Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 4

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

wallax 

všechny recenze uživatele

Vizuálne podmanivý a krásny, herecky príťažlivý, spracovaním nádherný s perfektnou kamerou a čo sa od muzikálu očakáva najviac aj kvalitne odspievaný, jednoducho filmársky i herecky vysoko kvalitná práca...ale...ale je tu zopár ale...príliš dlhý, hudobne pomerne nudný ako na chytľavosť skladieb (žiadna neutkvela v pamäti, žiadne pohmkávanie sa na pery nederie), tak aj ich malé množstvo, bol to taký ukecaný aj keď krásne natočený muzikál. No na Moulin Rouge to zďaleka nemalo, Červený Mlyn je proste audiovizuálna bomba, ktorú len tak ľahko niečo neprekoná. A situácia ktorá sa odohrala na odovzdávaní cien akadémie, celkom reflektuje aj môj postoj k filmu...prišiel s veľkou pompéznosťou (úvodná scéna na moste natočená na jeden záber kamery, to bola veľká vec) ale skĺzol ku klišé a natiahnutej nude aby dal na konci nádhernú i keď krátku bodku vo forme krásnej retrospektívy, ktorá sa vlastne nenaplnila, no ani tento záver to už nedokázal zachrániť a takže, soška Oscara možno bola na dosah na začiatku filmu, no s plynúcimi minútami sa vzďaľoval viac a viac až im úplne ušiel...(byť to o pár songov bohatšie a o 30 minút kratšie, bola by to lepšia vec). ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Videné muzikály by som mohol spočítať na prstoch jednej ruky a preto La La Land ohodnotím ako totálny laik, ktorému prišiel dej dosť jednoduchý, lovestory nezaujímavá. Avšak s tým jazzovo orientovaným muzikálnym podkladom sa to pozeralo dobre a hlavne mne osobne tá hudbná časť, ktorej som sa trochu obával celkom sadla. ()

klarajaja 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opravdu vzal za srdce a uchvátil. Tradiční romarťána s netradičním koncem, který mne velmi dojal. Musím vyzdvihnout celé zpracování filmu, je to pastva pro uši i oči. Pokud jste fanouškem muzikálů rozhodně neváhejte a tento film si pusťte, nebudete litovat! Emma Stone a Ryan Gosling mě svým tanečním, pěveckým a hereckým talentem posadili na zadek. A ten soundtrack? Prostě NÁDHERA! Za poslední dobu nejlépe zpracovaný muzikál. ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy. První za ten parádní jazz. Druhá jako respekt k tomu, jak se s filmem tvůrci jistě nadřeli. Víc jich ale nebude. Pokaždé, když koukám na tyhlety typy filmů, si říkám, jak moc jsem přízemní realista a že tu realitu ve filmech opravdu potřebuju. Nechci se dívat na nepřirozené chování postav, prapodivně fantaskní lítání v planetáriu nebo kýčovité, přebarvené scenérie. Poslouchat napůl šeptané songy bez jiskry. Film si jistě najde svoje příznivce, kterých bych se tímto nerada dotkla, ale já k nim nejspíš patřit nebudu. I´m sorry… ()

Mr.Keli 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten důvod proč film jako sdělovací médium miluji, v záplavě všech možných blockbusterů se jedná o svěží, hravý snímek plný energie a barev. Film, který Vás okouzlí a navíc dějově nabízí mnohem více k zamyšlení, než by se mohlo zdát. 90% ()

njd29 

všechny recenze uživatele

tak tento film dostal 6oscarov? pekna nuda...a myslim, ze akademia ide pekne do sr.ciek..ked v tomto vidi nejaky skvost. nuda, nuda a opat nuda. 2h...a jazz je absolutne nudny hudobny styl...a myslim, ze vela akademikov ho ma velmi rada, ked dali tolko oscarov...to uz blues je daleko lepsi a krajsi... ()

AnthropOcean 

všechny recenze uživatele

Spôsob akým režisér Damien Chazzel a hudobný skladateľ Justin Hurwitz prinášajú osvetu jazzovému žánru je unikátny. Už s predchádzajucim titulom Whiplash sa im to podarilo grandiozne, ale dokonca aj v romantickejsej a spevavejsej polohe blizkej sirsiemu publiku to dokazali bezchybne, bez patosu ci gycu. V skutočnosti vôbec nie som veľký fanúšik muzikálov, ale hudba v kvalitnom filme je pre mňa takmer rovnako dôležitá ako film samotný. A tento neoddeliteľný súlad sa prejaví aj opačne, film bez tohto špecifického soundtracku stráca na sile a pri muzikále je táto rovnica ešte o čosi viac naklonená na stranu hudby. A v tomto prípade sa jedná o dokonalú súhru hudby a obrazu ako aj Emmy a Ryana. ()

AndrewNewman

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ ani tento muzikál ma pre tento žáner nenadchol a vlastne už som sa zmieril s tým, že muzikálom sa proste musím vyhýbať. Je to síce krajšie a tehnicky oveľa lepšie zvládnute než debily MulinRúuuuž, stále však bez poriadneho deja a s kopou nelogických spievaných pasáži. V normálnom živote každý človek cestu k autu odkráča len v muzikáloch to musia odtancovať. A ak je toto pre akademikov vrchol kinematografie tak ámen s nami! Po dokonalom Whiplashi ma Šazel týmto dokonale sklamal. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Jak nemám rád muzikály, tak mě La la land bez okolků dostal. Sice tomu napomohli mí oblíbenci Emma Stone a Ryan Gosling, ale film jsem si užíval od první taneční/zpívací scény. Celou dobu jsem se tam díval na nadprůměrný romantický muzikál, nicméně závěr mě takovým způsobem posadil na prdel, že o titulu film roku u mě bylo rozhodnuto. ()

David.Pluhar 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že v muzikálu je důležitá hudba. Po shlédnutí si nepamatuji ani jednu melodii. Love Story taky stojí za starou bačkoru. 4/10 ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Velice originální film. První polovina plná skvělých choreografií, písní i prostranství se mi líbila více. Jinak je film takový nenápadný. Ty hlavní děje nejsou vyzdvihnuty, ani moc komentovány, ale kamera se do nich postupně dostává a diváka to musí napadnout, co že se událo. To bylo docela zajímavé. Emma Stone mě přesvědčila více než Ryan Gosling, ale i on byl velice nadprůměrný. Muselo být složité takovýto film natočit, se spoustou efektů a hrátet s zeleným pozadím. Ostatně skvělá kamera dodala filmu velký prožitek. La La Land má hodně co do sebe, nemusí se všem líbit, ale 7 Zlatých glóbů a 6 Oskarů mluví za vše. Za mě 80%, hlavně za originalitu a odlišnou dimenzi děje, čtyři hvězdy. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Ach, škoda. První polovina filmu je nadupaný muzikál se zpěvem, tancem a spoustou filmařských nápadů ve stylu Moulin Rouge. Ale zhruba od poloviny se film začne měnit na hudební film či spíše milostné drama s dlouhými dialogy a občasnými hudebními výstupy. Teprve v závěru se film vrátí na začátek k muzikálu, ale to už je pozdě. Chazelle neudržel žánr po celou dobu filmu, čím blíže ke konci, tím víc se film zhoršuje. Naštěstí ho po celou dobu drží nad vodou kouzelná Emma Stoneová. ()

Te_Sa 

všechny recenze uživatele

Smála jsem se, trnula jsem, plakala jsem... Tenhle muzikál ve mně vyvolal snad všechny emoce. Na konci jsem si strašně moc přála, aby to dopadlo jinak, na druhou stranu, kdyby to dopadlo podle představ, nebylo by to ono. NÁDHERA! ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si kedy som naposledy a či som vôbec niekedy videl muzikál iný ako od Disney. Pre mňa to bolo niečo dosť nové a veľmi originálne. Prelínanie reality s “pódiovým” svetom bolo skvelé. Ryan a Emma výborní ako vždy. Koniec ma úplne zobral, nádherné finále. Bojujem s rozhodnutím, či ohodnotím rovno piatimi hviezdami. Nechám si asi toto rozhodnutie na ďalšie pozretie, zatiaľ silné štyri hviezdy. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nedávno viděl Výchozí Bod (2014) který tou romantickou linkou La La Land totálně přebije. V tomto ohledu mi to tedy připadalo trochu slabší. Ale jinak mě Laland hodně překvapil. Muzikály opravdu moc nemusím, ale tohle mě bavilo po všech stránkách. Vynikající hudba, vtipné scénky, úžasně nápaditě vymyšlené návaznosti těch muzikálových sekvencí, a naprosto skvělá závěrečná snová část, která je zobrazena divadelně-kulisově a zároveň artovo-kýčovitě. Je tam super ta viditelná nadsázka, ale zároveň to umí sklouznout do vážnosti. Třeba jako hned v té první scénce, v zácpě na dálnici. Všichni vylezou z aut a začnou zpívat, následuje estráda na celý dálnici a vám už to místama připadá jako za hranou cirkusovitosti a kýčovitosti, a najednou všichni zalezou zpátky za volant a čekají dál v tý zácpě. Ten kontrast muzikálové sekvence a reality je super způsob jak zobrazit nějakou fantazijní rovinu vyprávění. Nápady je to opravdu nabitý vrchovatě. Asi se na to někdy kouknu znovu, věřím že jsem si napoprvé ani všeho nevšimnul. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Film má neuveriteľne krásnu atmosféru, doslova vás vtiahne akoby do 50.tych rokov. K tomu dopomáha krásna kamera, ktorá z každého momentu vyťaží maximum, kameraman zachytil každý detail s citom a krásou. Farby a krásne prostredie doplnené vždy hudbou ktorá danému miestu dopĺňala tú pravú atmosféru. Hlavné herecké duo Gosling a Stone boli skvelo obsadený a svoje postavy nie len že krásne zahrali ale dokonca ich aj žili. Príbeh filmu je fajn aj pre človeka ktorý nemá rád Jazz(nap. Ja). Aj cez to že jazz nemusím a nezaujímam sa oň film si ma získal dobrou hudbou, príjemnou kamerou a skvelými hereckými výkonmi. Za mňa je tento romantický muzikál akoby vrátenie sa do minulosti a pozreme sa na to ako sa natáčali originálne romantické muzikály ktoré vznikli v Hollywoode. Naozaj niečo krásne a ohromujúce. Ale musím sa priznať že sa mi stále viac páčil muzikál Rock of ages, a to z toho dôvodu že film bol rockový muzikál. Hold jazz nebol a nebude mojou šálkou kávy. ()

VendaCiki 

všechny recenze uživatele

Muzikály mám ráda, ale tohle bylo otřesný. Zatím nejhorší muzikál, který jsem viděla. Čekala jsem že to bude WOW, ale ono to bylo spíš EEE. Na oskara je to vážně slabota. Koukala jsem na to aspoň na 4x protože jsem se nemohla dokopat to dokoukat. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama