Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 2

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Tohle slovo přesně popisuje celý film. Děj se odehrává v naší době, ale režisér si dokázal s prostředím a atmosférou pohrát tak, že to vypadalo, jako by se příběh odehrával v 50. nebo 60.letech. Bylo tam přesně to, co starší muzikály ("Singing In The Rain") měli. Spousta tancování a stepování, pomalejší písně, které vás neměli roztančit ale vyvolat ve vás ty správné pocity. A i když jsem z konce byla trochu zklamaná, protože jsem jim šťastný konec opravdu přála, tak se mi líbilo to, že režisér konec pojal reálně jako ze života obyčejného člověka. Škoda, že takových muzikálu se už netočí více. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, jaké to muselo být žít v době premiéry Zpívání v dešti a podobných muzikálových legend. Teď už vím. 10/10 ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pln očekávání pořádného filmového zážitku jsem skočil do kina hned první den, kdy se to u nás ve městě promítalo a... vezměme to popořadě. První třetina filmu je muzikálová. I když nejsem fanda filmů, kde lidi z ničeho nic najednou začnou hopsat a zpívat, musím uznat, že cit pro skloubení barev, radosti z pohybu a zpěvu Chazelle má. Muzikálově tedy na výbornou, pro mě však nuda (to je ale věc vkusu). Druhá třetina je poměr muzikálovosti k tuctové romanci 0 ku 100. Tady jsem měl opravdu problém udržet pozornost. Řeší se tu vztah a nemá to žádnou šťávu (vzpomínáte na Notebook?). Zachraňuje to však třetina poslední, která je naprosto výborná, korunovaná výtečným koncem. Historický zápis do filmových análů to tedy není, radost z filmu však bude mít většinový podíl publika. Ale vidět to podruhé také nemusím. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

14 nominací na Oscara naprosto chápu. Hollywood se plácá po zádech, jak je to vlastně úžasné místo pro plnění snů a Chazelle k tomu přihazuje líbivé obrázky a nostalgické písničky. Je to navíc nabalené na unylou romanci dvou nezajímavých lidí. Osudová? Ani ne. Ze všech tří filmů, ve kterých po sobě Ryan s Emmou pokukovali jsem jim to tady věřila nejméně. Zvlášť Gosling, pokud zrovna nehrál na piano, se z plátna koukal dost nezaujatě. Zkrátka a dobře, tohle načančané snění o dokonalém městě zázraků mě vůbec neokouzlilo. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Ta polozrada před koncem zavinila mé nejvyšší možné ohodnocení, ale pozice My Fair Lady zůstala i nadále neotřesena. A to navzdory písničkám, které budu poslouchat do omrzení, nápaditým muzikálovým vystoupením, které se občas dokonce obešly bez zpěvného doprovodu, a velice sympatické dvojici, které jsem přál splnění jejich snů. Snad bude mít Damien Chazelle i nadále šťastnou ruku ve své filmové tvorbě. (Třebíč, kino Pasáž) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jemný, příjemný film. A přesto pod kůži se zarývající drama, které se nebojí končit jinak, než happyendem. Damien Chazelle opět dokazuje svůj filmařský um. Starosvětsky vypadající snímek, který je ale v mnohém krásnou ukázkou toho, jak moderní filmy mají vypadat. Zasloužený úspěch i Oscar. Tohle se prostě povedlo. Škoda jen, že to někdy nešlo více na dřeň. 75% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Milujem muzikaly. Ryan a Emma patria medzi mojich oblubenych hercov. La La Land som videla na velkom platne. Bolo to pekne, ale na plny pocet hviezdiciek mi tam nieco chybalo. Neviem, nie je La La Land trosku preceneny film? ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Nejromantičtější film za dlouhou dobu, který je svou reflexí kinematografie odsouzen k oscarovému úspěchu. Problematicky se jeví hlavně jistý anachronismus doby, postav, chování a žánru. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Totéž co u Whiplash, nesnesitelnost sledovani zaručují především totálně nesympatické postavy... a když nemáte postavy, zbyde vám křečovitá kýčovitá snaha o efekt a trapně prvoplánová a průhledná snaha dojmout diváka... Na mě tohle prostě neplatí... Kromě kalkulu ten film nic nenabízí. ()

detektiv 

všechny recenze uživatele

Bohužel do kina jsem šla až po zveřejnění nominací na Oscary a byla jsem tedy tímto faktem chtě nechtě velmi ovlivněna. Začátek filmu se mi zdál relativně zdlouhavý a chvíli mi trvalo, než jsem se dokázala do muzikálového prostředí La La Landu ponořit. Emma Stone patří dle mého názoru k nejsympatičtějším herečkám vůbec a ačkoliv nejsem bláznivá fanynka Ryana Goslinga, musím uznat, že má ohromné charisma, tento pár spolu se mi velmi líbil už v Bláznivé zatracené lásce a i zde byl pro mě jedním z největších kladů celého filmu. Obecně se neřadím k muzikálovým nadšencům, ať už jde o samotné pojetí děje nebo hudebních scén, ale v La La Land byly hudební scény začleněny v rozumné míře, ať už se jednalo o množství nebo zpracování. Závěrečná sekvence celého filmu od okamžiku, který posunul děj do pozdější doby, byla ohromující a posledních několik minut filmu jsem ani nedýchala a nechala jsem se naprosto unést. Tedy závěrem, film nominovaný na čtrnáct zlatých sošek? Rozhodně ne. Muzikál, který se zařadil mezi nejlepší ve svém žánru? Rozhodně ano. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Nevěřím a nefandím nikomu, kdo si zbůhdarma bere do pusy jazz a snaží se přivlastnit jeho vnitřní napětí a energii. Nevyšlo to Newmanovi v Paříži, nevychází to ani Goslingovi v LA. Průměrná červená knihovna, nechápu ten hype... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jo, ty Oscary si to zaslouží, protože vizuálně, herecky a režijně to byla absolutní paráda, která se opravdu vidí málokdy, ale děj je bohužel tradičně o hovnech, jak už to tak v muzikálech bývá. Čtvrtou hvězdičku přidávám za konec, který byl excelentní, ale jinak není příliš o co stát. 70% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Po muzikálovej stránke perfektné spracovanie. Ale...Intermezzá medzi jednotlivými muzikálovými "snami" pôsobili rušivo a nezáživne. Herecké výkony ma nejak zvláštne neoslovili, dokonca ani oscarová Emma Stone. Príbehu chýbala hĺbka a štipka korenia naviac. Koniec bol síce dojemný, ale to celý film zachrániť nedokáže. Aspoň nie v tomto prípade. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Muzikály nevyhledávám, možná i díky tomu mi taneční a hudební čísla nepřišla nijak zaostávající. Stone s Goslingem jsou jako pár ve všech polohách uvěřitelní a závěr je prostě kulervoucí. PS: kdo jste na tom byli taky na rande a ještě deset minut před koncem jste si říkali, jaká to byla trefa? :) ()

carly 

všechny recenze uživatele

Pred príchodom do kina som o filme vedela veľmi málo. Hlavne asi to, že je to muzikál a že ho chvália. A ako film ubiehal, tak som sa snazila porozumiet prečo. Ale keď film skončil, tak pocit, ktorý vo mne prevládal, bolo rozčarovanie. Chcel to byť prekvapivý, originálny film tak trochu sa vysmievajúci z klišé. Prekvapil, lenže nepríjemne. Originálny moc nebol a klišé sa nevysmieval, ale pekne si ich až do konca odškrtával. Má to asi byť pocta klasickým muzikálom ukazujúca neromantizovaný pohľad na vzťahy. Čo nie je zlá premisa. Lenže film na jej druhú časť väčšinu času zabúda, a keď si spomenie, tak to občas funguje, ale občas tiež nie. A ten koniec to celé pochová. Sedieť tematicky na dvoch stoličkách je zložité a tento film to nezvláda. Vizuálne je to farebne. Výkony sú dobré. Hudba je obstojná, aj keď na muzikál nevýrazná a ľahko zabudnuteľná. Ale ja neodpúšťam filmom, ktoré mi klamú. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Melodrama čtyř ročních období s poměrně jasně nalinkovaným dějem. V úvodní třetině filmu dominuje muzikálový žánr, v průběhu děje se ale postupně vytrácí. V poslední třetině děj ztrácí na dramatičnosti a působí natahovaně. Filmu jednoznačně dominuje perfektní hudba (tipla bych si, že se dočká i nějaké té nominace). Po technické stránce dokonalé, dlouhé taneční sekvence točené na jeden záběr - slast pro oko. Suma sumárum, forma zvítězila nad obsahem, celkově vzato uspokojivá podívaná. 75% ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama