Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 15

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Celý tento film je tak krásně barevný, optimistický, zároveň silně negativní a jednoduše realistický....Každý má nějaké sny a prostě každý nemá to štěstí, že hned od začátku má úspěch...Dvojice Stone a Gosling mi k sobě skvěle pasují, což ale již vím několik let a tahle dvojice se pro sebe na natáčení prostě narodila. Zbožňuji filmy o filmovém prostředí, tudíž já se cítila báječně a útrapy, které pro mě hlavně zažívala hlavní postava v podobě Stone v podobné verzi aktuálně zažívám také, tudíž jsem se dokázala silně vcítit do jejího chování. Hudební vystoupení byla krásná a píseň, která se prolíná celým filmem - chci ji slyšet každý den :) Vím, že to chci vidět znovu. A více než Gosling pro mě tou star byla Stone a ráda bych, aby za to byla patřičně oceněna :) I ten Glóbus je obrovský úspěch. Posledních cca 10 minut filmu, kdy se k sobě dvojice přitiskne a začne se tam odehrávat další "příběh" - to bylo tak intenzivní, že to bez slz prostě nešlo....Jednoduše krása. ()

venison 

všechny recenze uživatele

"La La Land" je film, o kterém se hodně mluví.. Nejlépe v superlativech.. Muzikál, ve kterém se moc nezpívá.. Film, kde se moc nehraje.. Přes první (titulkovou) scénu jsem se musela horko těžko prokousat.. Začátek měl hodně pomalý rozjezd, děj relativně o ničem a má to konec nekonec.. ALE.. Je to sakra dobře natočeno.. Herci jsou zde bohužel spíše postavičky, loutky, které mají dotvářet umělecky navrženou scénu.. Je celkem jedno, koho by do hlavních rolí obsadili, hlavně aby byla mezi ústředním párem jiskra a ta se Ryanovi Goslingovi a Emmě Stone vykřesat opravdu podařila.. Úchvatné byly scény, které byly natočeny na "jeden nádech" kameramana.. A těch bylo opravdu hodně.. Kloubou dolů před scénografy.. Uznání patří hercům, že se i s minimem střihu a spoustě zběsilých kamer dokáží tvářit naprosto přirozeně.. Velké uznání patří v neposlední řadě samotnému režiséru Damienu Chazellovi, že si troufl ve své rané filmové tvorbě na takhle velké sousto.. Mimochodem, opravdu jsem nevěřila, že je má Ryan relativně pohybové nadání, dokud jsem toho topora neviděla tančit.. A snad ještě poznámečka, že mi hlavou lítaly velké asociace s některými filmy Woodhoy Allena, a to zejména díky jím věčně obsazované Emmě Stone.. Jako chápu, proč je to skvěle natočeno, ale ani to mne nepřesvědčí si "La La Land" pustit ještě jednou.. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Muzikálové, depresivní, umělecké x utahané, mrzuté, stejné, neherecké. Sorry jako, ale tomuhle snímku bych nedala jediného Oscara. Snaha o vytvoření uměleckého díla a návratu ke starým časům muzikálů se úplně nepovedl. Ústřední hereckou dvojici mám ráda. Ale tímhle si mě trošku zprotivili. Emma je vychrtlá, že není schopná ani tančit, Ryan se tváří pořád stejně ublíženě celý film. Pár písniček, úspěšně zazpívány. Děj filmu byl jednoduchý, smutný. Po celou dobu sledování snímku jsem měla pocit, že se něco semele a krásný konec určitě nebude. V konečném zhodnocení jsem si mohla ušetřit dvě hodiny, třeba na mytí oken. ..chci vidět film, kde herci ještě hrajou.. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten film, co získal spoustu ocenění a mluvilo se o něm na každém kroku. Docela jsem ráda, že jsem s jeho zhlédnutím nijak nepospíchala. Jedná se o celkem pro mě normální romanťárnu doplněnou o pár písní, které člověku ani moc nevlezou do hlavy. Jediné, co mě chytlo za srdce byla občasná pianová sóla. Celkově nejlepší na filmu bylo posledních dvacet minut, kdy se nemluvilo, v pozadí hrála skvělá hudba a člověka vzala za srdce ta ironie osudu. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Celý je to mělký....ale Ema Stone tomu dává hloubku. Chazelle si za tu dřinu čvrtou hvězdu zkrátka zaslouží. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě na tom dostala výprava. Mix několika časových linií dává filmu specifickou atmosféru, kterou jenom zdůraznila vynikající kamera. Hodně je to znát v hudebních číslech. Díky tomu a díky opravdu skvělému soundtracku - a to mám k jazzu přinejlepším odměřený postoj, mi nevadil ani žánr muzikálu. Bohužel hudební čísla jsou rozprostřená nerovnoměrně. V první polovině se zpívá a tančí téměř všude, v té druhé už skoro nikde. V praxi je proto druhá polovina snímku mnohem silnější a naléhavější. Skoro to vypadá, že by snad vyprávění prospělo, kdyby se hudební čísla vystříhala. Respektive vyprávění by to prospělo určitě, atmosféře a kouzlu naopak uškodilo. Top 10 za rok 2016. ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling je skvělej, Ema moc ne. Příběh celkem o ničem. Jak říká Kamil Fila, je to jenom zkouška na něco. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že zpočátku mne to až tak nebralo, ta první polovina je asi slabší, ale postupně jsem se naladil na vlnu (geniální) režiséra Chazelleho, úžasnou hudbu, ale hlavně vzájemnou hereckou alchymii dua Ryan Gosling a Emma Stone. Ta fungovala na 100 procent a vývoj příběhu, ale hlavně jeho režisérské ztvárnění za vydatné pomoci hudby, tance i skvělé kamery nemělo chybu. Styl napůl retro napůl moderní, ale skvěle poskládaný tak, že divák neřeší co je to za formu, ale zaujatě sleduje geniální "vývoj" příběhu podmíněný nezapomenutelným výkonem ústřední dvojice až do hodně povedeného konce, který tento vyjímečný film důstojně uzavírá a navíc dává divákovi dost námětů (třeba o tom, jestli to obdobně někdy nefunguje i ve skutečnosti). Každopádně je moc dobře, že režisérův "Whiplash" byl tak úspěšný. V opačném případě by tento film, který měl režisér a scénárista v jedné osobě vymyšlený a připravený dlouho před "Whiplash", třeba nemohl být zrealizován plnohodnotně tak, jak si Chazelle představoval, anebo by byl třeba ještě "na houbách". Každopádně laťku má Chazelle nastavenou hodně vysoko a můžeme se jen těšit, zda ji bude ještě přeskakovat. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Remeselne je to fakt úžasne spravené a hercom nie je čo vytknúť. Čo je teda slabinou tohto zaujímavého filmu? Mne tam proste chýbala nejaká emócia, ktorou by som si doplnil ten audio-vizuálny zážitok. ()

anusha 

všechny recenze uživatele

ano mohlo y to byt trosku kratsie a spevacke a tanecne vykony maju daleko od old hollywood no zo soundtracku zijem uz tyzden takze +* ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

La La Land je těžký nemít rád. A kupodivu je na to taky snadná odpověď. La La Land je prostě kouzelný, hravý, barevný, má krásné poselství a hlavně dokáže diváka naplnit optimismem. A takovýto filmy jsou někdy dost potřeba. Zvláště, když máme špatnou náladu a potřebujeme rozveselit a zahřát trochu na srdci. A to La La Land splňuje na sto procent. Režisér Damien Chazelle potvrzuje to co jsem si o něm po Whiplashi myslel, a to že je velmi šikovný a talentovaný režisér, který má co říci a je potřeba s ním počítat do budoucna. A jsem velmi rád, že to potvrdil. Velmi se mi líbilo, jakým způsobem je film udělaný, zrežírovaný, jak se pracuje s kamerou, střihem a především muzikálovými čísly, které umocňují a posouvají děj dopředu. Chazelle si také pro svůj film vybral výbornou dvojici, která je tělo a duší pro celý film. Ryan Gosling hraje parádně a ty klavírní čísla jsou nádherný. Emma Stone je opět perfektní a věřil jsem jí každý dialog a každou scénu. Co se týče samotných muzikálových scén, tak ty jsou pastva pro oči i pro poslech. Tolik nápadu a hravosti, spojené s krásnou hudbou, která s lehkostí plyne a dojímá a pak to vygraduje v perfektní finále, které posílá do kolen. Finále, které nás krásně vrátí na zem a vydoluje z nás další emoce, takový nenuceným způsobem. A tomuhle já říkám umění. Jsem z filmu dost nadšený, ale něco mi tam chybělo. Nějaký podobně silný okamžik, jako bylo finále, nebo něco na ten způsob. La La Land je krásný muzikál, který je natočený s láskou ke starým muzikálům a filmům, k jazzu a hlavně je to parádní film, který si zaslouží všechnu chválu, kterou má a taky bude mít. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Láska na prvé zhliadnutie. Snáď sa raz odvážim opísať všetky pocity, správne ich pomenovať, a skĺbiť ich do zmysluplnej recenzie. Do recenzie, ktorá by len neopisovala, to ako som užasnutý týmto filmom, čo pre mňa La La Land predstavuje, ale aj plne vyjadriť moju neochvejnú Lásku ku každej jednej zložke filmu. Či už sa jedná o perfektnú réžiu, úžasné piesne, hudbu a choreografie, skvelé herecké výkony ústrednej dvojice alebo krásnu prácu kamery. Fakt, že som tento film pozeral v kine 3 krát v priebehu dvoch dní, a odvtedy nespočetné množstvo krát mi len ukazuje ako hlboko som zainvestovaný do toho filmu a ako dlho moje ohúrenie trvá. Ako som povedal - Je to Láska. Edit: 30.05.2018. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, na romantický film to bylo málo romantické, respektive mezi Ryanem Goslingem a Emmou Stone ani nefungovala "chemie", na muzikál tam nebyly vydařené písničky, na drama to nebylo dost napínavé a komedie to nebyla ani omylem. Takže pro mě to nedodrželo žádný z žánrů, kterými se La La Land honosí a to, co z něj zbylo, je jedna hezká klavírní skladba "Mia & Sebastian’s Theme" . Ano, bylo tam pár dobrých scén, ale bylo jich málo a od člověka, co natočil Whiplash, jsem čekala něco víc novátorského, ostrého, moderního a ne poklonu starým kýčovitým hollywoodským muzikálům. A pokud už musel točit muzikál o lásce, pak bych brala spíš něco ve stylu Moulin Rouge, kde hlavní protagonisté mají charisma, umí výborně zpívat a lásku mezi nimi člověk naprosto pociťuje. Tady to byl pořád "jenom" Ryan Gosling se svým flegmaticky vyrovnaným výrazem v obličeji a Emma Stone, která na mě působí, jakoby se každou chvíli chtěla rozbrečet. No nic. Jedno hezké klavírní vystoupení ještě nedělá dobrý film. ()

Blue.Poison 

všechny recenze uživatele

Hafo nominací na Oscary, pár Zlatých Glóbů v rukávu. A důvod? Asi někde mezi zbytečnými dialogy, nicotným příběhem a efekty jako v devadesátkách. Jediným pozitivem je, že Ryan Gosling pořád vypadá sakra sjízdně a mezi ním a Emmou Stone ta herecká chemie pořád je. Ještě možná ten konec, kde je ve výsledku více emocí a děje než v celém filmu. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

85-90% ... Snívajte! Plňte si svoje sny! A nikdy sa nevzdávajte, nezáležiac na tom koľkokrát spadnete! Krásne zahrané, hudba dokonalá, úžasne "vyfarbené". Jednoducho naprieč celým spektrom prenádherný film. Po Whiplash ma Chazelle odrovnal ešte viac, jeho cit pre film a hudbu je neomylný. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát - muzikály nejsou mým šálkem čaje. Moulin Rouge jsem vypnul po půlhodině, poslední Bídníci mě nudili. Nebudu lhát - do jisté míry mě k navštívení kina nalákal Damien Chazelle, jehož Whiplash mě ohromil, a pochopitelně ústřední dvojice, která je mi sympatická. Nebudu lhát - pozitivní naladění sálá z celého filmu víc jak kouř ze Zemana a hudba je skutečně chytlavá. Nebudu lhát - tohle se povedlo, že by se ze mě stal muzikálový nadšenec? 90 % Famózní soundtrack. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Vyšperkovaný a hravý muzikál o tom, jak je těžké dosáhnout svých snů, a ještě těžší se jim během té cesty nezpronevěřit. Závěr posunul film o kategorii výš. Vůbec se nedivím, že La la land sbírá ceny všude, kam se podíváte, tenhle film je prostě krásný. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama