Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 4

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

dawe04 

všechny recenze uživatele

Začnu narovinu. La La Land jsem si neskutečně užil. Sám, ve starém divadle plném důchodců, mladých párů a maminek, co od 50 odstínů zřejmě občas zabloudí na něco, co má náhodou 14 nominací na nejprestižnější filmové ceny. La La Land je totiž ukázkou naprosto precizně a poctivě zvládnuté filmařiny. Je to nádherná malba filmového řemesla. Vynikající hudba a písničky podšité jazzovou muzikou, kterou Chazelle přetáhnul z Whiplashe (kolikrát jsem ten film měl živě před očima), vynikající práce s kamerovými pohyby, senzační střih, kostýmy, výprava – v hlavní roli Los Angeles za stmívání a rozbřesku a hlavně fantastická práce s osvětlením. Všechno to pod taktovkou skvělé režie Damiena, jež prokazuje svojí uměleckou genialitu! Ve dvaatřiceti ukočírovat takhle technicky komplexní film! Gosling je přesně tím, kým chce každý z nás chlápků být a Emma je pohádkově okouzlující. Příběh je bez debat poměrně jednoduchý a přímočarý, nicméně si to neplést s povrchností! La La Land má v sobě sice banální, ale velmi propracované myšlenky o snech jednotlivců a jejich proplétání se společným životem zamilovaných. Přestože jde o poctu klasickým hollywoodských příběhům, Chazelle jde i okolo. Máme dokonalou lásku, takže nás naše neúspěchy nezlomí? Ne! Viset na někom nás šťastnými neudělá (THANK YOU!!!) a honbu za splněnými sny ukazuje La La Land spíše v posmutnělém světle.Vše je vyobrazeno někdy až příliš sebestřednou uměleckou narací (scéna kdy Gosling a Stone spolu za rozbřesku nad LA stepujou a zpívají kolem lampy je až kýčovitě krásná). Podobných uměleckých obratů je La La Land plný (když Gosling s Emmou diskutují o tom, že se jazz pouští jenom jako kulisa ke konverzaci v restauracích – a pak při jejich první společné hádce u večeře hraje jako kulisa....jazz, Goslingova vášeň a později i Emmina) nebo závěrečné Goslingovo klavírní solo, kde obraz retrospektivně ukazuje jiný příběh, který by se stal, kdyby některé události se odehrály jinak. La La Land je vynikající film, který si všechny ty nominace právem zaslouží a chápu, čím učaroval akademiky. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tím, čím dřív na plátně byli Bogart a Bacall, jsou dnes Ryan Gosling a Emma Stone. La La Land je současný muzikál, který díky tomu jak je natočený vzdává hold muzikálové klasice. Už jen spojení CinemaScope a Technicolor...báječné! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Hezký film o tom, že není důležité s jiným člověkem žít, ale stačí ho hlavně mít po boku. Trochu mě zarazilo, že ke konci přestává film být muzikálem. (1 270.) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ryan střídající obleky, Emma střídající barevné retro šatičky... kdo by ty dva nezbožňoval? Působivě podaný romantický vztah v muzikálovém hávu. Trochu moc dlouhý a jeho pointa mi zlomila srdce, ale závěrečná sekvence patřila k tomu nejnádhernějšímu, co jsem v posledních letech viděla. A "City of Stars", ach... Oscara, prosím. Hodně Oscarů. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Jako jo, přeceňovaný Whiplash mě sice minul hodně velkým obloukem, po La La Landu si ale říkám, že v tom Chazellovi přece jen něco bude. Ne že bych mu rovnou dával Oscary (edit po shlédnutí konkurence: jen ať to ty Oscary vyhraje, nic vyloženě lepšího v nominaci beztak není), nicméně už to vyhrály i daleko méně výjimečnější filmy (namátkou třeba loni). Jestli bych někomu dal Oscara hned z fleku, tak by to byl Sandgren, ten totiž s kamerou předvádí divy, za který by se nestyděl ani fantom posledních let Lubezki. Příběh je vlastně docela obyčejná klasika o hledání snu mezi hvězdami Hollywoodu. Technicky, herecky a hudebně je to ale na tak vysoké úrovni, že si to nelze neoblíbit. 80%. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Když začala úvodní scéna, bála jsem se, že jsem měla příliš velké oči a velká očekávání, ale nakonec naštěstí ani ne. Film je to impozantně výtvarně řešený, kamera je více než zajímavá, hlavně Emma Stone neskutečně sympatická, a ty šaty, ty šaty! Chci je všechny! Hudbu jsem měla naposlouchanou už dříve, v tomto ohledu mě snímek nepřekvapil. A příběh? Jímavý, něžný a citlivě podaný a neskutečně smutný. Ač La La Land nestrhne jako třeba Moulin Rouge (když se podívám do nedávné doby), je to rozhodně výborný film. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Sladké ako aspartam, scéna vo hvezdárni ma vyniesla do nebies, Emma je anjelik, cukríkový klenot! Teším sa na ďalšie zhliadnutia! ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Přenádherná podívaná. Damiel Chazelle spojil poctu klasickému Hollywoodu s živelnou energií dnešní doby a stvořil možná nejlepší filmový muzikál, jaký jsem kdy v životě viděl. La La Land sic není tak nervy drásající jako předchozí Whiplash, avšak je to stále nesmírně podmanivé a filmařsky velkorysé dílo, které potěší nejednoho diváka. Je to opojný kaleidoskop snů, představ a skvostné hudby, to celé v kýčovitém obalu "továrny na sny." Emma Stone a Ryan Gosling jsou duo snů. Za mě pět hvězdiček a doufám, že film uspěje jak na Zlatých glóbech, tak na Oscarech. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu říct, že jazz nesnáším, jenom ho neumím poslouchat. A jakoby to předurčilo to, že jsem neuměla naslouchat ani La La Landu. Na rozdíl od většiny se mi nelíbí ani Ryan Gosling a už vůbec Emma Stone a jako postavy mi už vůbec nebyli sympatičti. Obrovské nadšení nad tímto filmem nesdílím. Místo optimistické a jásavé pocty starým muzikálům mi přišel depresivní a písničky nebyly chytlavé. Na čtyři hvězdičky to vytáhl až originální a dojemný konec. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Po pěti zhlédnutích už nemám co dodat. :-) Asi vše tady už padlo. Ten film je krásný a lidský. Damien Chazelle si podobně jako u Whiplashe vystačil s jednoduchým (až banálním) příběhem, ale podal ho neobyčejným a okouzlujícím způsobem. Teď jenom čekám, s čím přijde příště, protože laťku si nastavil nesmírně vysoko... Hudba naprosto fantastická, herecké výkony parádní (Emma "oscarově" výborná, moje oblíbená desítka hereček tenhle nápor už prostě nemohla vydržet), úžasná kamera, chemie mezi ústřední dvojicí funguje náramně, celkově perfektně namixovány mluvené pasáže a hudební či taneční čísla. Stojí za to jít cílevědomě za svým snem a ztratit přitom něco jiného, vzácného? Nevím... Jen škoda pro ty, kteří si tenhle skvost nedokážou užít, o hodně přicházejí. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Sladké, romantické, light LA. V hlavní roli láska, láska k tomu, co děláme a milujeme celým srdcem, láska k hudbě. Výborná kamera i výprava, skvělý jazz i muzikálové melodie. Výšek Whiplashe to ovšem nedosáhlo. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Zlatučká Emma to v mojich očiach celé zachránila a oscara si rozhodne za to zaslúžila. Fakt neviem, čo by som La la landu dal, ak by tam nehrala ona. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Netuším, čo bol La La Land myslený ako pocta muzikálom z dávnych dôb ale zo žiadnym z nich sa nemôže zrovnávať. V starých muzikáloch museli vedieť herci hrať, spievať a hlavne perfektne tancovať, boli plné ľahko zapamätateľných pesničiek, z ktorých sa mnohé stali hitmi svojej doby. V La La Lande som si žiaľ nezachytila jedinú, trocha peknú melódiu, Gosling vie síce hádzať pekné psie oči ale spevák a tanečník nie je, Emma Stone spieva o trocha lepšie ale aj napriek tomu, by ju v 50. rokoch určite nechali prespievať lepšou speváčkou. Takže je nakoniec dobre, že Oscara dostal len omylom. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Nesnáším muzikály. Ve skutečnosti jsem La La Land ani nechtěla vidět. Ale to by byla opravdu velká škoda. Vlastně mě tady ty hudební vsuvky ani moc nesraly a především na mě nečekal žádnej zamilovaně uslintanej konec. V rámci žánru tenhle film považuju za dost originální a svěží kousek, na jehož konci nezůstalo ani jedno oko suché. Ne, vážně, fakt mě to vzalo (bez toho, aniž bych si připadala citově vydíraná, i když jsem samozřejmě citově vydíraná byla), a to se mi opravdu moc často nestává. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Od první scény je jasný, že jdete na muzikál. A pak jede romantická klasika, která by řádně doplula až do vod lehkého nadprůměrna... Nebýt toho, že v poslední cca třetině je to trochu jinak. Jde totiž taky o zamyšlení nad střetem mezi sněním a životní realitou. A co je snům třeba obětovat. Ryan Gosling je prostě bourák! Ta reminiscence na Jamese Deana jistě nebyla náhodná ( tak doufám, že neskončí tak blbě a natočí ještě spoustu takovejch bijáků ). Emma Stone je dobrá, ba výborná, dobře jim to ladí, ale přesto bych si dokázal představit ještě zajímavější obsazení ;-). Režijně výborně vedené, je vidět, že Chazelle točí filmy s láskou a opravdovostí. Jen doufám, že nebudou všechny o jazzu :-). Hudebně minimálně dvě tři hodně chytlavé věci. I Ran! :-D ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Já ve své podstatě muzikály nemám rád. Všechny ty snová taneční a pěvecká čísla mě pokaždé vytrhávají z atmosféry filmu, a tak když se ke mně dostaly první záběry La la landu, snoubila se ve mně jistá rozpačitost a přitom značný zájem. Po zhlédnutí musím veškerou odpovědnost za tu „tajemnou“ chuť vidět film, jehož žánr mě vlastně neba, na režiséra Damiena Chazella, kterému se podle mě podařilo hlavní myšlenku celého filmu hodit až do druhého plánu a přitom právě všechny ty prvoplánové muzikálové kreace posunuly celou pointu filmu do neskutečných výšin a určitě tomu neubližuje, jak fantasticky to celé vypadá. Rád bych ten film označil jediným souslovím, ale byl by to spoiler jak kráva. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Po rozporuplných názorech jsem od filmu neočekávala příliš, ale byla jsem zvědavá. Hlavní herecká dvojice poměrně slušná, nejsou moji oblíbenci, tance i jazzu (o kterém se spíše hodně mluvilo) však málo. Děj jednoduchý a hlavně se příliš táhl. Málo výrazných melodií. Celkově musím říci, že to byl pro mne průměrný zážitek a na muzikálové špičky film nedosahuje. Je to více romantický příběh se zpěvy, než muzikál. Konec je sice originální, ale celý film tím nezachraňuje. Oscary už dlouho neberu moc vážně. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Film hýřící barvami, skvělými písničkami, dílo zároveň nerealistické i syrově skutečné, filmový konec přesně dle mého gusta, resp. jeden z nejkrásnějších konců, které jsem viděla. Promočený balíček kapesníčku, rozhodně nejlepší film roku, děkuji! ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama