Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 5

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

dEst28 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra po celou dobu filmu včetně nechybějících emocí a snů patřící k L.A. Jazz jsem měl rád, teď ho mám ještě radši. A Gosling je stále větší borec.A film nad kterým je nutno se zmayslet. Vážně má cenu se honit za svými sny, když přijdete o to cennější a máte pak to prázdné místo furt kvůli tomu druhému? Za mě určitě ne. Ale spoustu lidí to bohužel má jinak. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nemám rád muzikály a vůbec filmy se zpěvy, takže jsem možná zaujatý... Ale stejně si myslím, že i přesto budu objektivní, když řeknu, že La La Land by byl výrazně lepší, kdyby se bez téhle složky obešel. Ostatně druhá půlka filmu, kde hopsání a vřeštění v praštěných kostýmech výrazně ubylo, získala na poutavosti a bavila mnohem víc. Na druhou stranu přiznávám, že bez té zalíbenosti v muzikálech a retro stylu by to asi byla jen další romantická tuctovka, jakých už tu bylo a je mraky. Ryan Gosling a Emma Stone to zmákli, o tom žádná, a ten závěr byl fakt dojemnej, ale celkem to vidím tak na 3,5 hvězdy. ()

Rincewind 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že na film jsem šel hlavně díky (nejen) místnímu vysokému hodnocení. Kdyby moje návštěva kina záležela jen na trailerech, nechal bych to asi být. Slušný příslib, ale nic, co by mě nějak uchvátilo. Ale za dvě hodiny v kině se mi atmosféra a hudba toho filmu tak zaryly pod kůži... Je to hravé, je to barevné, je to roztančené, je to pohádkové, je to (nikdy příliš) sentimentální. Emma a Ryan (zbytek je jen taková stafáž) celé dvě hodiny utáhnou bez problémů sami a jak! Oslava hudby a života se vším, co může přinést. ()

CharlotteHo 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherné, kouzelné a nevím co říct. Je spousta lidí, co nechápou, proč je tento film tak oceňovaný, ale já ano! Jelikož je to po dlouhé době film, který se něčím liší. Je to krásná připomínka muzikálů, jako je třeba Marry Poppins a další... Musím říct, že ostřič odvedl skvělou práci a kameraman také. Je krásné, že se k nám stále vrací film jako takový, natočený na filmový pás (v tomhle případě 35mm). Neuvěřitelná je i hudba, písně a všechny texty... je to prostě nádhera! ♥️☺️ ()

Kofolacik 

všechny recenze uživatele

Krasne filmove prekvapenie roku 2016. Predsudkov som mal vela: nemam rad Emmu Stone, muzikaly uz vobec nie, trailer ma nejak extra neocaril. Bol som velmi skepticky aj napriek Damienovmu bezchybnemu Whiplashu. Boyyyy was I wrong! La La Land sa jednoznacne radi do mojich nakrajsich filmovych zazitkov EVER. Justin Hurwitz a Damien Chazelle... Vraj tento film mali v hlavach a srdciach cca 12 rokov. Je to vidiet. Prezentuju tu absolutnu homage Hollywood golden era, a spajaju stare s novym absolutne bezchybne. Damien Chazelle ma 32 rokov, no reziruje s rozvaznostou 60 rocneho veterana, pricom sa mu dari prinasat cerstvy nadych, idealy a lasku k filmu 32 rocneho nadseneho, neskazeneho Hollywoodskeho newcomera... Ked si pomyslim na mnozstvo chyb ktore v tomto filme mohol spravit... hereckych, hudobnych, scenaristickych...najviac v oblasti tonu filmu...A koniec? Whiplash mal jeden z najlepsich filmovych endingov EVER, La La Land spada do tej istej kategorie. Ryanov jemny usmev s neucesanou ofinou za klavirom sa stane ikonickym Hollywoodskym momentom. Kolko reziserov vie dnes takto zakoncit filmy? MILE, CISTE, OCARUJUCE!!! Najlepsi film of 2010s! ()

AnnalieseK 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem zhlédla díky nátlaku okolí, protože jsem ze všech stran slyšela, jak je strašně skvělý a jak bych si ho určitě měla zařadit do škatulky "must see". Nečetla jsem si žádné obsahy, neviděla žádné trailery, protože ono už jenom z plákatu můžete odhadnout celý příběh a v polovině filmu dokonce i na kterou stranu se přikloní samotný konec. Mám ráda muzikály, nevadí mi jazz a když je nálada, překousnu i nějaké ty slaďárny. Tady jsem si ale připadala jak kdybych byla hladová hozená do nějaké kýčovité restaurace, kde místo hlavního chodu podávají pouze jednohubky - aneb film obsahoval od všeho trochu, ve výsledku nic a já mám pořád hlad po té slibované hlavní náplni. Hudebních vystoupeních, na můj vkus, bylo poměrně málo, a když už se nějaké dostavily, stálo to za velký kulový. Jediné, co se mi líbilo, tak čisté klavírové chvilky, které dohromady mohly dát tak 10 minut filmu - smutné. Zbytek tvořily jen naivní nářky, špatná karma a párek narcistů, kteří jsou osvíceni až ve chvíli, kdy je to všem u zadku. Samotná myšlenka filmu není ale až tak špatná, podle mého názoru jen nešťastně zpracovaná, protože buď mě rušila dějová linka do rádoby muzikálové hudby, nebo naopak hudba do tuctové dějové linky. Dohromady mi to ale nesedlo, místy mi to lezlo pěkně na nervy a místo naděje na prince na bílém koni, jsem vyhlížela naději na brzký konec této slátaniny. Děj bych hodnotila 2*, ale díky dobrému hereckému obsazení a výkonům, které z toho udělaly o trošku koukatelnější snímek, dávám 3*. Můžu tedy hrdě říct, že jsem splnila další část mého, od okolí doporučovaného, "must see", náctileté holčičky (a další jim podobní) jsou jistě šťastny, že jejich smutná srdéčka byla naplněna adrenalinem tohoto buzikálu (děkuji uživateli Verbal za výtečné slovo!) a já si jdu radši pustit metal, než utrpím další mindfuck. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Začátek ve mě navodil strach, že tohle už tu kdysi všechno bylo, ale fungovalo to právě v té době. Pak mě jednoduchý příběh pomalu a nenápadně vcucnul, pochopil jsem filmařův záměr a nechal se unášet na obláčku iluzí. Film nenápadně přináší odkazy na starou klasiku, povedené retro, oslava hudby zvané jazz, místy až přebarvené obrázky, úporná snaha plnit si životní sny. Pohled na dva podobné snílky, kteří si podávají berličky, vyčítají druhému sobeckost ve chvíli, kdy se mu začne dařit, aby později udělali to samé a daleko důrazněji. Režisér filmu Whiplash nezklamal. Je zde cítit jeho ruka i láska k jazzu. Zajímavými momenty jsou např. snový tanec ve hvězdách nebo potom závěrecné "domácí video" jak to všechno mohlo proběhnout, kdyby ... Film se nemusí libit každému. Není to komerce, pro mě to zavánělo trochu artem. Proto mě nepřekvapilo, že v současné době má film i 4x "odpad". Alespoň ne ve třech případech. V tom jednom, který napsal jistý Šulin, který si myslí, že je tu jeden z nejlepších filmových kritiků a neváhal filmu, který jej nezaujal, věnovat spoustu řádků plných zblitků, tak tady ano. Ale dál ho nebudu hodnotit, byl bych jako on. Máme se zde bavit o filmech. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Výborný hudební film s hvězdnou dvojicí. Očekávání byla velká, přeci jen když je snímek chválen ze všech stran, tak není se čemu divit, navíc těch 14 nominací, že? Celý film, skvěle klape, hned ta úvodní pasáž je skvělá, tak i následující scény jsou velmi povedené. Všechny písničky a s nimi spojené choreografie, které jsou navíc, tak výtečně snímány kamerou, nemají prostě chybu. A samotná dvojce hrdinů je kapitola sama pro sebe. To, že jim to krásně pasuje na place, jsme již viděli v Crazy Stupid Love, v tomto případě to jen potvrzují. Ve výsledku jsem ale čekal ještě bombastičtější film, který by mě naprosto odrovnal či naopak celý získal, což se ale nestalo. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Nádherný snímok, kde však forma neuveriteľne zatieňuje trochu jednoduchý a plytký obsah. Leží totiž pred nami 1000x sfilmovaná romanca (peripetie dvoch ľudí - kariéra vs. láska, natiahnutá na 128 minut!!), plná pevnej réžie, skvelých hercov a príjemnej hudby. Na to, že muzikály nenávidím, sa to dalo, aj keď prvá polovica bola výrazne horšia (možno aj vďaka pomerne rušivým hudobným vstupom) než tá druhá. Hype okolo tohto filmu ale asi nepochopím nikdy - taká romanťárna 500 Dní So Summer je kvalitatívne úplne niekde inde. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Začnem negatívom. Keď je niečo, čo nemám rád na muzikáloch, tak sú to hudobné scény, pri ktorých začne spievať jeden človek, pridá sa pomaly polovica kontinentu, 30 ľudí robí saltá, 20 žongluje s motorovými pílami...Proste to je pre mňa lacné a nevkusné. Takto ma chcel navnadiť aj La La Land, no nie najlepší spôsob. Po prvej hodine, ktorá mi prišla strojená, to však začalo slušne odsýpať. Či už to boli herecké výkony oboch hlavných postáv (konečne Gosling nepovedal dokopy dve slová), chémia medzi nimi, piesne, ktoré boli do príbehu vsunuté prirodzene, ale aj samotný príbeh, ktorý, ako som hodinu a pol dúfal, nebol len obyčajnou romantickou žbrndou. Zo záveru mám zmiešané pocity. Ukážka toho, ako by život páru vyzeral, keby sa zmenilo jediné gesto, bol famózny a nádherne vyšperkoval príbeh. No samotná čerešnička na konci - letmý úsmev a koniec, mi nejako nevoňali. Keď už otvorený koniec, tak trochu inak... ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Člověk nemusí být ani žádný velký romantik či muzikálový nadšenec, aby se mu filmový La La Land líbil. Kupříkladu já jsem člověk, kterého by slůvko "muzikál" ve výčtu filmových žánrů rozhodně nenalákalo. Nicméně zde to funguje tak jak má a ikdyž některé scénky byli až okatě nucené, bavily a to je to hlavní. Emma s Ryanem spolu utvořili výborný pár outsiderů, kteří si jdou svou cestou ke svému snu a jejich vztahová chemie je něco, co drží celý film. Spolu s jeho filmařskou a technickou precizností. Ani si nedovedu představit, kolik práce a úsilí muselo zabrat nacvičení těch několika choreografií a aby to prostě a jednoduše všechno sedlo. Chazelle po svém hodně dobrém Whiplashi servíruje další jazzovou slast. I tak si ale nemůžu pomoct a těch 6 vyhraných Oscarů je na takový to film prostě moc. 80% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Muzikály nejsou můj šálek kávy. Nikdy ani nebudou ale La La Land je tak mediálně známý, že jsem byl zvědavý, jestli se mi bude líbit. A ve výsledku jsem chtěl jít na 3. Muzikály mi moc neříkají ale musím uznat, že je nádherně natočený. Krásná kamera s dlouhými záběry, přesvědčivý herci (Emma a Ryan jsou skvělý), krásný vizuál a hezké písně. Bohužel mi trvalo hrozně dlouho, než jsem se do filmu "dostal". Začal mě opravdu bavit až se nad po hodině, kdy jsem se nade trochu začal chytat. A druhá polovina je o poznání lepší než ta první. Film končí nádhernou dvacetiminutovkou s fantastickou poslední scénou, ve které se odráží humor, dojetí a smutek navzájem tak křehkým způsobem, že si nedokážu představit člověka, se kterým by to nic neudělalo. Vzhledem k věku režiséra velká poklona. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Hollywood at it’s most Hollywood. Čistá ideologie. Muzikály portrétují realitu v extrémně zaokrouhlené podobě, při hledání nejnižšího společného jmenovatele jdou opravdu nízko. Úvodní scéna - lidé všech tvarů a barev muzikálují v dálniční zácpě. Kteří z nich se pak stanou hrdiny filmu? Tadá - dva líbezní bělásci. Pak už si jen odškrtáváme jednotlivá klišé, kdy hádáme, kterou ze stokrát prošlapaných cestiček se film vydá. LLL v zásadě nikdy ničím nepřekvapí. Celé je to lobotomické a instantní, ale dobře vysoustružené a snadno se to konzumuje. Celý spektákl není přepálený, těšila mě ta oldschool civilnost, žádnou z postav jsem neměl chuť praštit, Emma Stone byla vlastně výborná. Ale pořád jsem naivně čekal na jakékoliv podvratné vybočení z žánrových konvencí, neposlušnost, cokoliv, čím by si mě film získal na svoji stranu. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

První část je muzikál bez děje (většina písniček nijak nezaujme), druhá část je děj bez muzikálu (děj zaujme ještě méně). ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Kouzelná záležitost, svým vyzněním trochu připomínající Once. Každopádně, Emma Stone tu válí jako nikde. A Damien Chazelle je třída. ()

rejsek9 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době film, o kterém nevědomě sním. (Kvalitních) Muzikálů je málo a zároveň se jedná o můj neméně oblíbený žánr vůči jiným. Doufám, že to není poslední Chazelleho příspěvek do této oblasti filmové tvorby, protože se jedná o velice talentovaného režiséra. La la land určitě není dokonalý, ale z důvodu uvedeného výše (málo muzikálů) jsem nakonec zaokrouhlil na plné hodnocení. Myslím, že i Gosling a Stone se hodili do svých rolí. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nejsem moc velký fanda muzikálů. Existují čestné výjimky, ale LALA se mezi ně úplně nezařadí. Rovněž míra ocenění tohoto snímku mi přijde lehce přemrštěná. Na druhou stranu, vidět promyšlený film, dobře zahraný, natož i zazpívaný, kde emoce nejsou jen slova ve scénáři, je v dnešní produkci natolik osvěžující zážitek, že vlastně chápu, proč LALA udělal díru do světa. Palec nahoru za celkové rozuzlení a opravdu povedenou ústřední dvojici. Jistě stojí za alespoň jedno shlédnutí a nejspíše jde i o film, ke kterému se budou mnozí vracet pro dobrou náladu. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama