Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 15

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

Sajuska1991 

všechny recenze uživatele

žíííš to bylo tak kouzelé ! moooc pěkný film, asi nic pro tvrdý chlapáky, protože se tam přece jenom víc vznáší a tančí, než šuká a řeže, ale je to prostě kouzelné ! Je tam spousta chytlavých tónů a melodií, ryan byl moc šikovný a ema ? boží ! a ty její ksichty :-D ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Mám strach, že Damien Chazelle už nikdy nic tak skvělého nenatočí, ale byla by to sakra škoda. Chlapík, který v jednatřiceti napsal a natočil film, který někteří nedají za celou svoji kariéru, má můj velký obdiv. ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Nádherné, farebné, úprimné, nenútené, výborné zahrané, formálne nesmierne nápadité. Film dokazuje, že veľkolepé tanečné scény dokážu diváka možno vizuálne strhnúť, no rozkošne minimalistické a nemej krásne tanečné scény typické pre tento film (ako napr. tá vo svite nočných lámp, ktorej predchádzalo hľadanie Miinho Priusa) dokážu pohladiť na duši. Vývoj vzťahu hlavných hrdinov potešujúco nehollywoodsky a realistický. Scéna hádky pri spoločnej večeri tak strhujúca, ľudská a skvele zahraná, že divák veľmi živo nadobudne pocit, že "niečo podobné som už zažil", alebo "je celkom možné, že niečo podobné raz určite zažijem". A záverečná výmena pohľadov tak silná, že povie viac, ako by povedalo 1000 slov, si samotná zaslúži hodnotenie 5*. Najlepší a najúprimnejší romantický film, aký som videl! ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Prvni polovina ohromny kyc, trapnost, nuda. Druha polovina lehky nadprumer, ale stale nic, co by melo odpovidat takovemu hodnoceni, co je tady(pres 80%). Behem prvnich cca 30 minut (hodiny jsem ze slusnosti nekontroloval) mi vazne nekolikrat blesklo hlavou, ze bychom z kina odeseli, coz nevim, jestli se mi nekdy vubec stalo.. Ono taky stavet muzikal na jedny jediny pisnicce.. Prevelike zklamani a na spraveni nalady si pujdu zpatky k Grease(-Pomade) a Singin' in the Rain.. A to jsem se vazne tesil, nijak me ustredni dvojice nevadila, ale ten dej a hlavne zpracovani se nejak minulo s mym vkusem. Dodatek 2.7.2017 Musim uznat, ze nakonec jsem ve filmu nasel i par dobrych foru pri druhem (trochu vynucenem) podivani (vanocni pisnicky, star trek ohoz byvaleho partaka a jeste dva nebo dalsi tri na ktere si ted nevzpomenu). Zaroven jsem zaslechl vice nez jednu pisnicku, tusim, ze jsou nakonec tak asi 3. Z toho nejlepsi je "I ran" v podani mistniho hasice. A nebyt toho mezihvezdneho poletovani a tancovani ve vesmiru bez skafandru(v 2/3 filmu), tak snad nakonec i reknu, ze to je dobry film. Takhle nakonec zvysuju a davam usmudlany 3* ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Zpívánkov začne formální suverenitou, barvami, hravostí, pohybem a kulisami L.A...Ale pak se zacyklí v jazzové improvizaci bez děje, tempa a souznění s nemilenci...Všechna muzikálová retra tak ztrácejí kouzlo, švih, působí nesourodě a samoúčelně... ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Technicky dokonalé, herecky vynikající a k tomu božský soundtrack! Muzikály mám obecně rád, ale La La Land je nejenom skvělý muzikál, ale nádherný romantický a sympatický film s hořkým nádechem reality a řadím ho do svého osobního muzikálového žebříčku na nejvyšší pozice. Emma Stone je super vždycky, ale z Ryana Goslinga se v posledních letech stal jeden z největších sympaťáků v Hollywoodu. Jdu si znovu pustit soundtrack a pak zase znovu. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Obyčajná retro romantika s neskutočnou formou, ktorá bez problémov zatieni aj obsah. Do toho veľmi sympatickú ústrednú dvojicu a obohraté muzikálne melódie a Akadémia sa môže zblázniť. Romantická línia je fajn, aj nečakaný záver, avšak už to bolo na mňa veľmi dlhé. Ale Chazelle má aj veru talent, to sa nemôže poprieť. ()

luksatka 

všechny recenze uživatele

Moc jsem tomu šanci nedával, slaďáky a milostné romance nejsou mým šálkem kávy, ale jsou asi jen 2 možnosti: buď se budete nudit a po chvilce ten děj přestanete vnímat nebo vás celý příběh naprosto pohltí a vy si budete přát, aby to jen tak neskončilo. Skvělá hudba, skvělí herci a skvělé písně ("city of stars" jen tak z hlavy nevymažu). ()

Indy 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát som La La Land videl niekedy pred Silvestrom 2016 a bolo to ok, ale okrem chytľavej skladby "City of Stars" a pekného záveru to vo mne až taký silný dojem nezanechalo. Potom sa začali valiť nominácie, triumf na Zlatých Glóbusoch a prišlo aj 6 Oscarov a skoro aj ten siedmy za naj film v pamätnom a komickom momente z odovzdávania Oscarov (Warren Beatty by vedel rozprávať) :) A tak sa La La Land vrátil aj do kín, išiel som znovu a užil som si to určite viac. Chémia medzi Emmou Stone a Ryanom Goslingom je bezchybná a rovnako dobré sú ich herecké výkony a na druhýkrát som si naozaj užil premeny v ich vzťahu počas jedného roku filmového rozprávania. Režisér Damien Chazelle je talent, a to ten film ešte aj napísal a je mladší ako ja (má tuším iba 32), som zvedavý čo príde nabudúce. La La Land je peknou kombináciou moderného a staromódneho a aj keď nie som žiadny fanda jazzu, tu sa hudba moc podarila a už som si objednal aj soundtrack. Určite by to bol zaslúženejší víťaz Oscarov ako Moonlight, aj keď ja by som bez váhania hlasoval za Arrival (to kebyže som bol členom akadémie). 8/10 ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Muzikály nemám ráda a i v tomto bych některé scény úplně vystřihla, ale i přesto mě film vyloženě bavil. Nalákal mě trailer, na který jsem náhodně narazila, jinak bych La La Land úplně minula. To, jak film skončil, jsem absolutně nečekala a docela mě to zaskočilo. Nebudu spoilerovat, ale jsem ráda za to, jaké měl film zakončení :-) originální a bez klišé. Písničky mi povětšinou vůbec nevadily a do filmu pěkně zapadaly. Já prostě miluju klavír :-) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Začátek (tanec v koloně) Míšova muzikálová noční můra, stejně tak kousek číslo 2- Mia shání nabijáka na party. Podobným skvostům vděčím za to, že už se na muzikál nikdy (doufám) nepodívám v divadle. S prvním výskytem RG úplně jinej level- nejen po stránce příběhu, který se začal slibně rozvíjet, ale i po stránce hudební- jazz místo toho klasického muzikálového třeštění. Následně příjemná limo o dvou silných individualitách, které se vzájemně podpořily v dosažení svých profesních snů. Neurazilo, nenadchlo. ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Najfilmovejší film od čias...Už si ani nepamätám. Neznášam muzikály, ale toto je brilantné v každom ohľade, v každej minúte strihu, v každom slove dialógu, v každom zapracovaní jazzových motívov. Chazelle je boss a možno najväčší filmársky talent novej generácie, môže si robiť čo chce v akomkoľvek žánri. Prajem mu komerčný úspech, aj keď je dosť pravdepodobné, že väčšina ľudí do kina išla iba kvôli mediálnemu mecheche, ktorý okolo filmu bol. Presne kvôli takýmto tvorcom ešte stále môže visieť na Mnt. Lee nápis Hollywood. PS: Luhrmanove videoklipy popri tomto zapadnú prachom ()

Milano33 

všechny recenze uživatele

Takže, po Moulin Rouge! som dal šancu aj tomuto skvostu, ktorý nám ukázal lásku z trošku iného uhla pohľadu. Nie je to tá typická "Forever After" láska, na akú sme zvyknutý z iných romantických filmov. Tak, ako je táto láska vznetlivá, tak je aj prchavá. Je horlivá a zároveň trpká, je osudová, i keď osud jej nepraje, ide o velice realistické znázornenie lásky. La La Land búra všetky zavedené stereotypy, nie je to vôbec láska na prvý pohľad, táto láska sa buduje, postavy tohto príbehu, Sebastian a Mia, na seba síce ustavične narážajú, ale až po niekoľkých nepodarených pokusov napokon prebehne medzi nimi iskra, a až v tom momente prepadnú jeden druhému. Film sa obzvlášť sústredí na sny - na tie (ne)naplnené sny a predstavy, nie vždycky to, po čom srdce tak bedlivo ráči, je plne uspokojené. Veľmi odvážnym spôsob sa rozpracováva tento koncept, najmä v prípadoch, kedy fantázia sa stretne s tvrdou a drsnou realitou, vtedy sa všetky sny, všetko to, čo bolo vysnené, náhle rozplynie. Narozdiel od iných, La La Land pojednáva o smutnej, krehkej, pominuteľnej a nenaplnenej láske, ktorá však je v zárodku veľmi krásna a čistá. Preto pokladám La La Land za velice krásny film a príjemný muzikál, ktorý dokáže hrať na city a emócie. To však nie je všetko, okrem samotného spevu sa do popredia dostáva všeobecne hudobná zložka. Spevu tu nie je až tak, ako práve tých hudobných pasáži, ktoré rovnako dobre vynikli, i keď ja osobne som si viacej užíval hudobný prejav hlasu než zvuky, ktoré vydávajú hudobné nástroje. Každý milovník hudby a tancu si tu príde na svoje, film je naozaj všestranný a rozhodne nie je rovnozvučný. Pravidelne sa obmieňajú hudobné štýly, žánre a inštrumenty, na ktorých sa hraje. V tomto snímku sme tiež hlbšie nahliadli do histórie hudby a špeciálne postavenie v tom všetkom mal práve jazz. Obzvlášť o jazze sme sa tu dozvedeli toľko zaujímavých informácií, o ktorých som nemal ani najmenšie tušenia. La La Land mi celkovo zmenil pohľad na tento hudobný žáner a snáď ho do budúcna viacej ocením, keď už viem, aká história sa skrývala za zrodom tejto muziky. Hudobná zložka si hľadá cestu skrz film veľmi podareným spôsobom a nehodlá sa ustáliť na jednom mieste, stále ju podnecuje okolie k neustálej zmene a tým jednotlivé tóny menia svoju farbu. Tieto tóny a zvuky sa zoskupujú podľa nálad a pocitov ústredných postáv, hudba krásne reflektuje ich momentálne psychické rozpoloženie. Dalo by sa dokonca povedať, že piesne a muzika psychologicky zvnútornili naše postavy. Veľmi ma ohúrilo to, čo som sa dopočul o Ryanovi Groslingovi, totižto sa špeciálne pre potreby tohto natáčania filmu naučil hrať na klavír. Pri sledovaní som si nebol úplne istý, či to v skutočnosti je Ryan, kto sedí a hrá na piano. Vo väčšine prípadov som dosť váhal, pretože tie pohyby prstov a tá elegancia, ktorú do hrania dával, je hotová bravúra. Je to vážne až k neuvereniu, ako geniálne sa Grosling naučil hrať, je z neho hotový virtuóz, klobúk dole. Takáto vec sa jednoducho cení a dáva to filmu zbrusu nový rozmer. Keď už som u toho Ryana Goslinga, nesmiem opomenúť ani úžasnú a peknú Emmu Stone, ktorá hrala vskutku fenomenálne. Ryan a Emma mali medzi sebou nádhernú chémiu a zo ich spoločných scén vyžarovala hrejivá číra energia. Vzhľad snímku je takisto mimoriadne unikátny a plný oku lahodiacich momentov. Práca s farbami a svetlami bola veľmi sugestívna, aj v prípadoch, kedy bolo svetlo do značnej miery utlmené, tak tie sýte a krikľavé farby proste vedeli dostatočne ožiariť pódium a strhnúť na seba všetku pozornosť. Réžii, kamere ani strihu nemám čo vytknúť, všetko bolo krásne a detailne nasnímané, takže obrovská spokojnosť z tejto strany. A tá záverečná surreálna sekvencia, ktorá nám ukazuje alternatívny vývoj príbehu ich večnej, nikdy-nekončiacej lásky, ktorá sa tentoraz už dočkala toho štátneho konca, bola už len čerešničkou na torte za tým všetkým a pre mňa rozhodne tou najkrajšou a najemotívnejšou časťou filmu. Musím uznať, že tu sa s tými efektami, trikami a kulisami pravdepodobne najviac vyhrali a odniesol som si z toho skvelý audiovizuálny pôžitok. K úplnej dokonalosti tomu chýbalo naozaj veľmi malinko, nie všetko môže byť ako Moulin Rouge!, ale aj tak ide o jedinečný počin, ktorý si zaslúži uznanie a predovšetkým toho Oscara, ktorého mal takmer na dosah. () (méně) (více)

Wally 

všechny recenze uživatele

Ten konec je jaký je...člověk na to asi není u americké koprodukce zvyklý, ale možná i ten závěr v mých očích získal plusové body navíc. R. Gosling a E. Stone...úžasní je slabé slovo. Jestli všechna ta pěvecká, hudební a taneční čísla dali sami, pak zaslouží absolutorium. V podstatě ve dvou táhnou celý film. K tomu nádherná hudba...asi budu už jen poslouchat jazz 😀 a barevnost a živost. Strašně milé překvapení a 4* dávám jen pro to, že muzikály nejsou mým šálkem čaje ... Díky, krása! ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Príjemne artové a old shoolové. Avšak keď si odmyslím pozlátko, zostáva mi tuctový a priemerný príbeh, navyše pekne rozťahaný. Obsah jednoducho nezodpovedá rozsahu. Emma Stone výborná, Ryan Gosling priemerný. ()

Kanca 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze me La La Land prijemne prekvapil, bylo to takovy mily a roztomily a Gosling se Stone jako par porad bavi. 85% ()

Pttak 

všechny recenze uživatele

Jak už tady někdo napsal. Tenhle film pohladí, jako polibek od Emmy Stone na tvář. Ačkoliv neměl jsem tu čest to zažít, každopádně muzikál rozhodně na čtyři hvězdy. V určitých částech filmu jsem měl stejný pocit jako, když jsem se poprvé díval na Pomádu. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Dare to Dream! Film je pro sladké lidi, kteří věří v romantiku, poslouchají své srdce, avšak i přes veškeré snění dokážou zůstat nohama na zemi, protože překážku jménem život někdy holt nejde porazit. Na životních křižovatkách si vždy musíte vybrat jeden směr, a i když vyberete ten nejlepší, stejně víte, že za sebou nějaký kus sebe už navždy necháváte. Damien Chazelle je nová superstar, Whiplash byl parádní a tohle je snad absolutní dokonalost. Je to pro mě až s podivem - o hudbu jako takovou se nikterak zvlášť nezajímám, ale jakmile jde o muzikály, tak jsem obvykle unesen. Herecké výkony mých oblíbenců parádní, přesto kdybych měl zvolit, že jen jeden z nich dostane zlatou sošku, tak dlouho neváhám a předávám ji Ryanu Goslingovi. Já se snad naučím hrát na klavír, jen abych uměl tu dokonalou melodii, která v sobě skrývá jeden neobyčejný příběh, který se nejspíš z dlouhodobého hlediska stane v rámci kinematografie jedním z těch ani ne tak nejznámějších jako spíš nejopravdičtějších. UPDATE: Dlouho jsem se bál pustit si film podruhé potom, co jsem si přečetl pár negativních rozborů obou charakterů, především tedy Mii, která je často pochopená jako "selfish bitch". Pravdou však je, že jsou jimi do jisté míry oba a o tom to je. Jak jsem naťuknul v původním komentáři, splnit si sen ještě neznamená, že dosáhnete v životě všeho, po čem toužíte... La La Land je výjimečným dílem, za tím si stojím i nadále. Mnohem víc si teď však uvědomuji, jak je jeho romantická linka tragická. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama