál bořící neotřelými způsoby žánrová klišé. Dialogy, texty písní, choreografie, pohrávání si s časovými vztahy (jak na úrovni magičnosti, tak u mentální subjektivizace postav), všechny tyto aspekty a mnoho dalších nevyřčených jsou brilantně zpracovány. Ze všeho nejvíc ale vyniká jako stylistický prostředek kamera, která v jednotlivých muzikálových (nejen) vystoupeních opisuje složité trajektorie a svou stylizací diváka vtahuje do příběhu takových způsobem, až evokuje práci s kamerovými jízdami maďarského režiséra Miklose Jancsoa. Proces snění a cesta za svým snem vyobrazena kouzelným způsobem, leč s mírně hořkou pachutí (závěrečná scéna musí emočně pohnout s každým, kdo definitivně neodstřihl svou citovou stránku). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který má skvělé barvy, skvělé nápady, kdy se prolíná realita s tím, co by mohlo být, to především v závěrečné scéně, která je prostě nádherná, je zde výtečná chemie mezi Emmou a Ryanem, ale pak je zde i příběh, který je celkově banální a přijde mi až moc jednoduchý na to, jak krásně je natočený. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Čoho sa Damien Chazelle, to premení na zlato, to platí aj v tomto prípade.Aj keď muzikály nejako nevyhľadávam, tak tento mi dosť zachutil, či tanečné kreácie, herecké a spevácke výkony tak hravosť a podmanivý vizuál, všetko to funguje skvelo. Gosling a Stone tvoria výborný pár, obaja hrajú dobre, avšak Emma má jasne navrch a Oscar je na mieste. La La Land je v rámci muzikálov veľká trefa do čierneho. 8,5/10 ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, co mám od La La Landu očekávat. Nakonec jsem viděl jeden z nejhezčích filmů, co kdy vznikl. Úžasná hlavní dvojka, krásný příběh a soundtrack. City of Stars a Audition si ty nominace na Oscara za nejlepší píseň opravdu zaslouží. Něco tak romantického, vtipného a originálního se jen tak nevidí. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Ano ano, herecky perfektní. Celek trochu rozpačitý, tanec průměrný a jazz také nemusím. Ke všemu, i když ústřední melodie byly pěkné, ani jedna mi po skončení neuvízla v hlavě, jen tři, čtyři tóny klavíru. To je od muzikálu málo.Trocha retrovsuvek děj mírně oživila, celkově s přihlédnutím k výtečnému obsazení dávám čtyři, ale s odřenýma ušima. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jazzový muzikál? Proč ne? Ale snad až příště... 1) Skvělé písničky? Velkolepá taneční čísla?? Nic podobného jsem nezaznamenal. 2) 36letý Ryan Gosling (klavírista Sebastian) mě, pravda, zaujal svým zpěvem, tancem a hrou na klavír, ale vydrželo to jen dvě hodiny. Navíc vypadal jako Daniel Bambas a podobně i hrál. 3) Nesympatická hlavní ženská postava Mia mě nezaujala vůbec. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Funkční pocta klasickému/velkému muzikálu hojně obohacena o moderní/autentické prvky. Největší dojem na mě udělala přirozenost a chemie hlavní dvojice, píseň City of Stars a samozřejmě závěrečná montáž, která patří k tomu nejlepšímu, co kdy v daném žánru vzniklo. Výsledek na mě zapůsobil tak milým dojmem, že jsem dokázal prominout i hodně prostinkou zápletku. Myslím, že divácký prožitek bude záležet dost na tom, jaký vztah si k muzikálovému žánru chováte.___Napodruhé jetě lepší...10/10 ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Prečo? Pre skvelú hudbu, pre skvelý vizual, pre skvelý strih, pre skvelú emmu, skvelého ryana! Je to jasné, v hlave to celé ostane ešte skvelo dlho:). Nazdar ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

U tohohle snímku je důležitý, aby člověk vnímal prostředí L.A a vžil se do těch dvou hlavních postav. Je to nádhernej příklad muzikálu a romatickýho filmu dohromady. Jazz konečně zabodoval. Vidět tančícího Goslinga je opravdu paráda. Čistých pět hvězd."City of Stars" srdcovej song. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Jak film začal tak jsem skoro mlátil hlavou o sedačku přede mnou...no naštěstí to dále nepokračovalo v duchu parametrů klasického muzikálu, jelikož to už bych tu nebyl mezi námi. Poté se to již dalo dívat a chvílema jsem se i dobře zasmál, jelikož vtipné pasáže se zde překvapivě hojně vyskytovaly. Také hudba, primárně tu co hrál furt Gosling na piano, byla přímo úchvatná. Bohužel, dějově to bylo velmi slabé a na konci se nám děj rozplynul jak mlha v jarním slunci. Mé hodnocení je slabé, nicméně musím uznat já nejsem cílová skupina, takže určitě se to plno lidem bude líbit, já mezi ně nepatřím..... ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

U La La Landu jsem se celou dobu musel usmívat. Ten film je skvělý, člověk je prostě při jeho sledování nadšený, ať se děje cokoliv. Ryan Gosling s Emmou Stone si užívají každou chvíli a divák si to užívá s nimi. Damien Chazelle je opravdu skvělý režisér/scenárista a po výborném Whiplashovi nám naservíroval ještě o něco povedenější zážitek, jehož hudba mi bude hrát v hlavně ještě hodně dlouho. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

3,5* Po Pomáde druhý romantický muzikál pri ktorom musím svoju nenávisť voči tomuto žánru potlačiť a uznať, že ide o kvalitný a vskutku podarený film. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Zcela chápu okouzlení La La Landem a šílenství kolem něj. V době přehlučených, agresivních a povrchních blockbusterů totiž Damien Chazelle přišel s nádherně barevným filmem, který upomíná na staré doby, přitom je točen v moderním duchu a odehrává se v prazvláštním bezčasí, v němž na jednu stranu hrdinové mají mobilní telefony, na stranu druhou můžou do kina na Rebela bez příčiny a nosí kostýmy, s nimiž by v současné společnosti asi neoslnili. Muzikály moc rád nemám, ale La La Land naštěstí využívá hudební složky umně a vkládá ji jen tam, kde je potřeba. Chazelle je velmi inteligentní režisér a je vidět, že film natočil přesně tak, jak chtěl. Obrazová kompozice je naprosto báječná, její kooperace s nádhernou a chytlavou hudbou taktéž a pochopitelně tu svou roli hrají i skromné, ale efektní choreografie. Celková atmosféra je vesměs pohodová a nenásilně oslavuje všechny snílky, kteří se potkávají s životní realitou, ale věří tomu, že se jednoho dne dočkají splnění svých snů. S tím souvisí i na žánr nečekaný a netradiční konec, který film přibližuje více realitě a nastoluje zajímavé dilema. Zmínit se musí ještě úžasné písně, které jsou chytlavé a mají hitový potenciál, a nejsou úplně dokonale zazpívané, v čemž spočívá jejich kouzlo. Gosling a Stone v hlavních rolích jsou přirození a fantastičtí, funguje mezi nimi chemie, jsou sympatičtí a srdce diváků si získají velmi rychle a je úplně jedno, zda máte rádi jazz, nebo ne. Kdyby to celé bylo o chloupek kratší a byl tu nějaký moment, který by emočně chytil trochu víc za srdce, dal bych nejspíš plný počet. Tyhle čtyři hvězdy jsou ale hodně silné. 85% ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama