Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 5

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

Havenohome 

všechny recenze uživatele

"Psychologický" muzikál, ktorý je poslednú tretinu sladký jak hovno z nutrie, plný osudových pohľadov, trápneho vzdychania a tlačenia sĺz. Citácie iba také povrchné ako gýčové obrazy celebrít s papiernictva, fuknime tam na stenu Ingrid Bergman, štylisticky je to však veľmi vágne. Scenár bieda, taký ako zo zlého muzikálu. Tanečné čísla namakané, ale len dve a na záver wtf koniec. Nemá to nadhľad, humor a nie je to žiadna poriadna cinefília ako tu podaktorí vzdychajú. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě uchvátila nadpozemská choreografie úvodní muzikálové scény a řemeslný um, pak už mě pohltil herecký koncert a to ostatní.NEmá smysl popisovat superlativy jak moc hluboce se mě tenhle snímek dotkl. Ještě dlouho po tom co skončily titulky jsem přemýšlel o tom konci. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film? Ani náhodou! Nejlepší kostýmy, výprava, hudba? Rozhodně ano. Nejlepší herecké výkony? Rozhodně ne! Ačkoli mám Emmu a Ryana moc rád, nevidím žádný velký rozdíl s jejich výkony v Bláznivé zatracené lásce. Měli by si počkat na nějaké zajímavější role, za něž budou sbírat Oscary. Tuctový příběh zabalený v písničkách a tanečních číslech, asi je něco špatně, když jsem většinu z nich přeskakoval, na druhou stranu bych musel být velký cynik a necita, kdyby mě aspoň jedna hudební vložka nechytla za srdce. A nejvíc oceňuji pěkný, neotřelý a zajímavý konec. Pěkné tři hvězdičky. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jedná se jak vizuálně tak hudebně o jednoznačně nejhezčí a nejemotivnější zážitek, jaký jsem kdy měla možnost prožít. S čistým svědomím mohu říct, že muzikály v lásce opravdu nemám, ale tenhle snímek je prostě něco jiného. Ocitáme se ve snovém, extrémně barevném světě, kde se náhodně setkávají dva samotáři, kteří si obrátí své životy naruby jen aby se nakonci zase mohli odloučit. Prostě tak trochu jiný muzikál, kde konec je jiný, než čekáte. Dialogy jsou jiné, než čekáte. Herci jsou jiní, než čekáte. Hudba je tak trochu jiná, než čekáte, ale i přesto je jednoduše až geniálně nakažlivá. Příběh je krásně zpracovaný, plný metafor a barevnosti, což pěkně charakterizuje vztah dvou mladých zamilovaných lidí, kteří si jdou za svými sny. Atmosféru dále podtrhává výborný jazz a taneční kreace. Pro mě osobně má právě nějak takto 'zasněný' film vypadat. Film, který nejen ukazuje krásu a radosti lásky, ale s postupnou gradací ukazuje také její křehkost a zranitelnost. - And if, in some distant place in the future, we see each other in our new lives, I will smile at you with joy, and remember how we spent a summer beneath the trees, learning from each other and growing in love." ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Oscaři budou v dobrých rukou. Není otázkou jestli, ale kolik jich La La Land získá. Filmařsky naprostá preciznost, ještě výše než dokonalý Whiplash. Stejně tak i herecky. Hodnocení mi trochu pokazila první polovina filmu, která se zbytečně táhne a navíc není vůbec jasné, na jaký typ filmu se divák dívá. Od druhé poloviny je snímek perfektní a konec skoro dokonalý! Zatím jenom 4 hvězdičky. Ústřední skladba City of Stars je jedna z top filmových hudeb. A po letech po třetím zhlédnutí jasných 5. Někdy musí divák počkat... ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Muzikály mám rád, ale tohle?! Herecky perfektní, romantický příběh jemně pojatý, ale............tak strašně nudné pasáže? Nuda nuda a nuda. Vlastně mi to připadalo, jak sledovat v TV dobrej film, který je přecpaný otravnými reklamami :-/ ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zamiloval jsem se. Zamiloval jsem se do úžasného vizuálu padesátých let, který je citlivě naroubován na dynamické dvacáté první století, do skvělých hudebních intermezz, jež chytnou za srdce snad každého, do krásných tanečních čísel a hlavně, hlavně do krásné romantické linie, která i přesto, že končí hořce, snad právě o to sladčeji ve výsledku chutná. La La Land v dnešní uspěchané a předigitalizované filmové době působí jako čisté zjevení. Režisér Damien Chazelle citlivě a beze spěchu předvádí, že hudba společně s láskou skýtá tu největší sílu. Samozřejmě nesmím opomenout herecký výkon ústřední dvojice v podání Ryana Goslinga a Emmy Stone, jež jsou ve snímku jakousi alegorií na to, jak tenká je hranice mezi snem a realitou a jak nečekaně rychle může přijít výsluní ale i tvrdý pád. La La Land je výborně namíchaným filmovým koktejlem z města pohřbených snů, u kterého budete litovat jen toho, že se takových filmů netočí více. Snad nikde jinde se nedá tak nádherně skloubit hudba a láska jako právě v tomto žánru. PS: Myslím, že jsem právě zhlédl výherce Oscara minimálně v kategorii Nejlepší film roku. PPS. Přiznám se. Na konci filmu jsem brečel jako želva! „People love what other people are passionate about.“ ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Po dlhom, veľmi dlhom čase (asi tak od roku 1979) je to konečne ono! Ako muzikál pozitív sa teším na druhé pozretie, lebo až to ma nasýti. Niečo ako prvé milovanie v rámci seriózne mysleného vzťahu: Faaaajn... a hurá do ďalších, už zorientovanejších a ešte pohlcujúcejších objatí. Nepreháňam, obrovská radosť! Má to všetko, má to viac, šliape si to v mantineloch žánru, no vo svojom vlastnom rytme, svojou vlastnou cestou, kreslí si to výsledný obraz vlastnými farbičkami. Chazelle je zázračné dieťa. A Gosling s Emmou? Hm. :-) ()

seale 

všechny recenze uživatele

Kloubení zážitkových motivů - hudby, lásky, mlsání a planetária. Jako tvůrčí fajnovost považuji krásnou hru kamery a světla (přechody ze světel do stínů, z reality do muzikálu, z komedie do dramatu). ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Filmařsky skvělý film, který mě však osobně naprosto nezasáhl. Čekal jsem o hodně víc a upřímně vůbec nechápu, proč se snímek vychvaluje až do nebes a dělá se z něj pomalu TOP pecka desetiletí. Whiplash si mě získal tisíckrát víc, tak snad příště... ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

95%. Mimořádně elegantní, řemeslně hravé, esteticky atraktivní, herecky brilantní a hudebně nezapomenutelné komorní umělecké dílo, jeden z nejkrásnějších filmů posledních let a v kontextu žánru asi i historie, ryzí pocta filmovému umění a pravá, nefalšovaná továrna na sny par excellance. Filmy jako tento se už prakticky netočí; Damien Chazelle je přesně ten entuziasmem naplněný tvůrce, kterého Hollywood potřebuje, aby se mohl rozvíjet. Závěrečných 10 minut navíc patří k vůbec nejsilnějším závěrům v historii filmových i literárních romantických příběhů. Na první pohled možná řadová romance, při bližším rozboru ale mimořádně funkční dobový film, kde komplexní chemie všech prvků zafungovala tak, že by to prostě ani nešlo předem připravit. To se povede párkrát za desetiletí. Srdcová záležitost a téměř dokonalý film. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi nežný a civilný film. Na začiatku som si hovoril.. hmmm. okej.. ďalšia typická spevavá romanca. Som veľmi rád, že som sa mýlil. Nie je to úplne netypická šablóna, ale Hollywood sa jej až tak veľmi nedrží a preto mi príde v americkom prevedení osviežujúca. Emma Stone a Ryan Gosling sú očarujúci a nesprevádzajú nás iba ťažkosťami umelcov v L.A, ani nádejou, ktorá v každom z nás výrazne pulzuje. Ukazujú nám všetky ups and downs toho sveta za pozlátkom, kde láska ustupuje ctižiadosti a kde sny znamenajú odkloniť sa od tých, ktorí nám ich pomáhali vytvárať. Hurwitzova hudba perfektná. Finálna časť" čo by bolo, keby.." vizuálne uhrančivá. V zásade sa jedná o Chazelleov majstrovský kúsok. Vrství sa to postupne a mení to svoju podobu bez toho aby to narušilo atmosféru, alebo dôležitosť dejových zvratov. Jedná sa o akési potvrdenie že muži vedia milovať otvorenejšie a úprimnejšie a tiež že Jazz nikdy nezomrie, ak tomu budeme vedieť zabrániť. Napríklad aj La La Landom. ()

Mike.Myers 

všechny recenze uživatele

Mě moc muzikáli neberou, ale tento se povedl! Sice už se mi chtělo brečet z dvojice Ryan Gosling + Emma Stone, ale bohužel nezklamali a naopak sem byl v nervech jestli spolu budou nebo ne! Kromě toho úvodu, kterej byl děsnej a možná proto, že to nezačlo normálně jako film, ale špatná parodie na Highschool musical jsou 4 hvězdy a ne pět. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Musím napísať, že z nejakého dovodu, na ktorý si už nespomínam, som čakala viac. Možno to bolo obsadením, možno hodnoteniami na čsfd, ale na koniec som bola trochu sklamaná. Muzikály mám rada, ale tu boli niektoré scény, hlavne na začiatku, príliš hlúpe a nezáživné až za hranicu znesiteľnosti. Prostriedok bol priemerný a súhlasím, že záverečná scéna v klube sa veľmi podarila. Vyšiel mi z toho priemer, škoda. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"People love what other people are passionate about." _____________ Muzikály som nikdy nejako moc nemusel a nemyslím si, že sa to ešte niekedy zmení, ale La La Land predstavuje jasnú výnimku... Už v prvých minútach som bol naozaj milo prekvapený tým množstvom lásky, farieb a radosti, ktoré z tohto filmu vyžarujú. Cit, s ktorým to je natočené ma naozaj dostal a po celý čas pozerania som mal pocit, že sledujem niečo, čo bolo tvorené s láskou a vášňou pre remeslo (absolútnym stropom sú tie dlhé zábery bez strihu)! Jediné, čo by som vytkol, bol príbeh, ktorý mi prišiel trochu naťahovaný, ale finálne vyvrcholenie na mňa aj napriek tomu ohromne zapôsobilo... Emma Stone v spoločnosti Ryana Goslinga je už iba výbornou čerešničkou na torte... Dávam 8,5 pouličných lámp z 10, ak by bol La La Land o pár minút kratší, tak by som mu s radosťou udelil plnú palbu! ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

La La Land je filmem roku 2016. Ryan i Emma Stone zde předvedli naprosto neuvěřitelné, ba možná i jedny z nejlepších hereckých výkonů, které jsem kdy viděl. Jejich vzájemná komunikace a spolupráce byla zcela dokonalá a jiskřilo to mezi nimi od první vteřiny až po závěrečnou tečku. Hudba krásná a i přes mou nelásku k muzikálům obecně jsem ji podlehl hned v úvodu. Tolik různých pozitivních emocí a tolik myšlenek ze života u mě už hodně dlouho žádný film nevyvolal. Damien Chazelle je velmi rychle vycházející hvězda a ve svém věku je pro mě obrovským vzorem. 100% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Vidět zpívajícího, tančícího Goslinga? Ani ve snu by mě nenapadla tato představa a už vůbec ne, s jakou bravurou. Emma Stone je okouzlující a zpěvem převyšuje naprosto všechny. Příběh dvou hrdinů o lásce, životní cestě baví, dojímá, je vtipný a nevím, co ještě všechno. Písně se velmi povedly a když do toho Gosling hraje na piáno, jsou chvíle, kdy člověka mrazí. Příběh je jednoduchý, ale chytře postaven. Když jsem měl v pár momentech pocit nudnější pasáže, vždy režisér vytáhl parádní číslo. Celé to směřuje v krásně dojemnému závěru, který opravdu ždímá srdíčko. Vizuál, pestrost, hravost s výtvarnou stránkou je úžasný a vzdává hold starým klasikám. Těším se na druhou projekci......9/10 ()

jhsoft odpad!

všechny recenze uživatele

Větší **** jsem dlouho neviděl...Už pěknou řádku let se mi nestalo, že bych z kina chtěl utéct tady ano...nesympatiční hlavní hrdinové spojení s jazzem, který absolutně nesnáším...Kdyby v předsálí netočili Plzeň,ale nějaký speciál, tak počkám na přítelkyni tam...,ale sál se evidentně bavil...jim stačilo zazvonění iphonu a řvali smíchy..., takže asi tak... ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama