Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (518)

paascha 

všechny recenze uživatele

filmů na téma Jak zdrhnout z pekla jsem viděl mnoho a tenhle patří mezi lepší průměr. Horší už je vědomí, že to někde někdo zažil v reálu. Ale jak už dnešní doba velí, nesmíme ukázat všechno, nesmíme ani ukázat moc. My valstně nesmíme ani naznačit. Takže sem tam vidíme záběr na železnou postel, pak taky pár facek, zlou maminku a šíleného otčíma...uf, to by stačilo. Osobně vím, že tohle nevermore ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V davových scénách patřičně dravé a pohlcující, v okamžicích teroru nutící odvrátit zrak. Jako celek, v poselství za svobodu ducha, mysli a samotného lidství, neselhávající; v možnosti, že něco takového je i v moderní historii reálné, pak fatálně depresivní. Při pohledu na bezchybnou Emmu a strhujícího Brühla rád odpustím pár drobných berliček, protože obsah tentokrát přebíjí důležitost scenáristické formy. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Výborný politický THRILLER, aký mám tak rád ! Prečo ? Téma robí svoje... Skvelé herecké obsadenie s lingvistickým Danielom Brühlom, ktorý sa čoraz viac profiluje, ako nadaný a všestranný herec, aj taká Emma Watson, už dávno nie je Hermione Granger zo ságy Harry Potter, dokazuje to, že nechce byť zaškatuľkovaná, ako jej dvaja kolegovia Grint s Radcliffom, perfektne sa na ňu pozerá, už len kvôli tomu, že má viac priestoru ako Brühl, je kočka, i zahrať vie tak, aby sa nemusela hanbiť, či s totálnym presvedčením nastavuje krk pre partnera, ktorého odviezli do kolónie DIGNIDAD v CHILE, kde tomu šéfuje, istý - Paul Schäfer, sadistické, odporné, zvrhlé, perverzné PRASA, ktorého inak stelesnil, švédsky sympaťák, Michael Nyqvist, známy a preslávený zo švédskej trilógie - MILLENNIUM, STIEGA LARSSONA. Všetko je na motívy skutočných udalostí, zasadený za vlády Augusta Pinocheta, presne do 70. rokov, 20. storočia, kedy sa v Chile zdržiavali mladí revolucionári na čele s hlavnou postavou, Danielom Brühlom, toho neskôr prepravia na zvláštne zfanatizované miesto, ktoré spomínam, vyššie, tu je nadopovaný liekmi, elektrošokmi, či aby zapadol do kolektívu, hrá sa na veľmi retardovaného, ale to len pre oko, zatiaľ jeho láska, Lena ( odvážna, Emma Watson ), mu prichádza na POMOC, aby spoločne zdrhli. Pokiaľ sa tak stane, bude musieť trpieť zvláštne praktiky ich šéfa, ktorý je extrémne depresívny, jeho činy a skutky, sa vymykajú logickému chápaniu, ale ľudia sú svine... Pravdaže, okrem nich dvoch, sa na tomto mieste nachádzajú i ďalší ľudia, ktorí žijú v tejto kolónii, poslúchajú na slovo, sú poslušné ovečky, ktoré sa boja, čoby len hubu otvoriť. Je to napínavý film, atmosféra je čoraz viac hustejšia, celkom kvalitná réžia a kamera, či dobová štylizácia a kostýmy, sú na úrovni, ale čo robí film, tým čím je, sú bez debát, títo traja herci, najmä Michael, medzi nimi, akosi najviac vyčnieva..., a to je prospešné, pre konečné vyznenie filmu, tvorcovia si servítku pred ústa nedávajú, ale ani sa zase nevyžívajú v explicitných a krutých záberoch, ako písané z učebnice ! ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Bylo to blbé. Blbé asi tak, jako že hodně. Hermiona sice narazí na pořádný Zmijozel, ale provedení je tristní. Voldemort je Pinocheta kamarád, ale prostor k předvádění kouZLA má minimální, protože takřka celou stopáž zabírá láska potroublého Che Guevary a absolventky Bradavic. Tenhle útěk z Azkabanu nebrat. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nechutné a zvrácené. O němcích si myslím svoje a tento film to pěkně vystihuje. Povolený úchylákov diktátorem v Chile a podporovaný ze všech stran. Mrzí mě, že ve filmu nezaznělo, že vytvoření Pinocheta má na svědomí finanční podpora z USA (jen aby zabránili komunismu = větší zlo, než genocida). Snímek nese informace, ale popravdě: kdo by se chtěl dívat se svým protějškem na pedofila, jak mučí lidí a mlátí ženy(?). ()

Galerie (187)

Zajímavosti (12)

  • Film byl poprvé uveden na filmovém festivalu v Torontu v roce 2015. (Weasley)
  • Národný štadión v čilskej metropole Santiago, kde bol vo filme odvezený Daniel (Daniel Brühl) bol v skutočnosti argentínsky štadión s názvom Tomás Adolfo Ducó, na ktorom hrá svoje domáce zápasy miestny klub z Buenos Aires - C.A. Huracán. (MikaelSVK)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama