Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 5

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

Scevola 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo "komercne umenie", ziaden "europsky art". Obrazovym stvarnenim a budovanim napatia mi pripomina Hitchcocka. Muzikalove cisla a hudba boli dokonale, bez hluchych miest. Zaroven perfektne promo mesta anjelov. Pre mna je tento film uz teraz klasikou, celkom nepochopitelne ma tu na csfd len 81%, urcite mu viac svedci 8.6 na imdb. 9/10 ()

Admirall 

všechny recenze uživatele

Oscar za sountrack City of stars je podľa mňa zaslúžený. Jednozaberovky a hra so svietením scény s bodovými svetlami tiež obivuhodná. Tento film trochu zmenil aj moje nazeranie na jazzovú hudbu. Nikdy som sa o to nejako nezaujímal, pretože som si myslel, že to je hudba pre konzervatoristov, ktorým sa páči progresívna hudba hrávaná v snobských baroch, avšak režisér vyberal celkom zaujímave svižné hudobné kúsky ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Neodrovnalo mě to sice tak jako Whiplash, ale přesto to byl zatraceně silný zážitek. Kouzelná muzikálová romantika se silnými songy, parádní Emmou a ..vlastně vším. Možná bych sestříhal pár přebytečných minutek, ale to je spíš detail. Chazelle je démon._Druhé shlédnutí o rok později povážlivě zatřáslo s pozicí Moulin Rouge, imho nejlepšího muzikálu. Teď ten závěrečný přehmat akademie působí ještě trapněji než ve skutečnosti byl. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt ne. Podle toho co jsem četl to všichni pomalu vychvalovali jako něco převratného a přitom je to fakt kravina. Muzikál řízlý o problémy dvou lidí s láskou a s plněním snů. V některých to asi nechalo dobrý dojem, ale mě to nechalo jen dojem, že mi to ukradlo 2 hodiny života. Ani nevím proč tohle mělo tolik nominací na oskara. Za mě tedy ne ne ne. 35% ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Love letter Hollywoodu a jazzu, ktery je svou lasku k zminovanemu tak nakazlivy, ze od rana posloucham free jazz radia. Vizualne vymazlene, nesmirne barevne, ale ne kycovite. Toto vybalancovat se Chazellovy opravdu povedlo. Jak nemam muzikaly uplne v lasce, toto jsem si uzil. ()

Merkin odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna věc je, když vznikne muzikál, o němž jsou jak autoři tak diváci ochotni přiznat, že je sice totálně prvoplánový, hlavní protagonisté jsou tak trošku béčkoví a vůbec neumí zpívat nebo tančit a scénář je tak plytký, že kdyby jej tvořili na způsob dadaistů vytahováním náhodných ústřižků z Léta s kovbojem, dopadl by lépe, ale že si to přesto užili, protože od toho čekali romantiku a ta tam asi někde byla. Pak as you wish, dala bych klidně dvě hvězdičky. Ale když dokáže tolik lidí o takové pitomině tvrdit, že sahá na paty klasikám, že obsahuje nějaká velkolepá taneční nebo dokonce pěvecká čísla (???? - Jen pro zasmání - toto je označeno za hit La la landu https://www.youtube.com/watch?v=GTWqwSNQCcg) a popíše vztah? dvou leklých ryb v hlavní roli za vášnivý a navíc to nominuje na Oscara za nejlepší film (neřeknu třeba kostým nebo tak), tak tady se tedy musím ohradit. Vynálezce selfie tyče taky nedostane Nobelovku, ani kdyby ji nabarvil na růžovo. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Příjemný muzikál, na který se dá dívat klidně dokola. Skvělé technické zpracování, písničky neotravují a Ryanovi a Emmě to dohromady sluší a krásně jim to věříte. Jediné s čím jsem nebyl nadšený, tak byl ten závěr. To mi nějak nesedlo. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

U mě zápis mezi nejlepší muzikály všech dob. Nádherná oslava hudby, filmu, lásky a životních snů. I přes svou barevnost je hranice kýče udržena, výborný casting, odzbrojující písně a padnoucí umělecká hollywoodská atmosféra... Závěrečná část mě provedením i sdělením uchvátila nejvíc. Na tak mladého tvůrce nesporný důkaz talentu a krásný zážitek, na který nezapomenu. 90 % ()

Miller 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se obával, nesnáším muzikály. Jenže La La Land je vyjímka potvrzující pravidlo. Je to krásné, melancholické, romantické, barvité, skvělá muzika, výprava, zvuk, střih, výkony, režie, scénář, hudba i kamera - to všechno je La La Land, nerad bych spoileroval, tak jenom říkám, že ke konci mi bylo do breku. Krásný film, bylo to úžasné. 90% ()

skibino 

všechny recenze uživatele

Filmový muzikál opäť žije! Vďaka Ti, Damien Chazelle. Nevedel som si predstaviť či ma po filme Whiplash dokážeš ešte viac prekvapiť...no ono sa to stalo...Neviem sa dočkať, čo to bude nabudúce. Ak nemáte radi muzikáli, o to skôr by ste na to mali zájsť do kina. Verím, že neoľutujete. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil půl roku a poslední měsíc jsem tušil v kostech, že na mě Chazelle vykouzlí něco překrásného. Jediné, co jsem netušil, že i muzikál může mít tak uzemňující finish, na který mě nedokázala připravit ani Spáčilová ve své little bit spoilerovské recenzi. Muzikál! A tahle parádička se bude v rámci žánru těžko překonávat. Pro mě třešničkou na dortu Emmička, která mě dojímala každým pohledem a často se mi chtělo natahovat za ni. Takové filmy se už opravdu netočí. Díky Hollywoode, vím komu za měsíc fandit. EDIT: Uběhl neuvěřitelný rok a půl a hudba z La La Landu mi stále hraje v hlavě. Příběh Mii a Sebastiana mi za tu dobu ukvetl v mysli a jeho podstata na mě má nedosažitelný dopad. Úspěch nebo láska? Mohutný příběh vykreslený nádhernou hudbou, co víc si přát? Tenhle klenot skutečně řadím na nejvyšší příčky. ()

merit1 

všechny recenze uživatele

Čo v prípade, ak niekto nemá rád muzikály a nepozná staré hollywoodske filmy ( ja ) ? Aj napriek tomu sa na La La Land oplatí pozrieť. Piesne a tanečné pasáže ma síce nechali chladnou, ale konzistenciu, s akou sa režisérovi podarilo zosúladiť poeticko-zasnívané časti so skutočnosťou, musím oceniť. Na jednej strane je film plný farieb a romantizmu, to ale neznamená, že neukazuje aj stranu druhú, a pohadzuje nás medzi predstavami a realitou. Realitou občas krásnou, občas bolestnou, ale nie idealistickou. Áno, je úžasné plniť si sen, ale niekedy to znamená, že popri tom o iný sen človek príde. Emme Stone a Ryanovi Goslingovi to spolu veľmi svedčí, čo je pri filme, ktorý stojí na ústrednej dvojici asi najpodstatnejšie a niekoľko hudobných kúskov ma predsa len nadchlo, a to jazzové a klavírne vystúpenia. A nesmiem zabudnúť na Johna Legenda, pobavil ( v dobrom ). Asi by som po filme nehádzala toľkými oceneniami, ako poroty na festivaloch, ale návštevu kina určite neľutujem. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Jak ti Američané milují ten svůj Hollywood a ty svoje retro a příběhy o holkách od vedle, které se vypracovaly ze servírek k filmovým herečkám! Kdyby to alespoň byl muzikál! Ale skutečné písničky, které by si člověk prozpěvoval cestou do práce, tam nejsou. Celé je to nevyvážené a rozvleklé, polopatistické ale zase málo limonádové, aby člověk filmu tu zkratkovitost odpustil. Navíc jak lze mluvit o zkratkovitosti, když má film 127 minut. Film má být i citací nebo spíš vzdání holdu slavným muzikálům, ale jen podtrhuje, jak byly ty citované muzikály jako West side story, Cabaret, Singing in the rain vynikající na rozdíl od La la landu. Je to velký přezdobený dort plný umělých sladidel, stabilizátorů a emulgátorů. Ryan Gosling sice hezky tančí a je radost se na něj dívat skoro vždy, ale na celý film to nestačí. Kromě Goslinga jsem ocenila také dlouhé záběry přes celou písničku, které netuším, jak někdo dokázal natočit nebo poslepovat. ()

AndrejBB 

všechny recenze uživatele

Nie som zrovna fanúšikom muzikálov, ale tento sa vydaril. Štyri hviezdy by som dal už len za hudbu, piata ide za skvelé výkony hercov, zaujímavý príbeh a koniec, pri ktorom sa možno zamyslíte nad tým, čo by bolo keby... ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Filmové kúzlo a sen, ktorý nelieta v oblakoch, ale drží sa pevne pri zemi. Z muzikálu to má tak akurát, je to farebné a výborne natočené s nezameniteľnou atmosférou L.A. Pesničky chytľavé (v polovici filmu som už sťahoval soundtrack) a herci výborní. Chazelle už vo Whiplash ukázal, že miluje hudbu a film, a tu to opäť dokazuje. Škoda možno záveru, ktorý i cez svoje kúzlo pôsobí trpko a chýba mu hlbšia katarzia. Alebo je až príliš reálny a ja som chcel radšej snívať ? Neviem, každopádne ten film má pre mňa osobnú hodnotu a oscarový úspech sa určite dostaví. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Nádhera, opravdu filmová magie, která mě pohltila od začátku do konce. Neuvěřitelné herecké výkony všech zúčastněných. Hlavně naší úřední dvojce Emmy Stone a Rayna Goslinga, jak to mezi těma dvěma jiskřilo, to je až k neuvěření. Osobně jazz vůbec nemusím ale tady jsem to byl ochoten překousnout, protože už dlouho jsme tu neměli takový dobrý muzikál. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama