Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 2

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

symbiotic 

všechny recenze uživatele

Katarzní podívaná na umění filmové tvorby. Takhle to dopadne, když vše do sebe zapadne. Režie, výprava, příběh, hudba, casting... A především Ema Stone, která toto dílo povýšila mezi nesmrtelné. Na její ztvárnění emocí se můžu dívat neustále a měl by to být materiál pro výuku na filmových školách. ()

m.dodoss 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film budu dlouhou dobu rozdychavat šel jsem na to s velkým očekáváním a splnil to do ještě větších výšek než jsme si myslel... Původne jsem myslel, že dej je v minulosti ale on je zasazený do současnosti o to je to větší pecka něco tak úžasne zpracovaného se jen tak nevidí. Ryan a Emma neskutečně jim to sedělo. I ta nejmenší role měla veliký význam choreografie, kterou dělala Mandy Moore něco skvostného všechno to do sebe zapadlo. Jen škoda, že to nemá happyend. Takove filmy už se dávno netočí a je to sakra škoda. Za mě moje maximální doporučení... ()

sportx 

všechny recenze uživatele

Muzikálová intermeza jsou supr. V druhé polovině jich je méně. Ale vůbec filmu neškodí jak všichni tvrdí. Je to suprovej film s nápadem, bohatostí, legrace a všeho. Žádnej komerční slaďák se sladkým koncem. Je to jednoduše film říkající, že je každý den nutné žít na plno hravou a veselou formou. A to nejsem moc na romanťáky. Skvělá muzika a soundtrack. Ryan a Emma jsou velmi dobří herci, hlavně Emma a její mimika je neskutečná. Dávám 95 a přeju si více takových energicko-energetických filmů :-) ()

barapatty 

všechny recenze uživatele

Málokdy jdu do kina natěšená, že to bude opravdu bude pecka. Bohužel v tomto případě jsem byla zřejmě přetěšená. Bylo to pěkné, ale čekala jsem to zkrátka lepší... ()

steelspace 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem v civiliu cynik, tak v tomto případě jsem se neubránil pěti hvězdičkám. Chazelle ukázal úžasný koncept muzikálu bez dokonalé choreografie a zpěvu, s neobyčejnou hravostí a nenuceností. Chemie hlavního páru funguje na sto procent a hlavně Gosling je na holywoodského hezouna hodně vtipný a sebeironický. Režisérův talent a vztah k hudbě (hlavně jazzu) a nostalgie je cítít z každého záběru. Ještě jednou bych zmínil, že "nedokonalost" v porovnání s muzikály ze zlaté éry, která se mnohým nelíbí, je pro mě naopak obrovskou devizou přesně tím faktorem, který jej dělá jediněčným. Trochu mi to připomělo Dnacer in the Dark s Bjork, ale samozřejmě bez té úmorné tragedie. ()

honza.kuzel 

všechny recenze uživatele

Na muzikály, popř hudební filmy moc nejsem. Teda alespoň jsem si to myslel, dokud jsem neviděl Whiplash, se kterým musím La La Land tak nějak srovnávat. A La La Land mi nepřijde tak dobrý. A to i přesto, že duo Wmma a Ryan funguje skvěle a člověk jim to tak nějak přeje, příběh nijak zvlášť komplikovaný, ale za to lidský, písničky v pohodě (v dobrém tempu, plné barev a s adekvátní choreografií), kostýmy super, kamera dostatečně dynamická, ale ne zase moc, aby to nerušilo. Celkově to prostě není tak chytlavé jak by mohlo. ()

ferdomravec 

všechny recenze uživatele

Patri to k filmom ktorym objektivnenedam viac ako 3*lebo ich velmi nemusim. Samozrejme to bol pekny a kvalitny snímok a moja priatelka a kamaratka by dali plných 5* :) ()

pornohavo 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma minulo úplne. V strede filmu som odišiel z kina, to sa mi už dávno nestalo. Ešte aj pekná herečka robila nemožné ksichty. Za hudbu dávam jednu hviezdičku. ()

AmericanX 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi Ryanem a Emmou funguje neuvěřitelně...Dostali mě oba dva hned na začátku a vydrželo mi to až do epického neuvěřitelného obrovského finále, kdy jsem opouštěla kino se slzami v očích a se srdcem sevřeným tím ohromným filmovým zážitkem.... ()

ivlo 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka deja, tak aj Štefan ho má vo filmoch viac ako toto. 2 body za Emmu a 1 bod za A Flock Of Seagulls - I Ran. Zaťiaľ sklamanie roku, film na ktorý si určite už nadruhý deň ani nespomeniem. ()

Postal2 

všechny recenze uživatele

U muzikálu dovedu ledacos odpustit. Dokážu odpustit "přitažené" dějové kličky, aby se film dostal ke kýženému hudebnímu číslu. Dokážu odpustit slabší příběh ve jménu zdařilých hudebních kousků. Co ale nelze odpustit je, když příběh úplně chybí, co nelze odpustit je, jsou-li hudební čísla (resp. jejich obsah - protože ten v muzikálu také hraje!) poskládána bez ohledu na časovou osu příběhu, co nelze odpustit je, když příběh vůbec neexistuje, co nelze odpustit je, je-li výprava v celku neskutečně slabá a co nelze hlavně odpustit u muzikálu je choreografie která není či vykrádá jiné muzikály už od těch nejstarších. Jediné co lze ocenit v tomto případě je kamera, která byla vedena relativně nápaditě a profesionálně. LA LA LAND je díky výše zmíněnému neskutečně plochý, slabý a nudný, takže má jistě ambice na nějaká ta festivalová ocenění... :-) Zkrátka: chci-li ztratit část svého života nudou a hryzáním nehtů vyberu tento film. Jednu hvězdu dávám kameře. ()

Brainy 

všechny recenze uživatele

Ne, nemohu doporučit. Ve dvou hodinách se dozvíte, že jazz je nejlepší muzika na světě, a nikdo ji nemá rád, protože nezná její historii. Film se vám snaží vnutit představu, že jste v 60. létech. AŤ už jde o interiéry, exteriéry, chování i oblékání hlavních hrdinů. Co vám to ale kazí, je zvonící iPhone a moderní auto, kterým hlavní hrdinka jezdí. Oba hlavní protagonisté působí v písních nejistě, žádná láska z nich cítit nelze, naopak jsou spíše jako sourozenci. Emma Stone je tragikomická, Ryan Gosling nevýrazný. Žádný výrazný song, který by zaujal, tam také nenajdete. Dvě hvězdičky dávám jen proto, že jsou i horší filmy. ()

copyrig4t 

všechny recenze uživatele

Damien Chazelle bude zachvíli patřit ke špičce režisérů. Říkal jsme si, jestli dokáže dalším filmem, navázat na supervýborný Whiplash a dokáže udržet stejnou laťku. A on to zvládl všechno s neskutečnou grácií a stvořil velice pěkný, emotivní film, který krásně doplňuje hudba, tanec a zpěv. Nejsem moc muzikálový fanoušek, ale v tomhle filmu mi to vůbec nevadilo ba naopak. Při konečné scéně jsem se jenom radostí usmíval. Jazz is not dead. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Aby som bol úprimný, jediný dôvod, prečo som si La La Land pustil bol ten enormný počet zlatých glóbusov, ktoré tento film získal. Hneď na úvod je však potrebné podotknúť, že 7 je predsa len trochu veľa. Tým ale nechcem povedať, že by tento film nebol ničím výnimočný. To, že sa jedná o muzikál a ešte k tomu aj romantický (obe žánre totiž nepatria medzi moje obľúbené) je naozaj zaujímavé, vzhľadom na to, že sa mi La La Land úprimne povediac páčil. Režisér Chazelle už druhý krát dokazuje, že má svoje remeslo v malíčku, hudba je chytľavá a herci sú fantastickí, hlavne skvelá Emma Stone. Poteší aj celkom prekvapivý, ale hlavne nie zbytočne klišoidný záver. No ani toto všetko nedokázalo film v mojich očiach posunúť na úplný vrchol. A dôvod? Nie som si totiž úplne istý, ktovie? Trebárs to má na svedomí samotný žáner a možno to, že nenávidím jazz. 80% EDIT: Po druhom zhliadnutí sa moje dojmy zlepšili. Film ma po druhýkrát zasiahol ešte hlbšie a nemôžem inak ako hodnotenie zvýšiť. Je to naozaj genialita najvyššieho zrna. 90% ()

Tomas_313 

všechny recenze uživatele

Režisér brilantního hudebního dramatu Whiplash Damien Chazelle natočil další snímek, který zajisté na dlouhá léta rozvíří diskuse filmových kritiků a stane se srdeční záležitostí mnoha fanoušků revolučních muzikálů minulého století. Jenže divák muzikálem nedotčený nebude nikdy plnohodnotně okouzlen a celý příběh se pro něj stane plytkým slepencem kýčovitosti. Dějově první a zároveň poslední zábavná scéna nabídne klasickou muzikálovou souhru chytlavého zpěvu a povedených tanečních kreací na rozpálené dálnici, kde stovky aut a ještě více lidí na nich poskakujících umocňují velkolepost úvodu. Další opulentnosti se už ale nedočkáme, všechna další vystoupení se snaží kvalitou vynahradit kvantitu, jenže chybí základní atributy. Ryan Gosling a Emma Stone jednotlivě předvádějí zdařilé výkony, jakmile se ale objeví oba, kvalita upadá stejně jako opravdovost jejich celoživotní lásky. Všechny písně jsou pouze nucenou výplní, neosloví a bezprostředně po filmu se zaručeně vykouří z hlavy, čímž dle některých kritiků tzv. nejlepší film roku v oblasti přesahu snímku prohrává na plné čáře i s takovou taškařicí jako je Muzikál ze střední, kde písně alespoň navždy destabilizují psychickou rovnováhu. Taneční variace zamilované dvojice by obstojně zvítězily na vesnické zábavě, tanga na národní úrovni se ale nedočkáme a bez dostatečného jiskření je to slabý odvar, který válcuje i bělostný rytíř Richard Gere a věčně polonahá Jennifer Lopez ve filmu Smím prosit. Celý snímek je poctou legendárním předchůdcům, sám ale přidává nicotně málo kreativity. Bez řádné narativní linky se děj rozplývá už během sledování a žádná scéna není natolik poutavá, aby se zaryla alespoň do krátkodobé paměti. Hodnocení zpátky do hladin snesitelnosti uvádí výjimečná práce se světlem a příjemné zakončení. Triumf se nekoná, zato přepálených reakcí je fůra. 65% ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama