Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 15

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

Neubauten 

všechny recenze uživatele

Musíte ísť do toho s tým, že si idete pozrieť americký muzikál z Hollywoodu so skvelými kostýmami a výtvarným poňatím a budete príjemne očarení. ()

bez1 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu, za co tolik Oskarů. Je to muzikál, který jsem chtěla vidět a jsem ráda, že jsem ho viděla. Hluboký dojem ve mě ale nezanechal. Ke konci jsem už jenom sledovala čas, kdy to skončí a určitě nebudu mít potřebu ho vidět po druhé. Takže já film hodnotím spíš jako průměrný. ()

Slahy94 

všechny recenze uživatele

Dnes se už takové filmy opravdu nevidí. Ve světě všudypřítomných animovaných příšerek a komiksových superhrdinů působí La La Land jako zjevení. Klasický, romantický, hollywoodský, výpravný muzikál v novém a moderním pojetí. Muzikál, odkazující na zlatou éru hollywoodských muzikálů 50. let,, snažící se vrátit muzikálům jejich zašlou slávu a přitom využívající moderních prvků. Základem příběhu je samozřejmě románek hlavních postav, ona - servírka, snažící se uspět u filmu, on - muzikant, který touží hrát opravdovou hudbu a otevřít si jazzový klub, oba snažící se najít své štěstí v "City of Stars". Příjemná, původní hudba, nádherná výprava, kamera, promyšlená choreografie, vše funguje, jak má. A to muzikály ani moc nemusím. Jak Ryan Gosling, tak Emma Stone mají nádherný hlas, Emma Stone je opravdu nesmírně mnohotvárná a schopná, John Legend byl zase skvělý bonus navíc. Některé scény byly na hranici kýče, naopak ty snové, hudební scény byly prostě nádherné, především scéna v hvězdárně nebo velké finále. Pokud chcete vzít holku na film, La La Land je ideální volba. 85 % ()

Tom_17 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tady se přiznám, že jsem očekával mnohem více, než jsem nakonec dostal. Vlastně jsem nedostal vůbec nic. Příběh mě naprosto nezaujal, písničky byly hrozný. Jediné co stálo za to bylo, když jsem to vypnul! - odpad! ()

datel13 

všechny recenze uživatele

Prostě nic moc. A kdybych k tomu měl říct víc, tak je to taková uslintaná limonáda pro holky a pro gay jedince, a přitom je to story bez duše, bez náboje a se dvěma postavami, kterým to spolu absolutně neladí (zajímavý, že v pár recenzích jsem četl pravý opak). Nevýrazný klavírista/klávesák (opravdu není cool povolání) Gosling a příšerně nesympatická ochechule s odulými botoxovými rty a domalovaným tlustým obočí, kdy každý je úplně jiný. Samozřejmě, že dojmu ublížilo, že v českém dabingu ji dabuje jakási olezlá padesátnice, v pěveckých pasážích je každopádně jasné, že hlas původní herečky je mladší - ale ne o moc příjemnější. Docela mě „dostalo“, když Gosling (Seb? Nebo jak se ta postava jmenovala) tuto blbku zachrání, „udělá“ ji pro filmový byznys, pomůže jí, když nejvíc potřebuje, vysedí s ní důležitý konkurz, který pro ni sám našel – a skok „5 years later“ a ta nána je s děckem a vdaná za nějakýho bohatýho nýmanda. Skoro jsem čekal, že když se po letech znovu setkají (Gosling a blbka), ona zas pro změnu zavrhne svého manžela a znovu se dá dohromady s klavíristou. Docela se mi líbila myšlenka „co by bylo kdyby“ – Gosling hraje na piano a u toho si představuje, co by mohli spolu prožít, kdyby ona se na něj nevykašlala a zůstala s ním. Nechci se domýšlet, jestli i Homolaland je součástí současné hollywoodské vlny, kdy bílí heterosexuální chlapi jsou za blbečky, zatímco „emancipované“ ženy jedou, a docela se divím, že hlavní hrdinka je bílá zrzka a ne třeba lesbická černoška. Ale to je jen odbočka, co mě napadla.. Film se mi vůbec nelíbil – a na nějakých 40 % to vytáhl až závěr ze stylovýho promodralýho Sebova klubu, možná i pár záběrů fotogenickýho LA za soumraku (mockrát jsem tudy řídil v GTA San Andreas anebo i v jiných RPG) a to, že tu chybí happyend. Hlavní ženská postava ale pro mě bude suverénně patřit k těm nejmíň sympatickým, co jsem kdy viděl. ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Pekný film. Trochu dlhšie sa ten dej rozvíjal až skoro nudil, no potom už normálne sa rozbehol . Trochu spievali a tancovali, nie tak moc, čo je dobré. Jeden z muzikálov, čo sa oplatí pozrieť. Herci to dali celkom dobre. Dávam mu 70%. ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Tak asi za prvé bych zmínil, že úvodní scéna v zácpě natočená na jeden záběr působí opravdu mistrovsky a zvýší vaší pozornost na následujících pár desítek minut filmu v očekávání co jí asi překoná. První 1/3 filmu se trochu vleče ale celé je to natočeno s takovou precizností a grácií, že je vám to vlastně jedno. Taneční čísla jsou působivá ale postupem času jich ubývá a film se soustředí na příběh. Což je takové plus i mínus celého příběhu. Konec je vskutku nečekaný a vyvolá otázky typu: „jakto?“ a „proč?". Jinak nepochybuji o tom, že film je opravdu jiný než to, co je nám servírováno v kinech každý den. ()

leopoldina 

všechny recenze uživatele

Zamilovala jsem se! Do tohoto filmu. Viděla jsem ho již třikrát a vždy si ho vychutnávám s novým nadšením a větším požitkářstvím. Jsem jako malé dítě, co poprvé ochutná čokoládu a už se jí nikdy nevzdá. Budu se na tento film dívat klidně posté a stejně budu romanticky slintat po Ryanovi, obdivovat pěvecké nadání Emmy ve scéně na konkursu a pobrečím si u závěrečného defilé v baru. To je prostě must a čím více posloucháte hudbu, tím více rozumíte filmu i celému pojetí. Dodávám, že originál je bez výhrad stěžejní!!! ()

Kardio 

všechny recenze uživatele

Byly oznámeny nominace na oscara a já měl jít do kina na něco neakčního spolu se svou matkou. Se 14 nominacema a téměr nulovou konkurenci jsme na něj vyrazili. Očekával jsem takovou trochu lepší Mamma Miu a hned po první scéně mi bylo jasné, že dostanu mnohem, mnohem více. Highway shot mě naplnil radostí a úžasnou náladou. Začal jsem si zpívat i když jsem neznal text. Film má relativně pomalé tempo, ale díky skvěle načasovaným, nacvičeným a zazpívaným tanečním scénam se člověk nikdy nezačal nudit. Každý zaběr tohohle filmu je užasný a vizuálně nádherný. Rád bych zde vypíchnul užasnou slow-mo & pool party scene, kouzelnou View scene, neskutečně vtipnou I ran scene, dojemnou planetarium, city of stars a audition scene a hlavně dokonalou a neskutečně originální Epilogue scene. Moc se mi také líbil příběh v pozadí, kterému obvykle říkám John Legend story. Film jsem viděl čtyřikrát a celý ho znám na zpaměť. Miluju ho a pevně věřím že si ho zamilujete i vy. ()

Nellie Lovett 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná nuda, a to od první příšerné scény s tanečníky na autech (WTF?). Kvůli tomuhle vážně zastavovali provoz? A kdy přesně tvůrci muzikálů zapomněli, že scény s písničkami a tančením můžou posouvat děj, ne ho jenom natahovat? Protože u Chicaga tenhle trik ještě uměli... A když už jsme u toho, ten výhled vážně za moc nestál. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Ja muzikály veľmi nemusím (keď vyjmem Moulin Rouge, West Side Story a Grease), ale toto je film natočený s láskou. Láskou k hudbe, tancu, sile lásky a životu (aj keď je niekedy sakra ťažký). To, čo mi u mnohých iných slávnych muzikálov tak vadí (silený spev do nezaujímavej hudby), tu naozaj nehrozí. Soundtrack je natoľko silný, že mi z prehrávača ani po takmer roku stále nezmizol. Ryan Gosling výborný, Emma Stone okúzlujúca, Damien Chazelle borec - proste respect. ()

durdos 

všechny recenze uživatele

Oscarový "muzikál"? Veľa kriku pre nič! Technicolorová mydlová bublina... v skutku, úplne prázdna. Nemá byť muzikál hlavne o "pesničkách"? Z týchto mi nezostala v hlave ani jedna. Skúste si pustiť také West Side Story, to budete mať v hlave iný koncert... a na dlho. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší film roku 2016 a jeden z nejlepších filmů vůbec. Do kina jsem na to šel aniž bych věděl o co se jedná. Po skončení filmu jsem odcházel rozčarovaný a plný emocí. Snímek ve mě zanechal něco co málo filmů předtím. Je to neskutečně skvělá filmařská práce. Takové nepatrné detaily dělají z filmu neskutečnou podívanou. Ryan Gosling a Emma Stone jsou ve svých rolích oba hodni oscara. Film La La Land je pastvou pro oči. ()

Katalin 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, asi nejsem cílová skupina. Na to jak je tento snímek vynášený do nebes, jsem se teda dost nudila a od půlky filmu už jsem každých pět minut kontrolovala, kdy už to bude konečně končit. Plno lidí mi říkalo, že musím přetrpět ten začátek a pak už to bude super. Mě se naopak začátek jediný líbil, a to hlavně kvůli živé písničce, a pak konec, kdy aspoň jednou není pohádkový happyending ale konec hodný reality. Zbytek filmu je neskutečně utahaný a každá písnička je jak od uspávače hadů. Celkově ten muzikálový styl byl strašně umělý, v divadle by to asi bylo lepší, filmu to prostě nesedí. Mám ráda muzikály, ale tohle mě opravdu nezaujalo a nevyvolalo ve mě jediný pocit. Jednou a stačilo, ještě že jsem na tom nebyla v kině, to by mě mrzely vyhozené peníze. ()

Natar odpad!

všechny recenze uživatele

Tímto je završena zrůdná trojka historicky největšího svinstva, které kdy bylo natočeno a vydáváno za umění. Ano, mluvím o trojici muzikálů Moulin Rouge, Mamma Mia a La La Land. Esence stádního konzumního vkusu, při které ovce bečí blahem. Pro každého skutečně heterosexuálního muže horší než trhání nehtů. Pro každého milovníka hudby (nikoliv výblitků hudebního průmyslu), majícího alespoň náznak hudebního sluchu, kyselina, která prudce leptá ušní bubínky a mozek současně. Tohle je zrůdnější, než produkce Asylum – než Krokodlaci z bažin. Těším se, až se v pekle setkám s tvůrci a doufám, že mi ďábel půjčí vidle. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Že to pojali jako muzikál mi přišlo naprosto zbytečné. Spíše to je normální film s pár písničkami. Ryan Gosling a Emma Stone jsou skvělí herci a je mezi nimi chemie, jako by opravdu tvořili pár, ale zpívat opravdu neumí. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama