Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 1

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

RAFT 

všechny recenze uživatele

Po těch vánočních svátcích je třeba si oddychnout v kině .Muzikál je pěkně natočený ,herci dobré,zahrát umí.Emma Stone nezklamala ,právě naopak ve filmu podávala skvělý herecký výkon,trocha té romantiky taktéž neuškodila .I když je pravda že, nejsem moc nějak velký fanoušek muzikálů ,naposledny mě nadchl před pár lety muzikál bídníci.Ale že,by tohle měl být film roku ,no tak, to pardon na film roku si musíme ještě pár měsiců počkat.80% ()

fellaZ 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se neskutěčně těšil. Dokonce jsem si předem připravoval komentář, jak je La La Land film roku. Muzikály mám hodně rád, miluju hudbu a navíc si při sledování můžu zpívat písničky. Jenže tady film začíná asi čtyřma písničkama a pak to utne na určitou dobu (asi 45 minut) a naplní je dialogy a až agresivně jazzovou hudbu, která se zde řeší jako světový problém (ale hudba samotná byla dobrá).Romantická stránka ve mně nevzbudila jedinou emoci - postavy mi byly nesympatické. Nedokázal jsem se do nich vžít a žádný z jejich problémů mě nezajímal. Ale samotné finále bylo moc pěkné. Největší zklamání roku - asi jsem čekal příliš. ()

Tosca 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale bohužel na mě působil dosti chladně a ta muzikálová čísla by tam vlastně ani nemusela být. Pěkné je, že z toho dýchá optimismus a pozitivní náboj a ta otřepaná, ale správná myšlenka, že bychom si měli své sny plnit, nebo se o to aspoň pokusit. Kýčovitosti je v tom filmu myslím tak akorát. ()

hospoda96 

všechny recenze uživatele

Skvělý mix Romantického filmu / Muzikálu s charismatickým Ryanem Goslingem v roli Sebastiana, jazzového muzikanta honícího se za svým snem otevřít si svůj vlastní jazzový klub a roztomilou Emmou Stone v roli Mii, která se snaží prorazit jako herečka (jiskření mezi nimi a lehká nadsázka a vtip funguje perfektně). Film je moc hezky nasnímaný (některé sekvence až snové a stylizací by člověk neřekl, že se to odehrává v současném L.A, ale ano), hudba výborná, ale to už jsme u Chazella zvyklí z Whiplashe (Samozřejmě pěvecká a taneční čísla na jedničku). Celý film, jsem byl přesvědčen od čtyřech hvězdách, ale celý závěr byl tak emotivní a dá se říct naplňující pro obě hlavní postavy, že jsem byl trochu naměkko, takže nakonec za pět hvězd. Oscary už čekají a myslím, že favorit je jasný :). ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Přehnanej kýč, kterej je přehnaným kýčem záměrně. Když už je té přeslazené limonády moc, tak přijde konec, který je hodně nečekaný a poměrně vtipně natočený, hrající si naprosto skvěle s divákem. Na Goslinga je čirá radost se koukat, Stone je taky fajn a že jí s Goslingem funguje chemie na jedničku jsme se přesvědčili už v Crazy Stupid Love. Rozhodně rozumím tomu americkému nadšení a přehlšle nominacím na Oscara a Zlaté Glóby, ale jako celej ten film na mě nefunguje zřejmě tolik, jako kdybych byl američanem a měl požitek z kulturního zážitku tohoto typu zakořeněnej v krvi. Prostě jsem se trochu občas nudil a nejsem z toho sladkého příběhu z LA tak na větvi. Rozhodně ale kvalitní zábava, hlavně na pokoukání s holkou. ()

seeba10 

všechny recenze uživatele

Bez muzikálového zpracování mohlo zbýt více času na to zajímavé. Škoda. Závěr myšlenku má, ale vzhledem k tomu, že jsem se k němu díky muzikálovým scénám málem nedostal, nemůžu prostě víc jak za 3 hvězdy. A 14 nominací na Oskara je pro tento film moc. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Film plný farieb a piesní je sympatický na prvý pohľad a dokáže osloviť aj ľudí, ktorým muzikály ani jazz príliš nesedia. Dnešné filmy sú si často v mnohých ohľadoch podobné a La La Land je medzi nimi príjemným osviežením s veľkou dávkou kreativity, zaslúži si preto ocenenia a slová chvály, ktoré sa na jeho adresu sypú. Piesne sú chytľavé a prostredie Hollywoodu spomínajúce na viaceré filmové klenoty pôsobí idylicky a nostalgicky. Podobne ako v predchádzajúcich spoločných filmoch, aj tu sú Emma Stone a Ryan Gosling skvele zohratým párom, pôsobia presvedčivo a reálne. Mojou jedinou väčšou výčitkou filmu je príliš dlhá stopáž, ktorá nemá po celý dej rovnaké tempo a bolo by fajn ak by sa z nej trochu ubralo, keďže La La Land by tak získal dynamiku, akú si zaslúži. ()

Lavinia odpad!

všechny recenze uživatele

Film jako reklama na Bublo-Colu, bez pointy, děje či i slušné melodie a tance. Příběh: Dva lehkoživkové mají sen, ten se jim splní, ale jdou od sebe. A hanba komentátorům, kteří mě tak zblbli, že jsem na ten čistý oscarový materiál, čti nuda na entou, šla. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Kdyby Woody Allen dělal muzikál, vypadalo by to zhruba takto. O filmu před koukáním jsem nic nevěděl a celou dobu mi to částečně evokovalo Whiplash, takže když jsem v závěrečných titulcích uviděl jméno Damien Chazelle, tak jsem pochopil. Šel jsem do toho s velkou skepsí, a o to víc jsem nadšenej. 14 nominací zasloužených! ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Originální prvkama v několika směrech. Tanečky byly moc fajn. Pro příběh jsem se ale bohužel nenadchnul, i když se mi spojení Stone a Goslinga líbilo. Škoda. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Zabudnite na bizukál, popozerajte a popočúvajte si muzikál. Je to pecka! A verte, že sakra hovorím pravdu, pretože v hudbe už mám vychodené chodníčky, u filme taktiež! Ak neveríš, prezri si profil! Rovno radím, si to pozrieť. /95 %/ ()

wito 

všechny recenze uživatele

Skvelé a pre mňa podarené pohrávanie sa s muzikálovým žánrom, s dospelým pohľadom a hlbokým preniknutím do krásno-smutnej podstaty života a lásky... ()

Kubajss_cz 

všechny recenze uživatele

„They don´t make films like this anymore.“, obvykle nedávám na „recenze“ vsazené do trailerů, ale tato věta mě zaujala. Prostě jsem se musel přesvědčit. Zda je to pravda, nechť každý posoudí sám. Obecně hrané muzikály moc nemusím, ale tento byl pro mě jedinečný. Damien Chazelle je mimořádný režisér a scénárista, který vytvořil nápaditý příběh ubíhající svižným tempem. Románek Emmou Stone a Ryanem Goslingem na filmovém plátně funguje výborně. Taneční výkony herců jsou skvělé. Především pak taneční scéna při písni A Lovely Night byla prvotřídní i co se týče střihu. Hudba je samozřejmě všude přítomná, ale nejvíce mě nadchlo sólo Emmy Stone – The Fools Who Dream. Konečná „rekapitulace“ znázorňující alternativní děj je právě důvod proč je tento film tak jedinečným a je to skvělá tečka za celým filmem. Shrnuto a podtrženo je to příjemná oddechovka, plná citů, tance a jazzu. ()

Jamajdzan 

všechny recenze uživatele

Zpracování příběhu na neamerické téma avšak v holywoodském podání, aneb jak jít za svými sny, nevzdát se, dosáhnout jich a stejně si nakonec uvědomit, že splnění těch snů vůbec není všechno, je vcelku vkusné a originální. Ještě lepší je však barvité zpracování onoho příběhu, výborná kamera, choreografie, barvy a hlavně parádní jednozáběrové scény, jakých se v současném filmu vidí asi tak poskrovnu, jako je tradičních jazzových kaváren v 21. století... Romanticky naivní a naivně romantické jaká má láska být, ale s vykreslenými chybami které v lásce děláme, až se kvůli tomu za našich snů stane skutečnost a ze skutečnosti, kterou během lásky zažíváme naopak sen, který už nelze vrátit zpět. A všechno to vygraduje v závěrečné scéně. Nejprve jsem se bál, že to bude klasická rekapitulace děje, která je pro film asi tak hodnotná, jako klavír v písničce "I ran", ale nakonec té scéně říkám ANO. Jedna z nejpůsobivějších muzikálových scén vůbec! A v neposlední řadě výborná Emma Stone v ženském herecké koncertu, jaký jsem dlouhá léta neviděl, její zde asi tak jen sparring partner Ryan Gosling a ve vedlejší roli dobře sekundující Jenda Legenda. Ale ne že by se tomu nedalo nic vytknout, na to že to byl muzikál, tak na mě silně nezapůsobila snad žádná píseň (neříkám melodie!) a např. scénu z hvězdárny bych raději vystřihl, protože ruší a bourá muzikálově (do té doby) skutečnou linii děje. Takových slabších, ale přesto poctivých a zasloužených pět hvězd. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Citovka Damiena Chazella, jenž právě vešel do mé top 10 (letos doplňuje Villenueva) nemůžu hodnotit jinak než naplno. Po intenzivním Whiplashi přichází navenek se tvářící rozjařený muzikál ze staré školy. Bohužel pro ty, kteří něco takového čekají, může přijít mírné zklamání, protože byť je La La Land místy velmi sladkou a barevnou písničkovou a taneční pohádkou, tak nabourává zažité představy, má hloubku a je o závažných životních krocích a působí tím velice nekomerčně, tedy můžete očekávat, že konec nebude tím stereotypním, nýbrž logickým. Chazelle navíc jako scénárista dokáže vyprávět s neuvěřitelným a překvapujícím drajvem (sofistikovaná závěrečná 20 minutová pasáž budiž plnohodnotnou koncovkou). Musím říct, že úžasná kamera, řemeslně bezchybná v rukou Linuse Sandgrena, která se všelijak různě stylizuje, hraje si s barvami a dokáže vykouzlit z každé i sebemenší situace, čistou krásu. Nepochybně se celý film může opřít o dokonalé herce v hlavních rolích, neboť Emma Stone, která mě uhranula (ta má Oscara jistého) a Ryan Gosling vypadali jako když spolu hrají denně a chemie mezi nimi je výborná, ať už spolu zpívají oscarovou píseň City of Stars, tančí anebo konverzují třeba o názvu jazz - klubu. A teď úplně nejlepší záležitost a to, co jen pro muzikál nejpodstatnější - hudba Justina Hurwitze, jemuž patří velké uznání, všechny písně a motivy, které jsou povětšinou jazzové a v klavírním provedení, mají šmrnc a fungují přesně tak, jak bylo zamýšleno. Tvůrci snímek natočili s láskou a s díkem k domácí kinematografii, která z něj je cítit na sto honů. Těch pět hvězd neznamená to, že by to byl nejlepší film, to ne, ale rozhodně nejpodmanivější. 90% ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mě tolik oscarových nominací demotivovalo - málokdy je totiž film natolik dobrej, aby si je vůbec zaslouži. Díkybohu sem se na La la land koukla ještě předtím, než sem se o nich dozvěděla. Mám ráda jazz a Ryana Goslinga a to sou nejspíš takový dva hlavní pilíře, proč se mi to tolik líbilo. Krásnej příběh o lásce a dvou lidech, kteří se sice na nějaký čas setkají, ale pak se jejich cesty rozejdou. Obzvlášť muzikálový zakončení patří pro mě k těm nejlepším částem. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama