Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 2

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

Bajislaw 

všechny recenze uživatele

La La Land je precizně nasnímané muzikálové drama, které publiku (zejména dámské části publika) umožňuje se na dvě hodiny příjemně zasnít. Bohužel ani v jednom ze žánrů, do kterých spadá, neboduje na celé čáře. Na to, že si říká muzikál, obsahuje pohříchu málo muzikálových čísel (ta nejlepší si přitom odbude na samém začátku), která se s postupujícím dějem z filmu prakticky vytratí. Ryan Gosling a Emma Stoneová jsou vynikající herci, ale ani jeden z nich není mimořádně pěvecky a pohybově nadaný. Především Ryan Gosling není žádný Gene Kelly a nikdo se na něj nemůže zlobit za to, že ve filmu skoro nezpívá. Drama je to dobře zahrané, ale jeho děj je naprosto triviální, takže potřebuje vydatně podpořit podmanivým vizuálním zpracováním a muzikálovými intermezzy. Navíc se nemohu zbavit dojmu, SPOILER, že milostné drama, ve kterém se zamilovaný pár tak snadno vzdá vyhlídky na společného štěstí, není žádné milostné drama. Poselství, které La La Land vysílá do světa, čpí nihilismem, ale při všem tom zpěvu a tanci si to člověk hned neuvědomí. Prosil bych muzikálové drama o tom, jak se dva zamilují a vzdají se svých nerealistických ambic, aby spolu mohli zůstat, založit rodinu a žít šťastně až do smrti! ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

La La Land - tak jsem šel poslušně s drahou polovičkou na tento Oskary ověnčený muzikál a protrpěl jsem to...Mezi námi, dlouho se mi nestalo, že bych nejraději z kina potichu utekl! Dost se mi nelíbili hlavní hrdinové a jazz taky dvakrát nemusím. Na druhou stranu musím přiznat, že se ostatní diváci, včetně mé polovičky celkem bavili. U mne to pochopitelně nějak nefungovalo, ale dobrý skutek mám splněný a s podobnými muzikály na delší dobu pokoj... ()

Aundreyka 

všechny recenze uživatele

Pojem "Feel good movie" pro mě po získal nový rozměr. Tenhle film opravdu krásně pohladil po duši. Nebylo to plytké, melodramatické, pěvecky vyhrocené ani nereálné. Tohle je love story ze života, ze života jaký je. Příbeh o tom, jaké to je, když si jdete za svými sny. Finální zvrat mě přikoval k sedačce a nepustil mě ještě několik minut po skončení titulků. Jestli bude má ruka letos tak dobrá při výběru filmů jako u této první letošní premiéry, bude to moc dobrý rok. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Po obrovskom "haló", ktoré tento film vyvolal u mojich blízkych i menej blízkych priateľov na sociálnych sieťach, a tiež po vyhraní 7 glóbusov, som si povedal, že možno to nebude až tak hrozné, ako napovedal trailer. Šiel som si teda spraviť názor. Mínusom pre mňa bol najmä prepomádovaný úvod, kde som mal pocit, že v hľadisku do konca nevydržím, ak bude film pokračovať tým, čím začal. Našťastie prišla príjemná zmena. Niektoré scénky boli príliš prehnané, no zapadli do celkovej dejovej osnovy snímky, takže to akceptujem. Klobúk dolu dávam pred mnohými náročnými a dlhými scénkami, ktoré boli natočené "na jeden záber", ktovie, koľkokrát to natáčali, kým to vyšlo, ale výsledný efekt je uznaniahodný (áno, viem, že aj mnou zatracovaný úvod je na jeden záber). Gosling mi akosi nesedí, no v Drive zahral výborne, a tu, tu sa svojej roly zhostil vskutku obstojne. Emma Stone bola o čosi presvedčivejšia, som zvedavý, koľko vody namútia na Oscaroch, pretože konkurenciu slabú rozhodne mať nebudú. ()

JamesVsalix 

všechny recenze uživatele

Netřeba se rozepisovat. Mistrovská filmařina, herecký koncert Ryana Goslinga a Emmy Stone a jejich chemie, chytlavé a nádherné písničky. Perfektní!!! ()

katka74 

všechny recenze uživatele

Technické zpracování, scény na jeden dlouhý záběr, výprava, kostýmy, hudba... Excelentní. Příběh není důležitý ani nijak originální. Šla jsem do kina bez očekávání, spíše s lehkou nedůvěrou a byla jsem velmi příjemně překvapená. Ryan Gosling není můj favorit (výjimkou je Lars a jeho přítelkyně), ale tady mě nadchnul. Hrou na klavír, zpěvem tak civilním a přece okouzlujícím... Závěrečné "co by kdyby" je asi nejlepší na celém filmu. ()

prochyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem se přenesl přes prvních deset minut, které byly na můj vkus příliš hollywoodské, tak jsem se začal skvěle bavit a vydrželo mi to až do hořkého konce. Díkybohu za něj a něj a za to, že to tvůrci nedomršili happyendem. Slušná muzika a hezký hadry protagonistů. ()

Claire.TJ 

všechny recenze uživatele

Ústřední pár je hezkej a roztomilej, Gosling fakt božsky hraje na piáno, hudba je hezká, obrázky jsou hekzý, všechno je takový hezký. Ale to je všechno, co o tom můžu říct. Osobně tu smršť nominací nechápu - resp. chápu jen vzhledem k tomu, že moc co jinýho není nominovat; jinak považuju film za neskutečně přeceněnej. Je to hrozně dlouhý, hudebních čísel tam není zas tak tolik, je to hrozně dlouhý a hraje to hlavně na tu všeobecnou hezkost; je to taková hezkost pro hezkost. Za mě, když si budu chtít pustit snesitelnou romantiku, půjdu znova do 500 Days of Summer a ne do La La Landu. Nevím, asi nemám srdce. ()

Domislava95 

všechny recenze uživatele

Muzikálům asi nikdy nepřijdu na chuť, ale La La Land mě jednoduše dostal. Na první pohled milostný příběh, jedná se ale o mnohem víc. La La Land oslavuje sny a ukazuje, že cesta k nim není jednoduchá. Nejenom, že člověk musí udělat spoustu kompromisů, jako například nafocení nesmyslně vypadajících coverů, ale taky se spousty věcí musí vzdát, v tomto případě přirozené nevinné lásky. ()

Aquarii 

všechny recenze uživatele

Velke zklamani. Par pisnicek bez deje. Jedna hvezda za Ryana Goslinga. Druha hvezda za 1 pisnicku a treti hvezda za docela slusny zaver. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se přesvědčil, že starýho trutnovskýho kozla losangelskýmu jazzu nenaučíš, ani když bude Emma valit kukadla a střídat jedny šatečky za druhýma. A byť pro kozla jako já, co ho snad už žádná čerstvá zamilovanost nečeká, měl v sobě ten ne úplně originální příběh něco hezkýho až nostalgicky komickýho, snáz než na melodie si vzpomenu na to, jak mě film nejen při hudbě nezřídka nudil. Dozvěděl jsem se, že Gosling umí zahrát i Michala Davida, že úspěch na umělecké periférii se vykupuje životní láskou, že na světě je víc barev, než jsem si po Velkém Gatsbym dovedl představit, i to, že teorie relativity by se dala na názorně ukazovat na dvouhodinových filmech. ()

julyberda 

všechny recenze uživatele

Představě, že La La Land je nějaká křehká romantika, se musím od srdce zasmát. Lovestory se nachází několik mil za hranicí uvěřitelnosti, k postavám jsem dvě hodiny cítila naprostou lhostejnost a vlastně mi bylo úplně jedno, jak se bude příběh vyvíjet. La La Land opravdu nevypraví o lásce nebo citech. O čem tedy mluví? Inu, řekla bych, že o nevkusu současného většinového publika. Film umele vzbuzuje lítost nad dvěma starosvětskými umělci, které mainsteamovi diváci nechápou, a kteří potřebují najít někoho s "vyšším" vkusem, aby je ocenil a dal jim práci. Navíc vůbec není jasné, jestli ti odvázaně se tvářící snobové mají talent nebo ne. Musí nám stačit, že se věnují "vážné a nedoceněné tvorbě" a už za to si zaslouží náš obdiv. A tento postoj se přenáší i na Damiena Chanzelleho, který je rozhodně lepší režisér než scénárista. Sláva jazzu jako hudbě svobodné a živelné. Smrt nostalgii, která z něj činní nudnou záležitost pro suchary. ()

DZOUKR 

všechny recenze uživatele

První půlku filmu jsem se neskutečně nudila. Ale ta druhá byla úžasná. Naprosto vynahradila první část film. Realný film o životě a tom, že každé rozhodnutí přinese své následky a že člověk prostě nemůže mít všechno - lásku, i kariéru. ()

Gerdomila 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba, krásne texty piesní, scéna, strih, príbeh, osudová láska. Napriek tomu, že z tohto milostného príbehu som odchádzala úplne rozčarovaná a potrebovala som nejaký čas na vstrebanie, nechcem povedať, že si nezaslúži toľko Zlatých glóbov alebo nominácií na Oscara (nevediac ešte, koľko z nich sa premení na víťazov v daných kategóriách), ale mám skôr dojem, že takéto prehnané reakcie boli vyvolané tým, že už dlhší čas žiadny kvalitný muzikál nevyšiel. Tiež je možné, že za minulý rok nemá až takú veľkú konkurenciu. Chcem tým teda povedať: nepozerajte sa na to, koľko má film ocenení, aby ste nemali očakávania väčšie ako zážitok ;) ()

Misoponia 

všechny recenze uživatele

Sladký kýč. Pořád jsem čekala, že mě La La Land něčím zaujme nebo překvapí, ale nestalo se tak. Je to klasický hollywoodský blockbuster, romantická slaďárna, ve které je tolik cukru, až mě z toho bolely zuby. Film je příliš dlouhý a občas nudný, několikrát jsem se v kině dívala na hodinky. Zároveň je to celé takové naivní, až jsem si říkala, jestli to myslí vážně nebo jako parodii. POZOR SPOILER: Závěr ve stylu "co by mohlo být" mi přišel jak okopírovaný z filmu Mommy Xaviera Dolana, což mě naštvalo (protože je to můj oblíbený film), samozřejmě že tento styl vyprávění byl použit již v mnoha snímcích, ale do La La Landu mi to vůbec nesedělo. Líbily se mi některé písničky (City of Stars, Fools Who Dream). Opravdu nechápu, proč dostal La La Land tolik nominací na Oscara. Trapas na Oscarech tenhle film v mých očích ještě snížil a jsem ráda, že Oscara nezískal. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Po letech v kine. Ocekavani nadprumerneho zazitku. A to jsem nemel. Muzikal? Tak to tezko, tanec? To nebyl zadny prvotridni zazitek, spis amaterska liga, a to jako ty tri kroky stepu na lavicce? Zpev? To zpivani septem? Romantika? Ta chemie vubec nefungovala na nikoho, slzy neprobehly (vsiml jsem si, v kinosale bylo max.40lidi). Hudba? Ano, ta byla skvela. Komedie? Jo, bylo tam asi pet vylozene dobrych vtipnych momentu. Ja mam spis pocit, ze tohle vsechno je jen pro Emmu Stone, ktera zahrala fakt skvele a mela k tomu mraky prilezitosti. Jinak vazne bohuzel slabe. Mouling Rouge? Nedostizena meta. Ale ani trochu. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama