Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (CinemArt)

(více)

Recenze (518)

Sharkman 

všechny recenze uživatele

Mirne podprumerny film z pohledu levicoveho rezisera, ktery jeste asi neprekousl, ze pravicovy Pinochet vlad zemi tak dlouho. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

No takhle. Na to, že jde o Chile a taky trochu německé emigranty, tak tam všichni mluví až moc dobře anglicky. Španělsky řeknou pár slov a německy gar nichts. To mě trošku rušilo, protože tyhle hollywoodské pomůcky (a je jich tam pár dalších) filmu nakonec škodí. Asi po stodvacátéosmé je na scéně německý občan se spasitelským komplexem – je to už trochu únavné, ale Daniel aspoň tolik nevadí. Emma nám od čáryfukovských let trochu vyrostla – velmi příjemně se na ni dívá. A v samotné kolonii je to švihlé na hlavu, ale je zřejmé, že film úplně tak daleko od pravdy nebude; stačí trochu zagooglit. Napínavé to je velmi, v závěrečných scénách se nám vrací hollywood závěr (opět zbytečně). Kromě filmu pozitivně hodnotím objev Bad Flash baru naproti kinu Pilotů ☺. [80%; 2016-06-18 Kino Pilotů] ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Nenazval bych to přímo thrillerem, napětí to mělo ale čekal jsem to trochu drsnější. Co mě zklamalo byly díry ve scénáři, a moc "náhod" aby to tak tak vyšlo a bylo dostatečné napětí. Překvapil Daniel Bruhl, ten hrál skvěle. Jinak by to asi chtělo dotáhnout tu psychologii postav, kolonie. Bohužel hudba mě nezaujala, žádný silný moment se mně do paměti nevryl, takže nemam důvod koukat znovu. ()

Hamar 

všechny recenze uživatele

Jak říkával svého času Ivan Vyskočil v televizní soutěži Riskuj - "Zase jsme o něco chytřejší". O existenci něčeho takového jako kolonie Dignidad, jsem dosud neměl tucha. Pecka film, mimochodem! ()

Sympy 

všechny recenze uživatele

Velice silný příběh,míst mě až mrazilo-nemohu pochopit,že tyhle věci se na světě opravdu dějí a bohužel je mnoho důkazů jak z filmů tak knih,že se podobný hnusy dějí pořád. Kéž by se mi takovejhle zkurvysyn dostal do rukou!! Do prdele s tou naší humanitou ať už se jedná o jakýkoliv zmrdy!! Jinak Emma Watson mě překvapila,trochu sem se bál jejího herectví,ale fajn. ()

Majoslav11 

všechny recenze uživatele

V celku fungujúci snímok, má to atmosféru, herecké výkony, solídnu hudbu i fakt odporného záporáka. Jediné, čo to miestami nemá, je logika. ()

Mersis 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou si dávám filmy podle skutečnosti, ale z tohoto musí vřít normálním lidem krev. Zneužívání dětí, vraždy a mučení, kolaborace ambasády proti vlastním občanům? Hnus! Ač natáhlé drama až běda, tak koukatelné to je. Diváka udrží v křesle ta bezmoc, kterou ti lidé museli procházet. Za mne 4,2* ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Začalo to nevině a člověk netrpělivě očekává, co přijde. Pak BUM a idylka zmizí. Všechno se tak nějak převrátí na ruby. A pak další BUM, naprosto úžasný obětování se Emmy nás dostane do odporně fanatický kolonie, který vládne slušně odpornej magor. Jak Emma, tak Daniel ve svých rolích excelujou. Atmosféra je perfektně ponurá, hutná a mráz po zádech lezoucí. Rozhodně je to kousek, co zaujme, osloví, nenudí a je správně silnej. Za mě slušný a platný 4* a ROZHDNĚ DOPORUČUJU ()

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Tak asi toľko k americkej prítomnosti v Chille a k americkému importu demokracie prostredníctvom generála Pinochetta. A samozrejme k zavraždeniu prezidenta Allendeho agentami CIA. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Mladý Američan se aktivně angažuje v revolučním dění v Chile v 70. letech minulého století. Po vojenském převratu je však zatčen a odvezen do nechvalně proslulé kolonie Dignidad, kam posléze - dobrovolně, aby mu byla na blízku - přichází také jeho dívka... Skvělý příběh, ukazující "život" v kolonii a drsné praktiky při vyslýchání vězňů. Navození dusné atmosféry, naplněné zoufalstvím a bezradností a odvedené herecké výkony, jsou hlavními atributy, z nichž film těží. Emma Watson mne rozhodně nezklamala a Daniel Brühl byl naprosto úžasný, stejně jako Michael Nyqvist, který si roli magora Schäfera evidentně užíval. K maximální spokojenosti mi chyběl jen trochu lépe a věrohodněji zpracovaný závěr. 80%. ()

kantyna2 

všechny recenze uživatele

Kolonie ... sekta ... magor v čele ... takových už tady bylo. #truestory mě už nějak neohromí. Vidět Emmu v něčem jinym než v Harrym je docela nezvyk, ale hraje suprově a Daniel Brühl dobře sekunduje. Dost mi to připomíná Lost, ale to jen podobenstvím s odřízlým světem. Dějová linka se občas trochu vleče, někomu to může vadit, ve mně to evokuje ten dlouhej čas, co v táboře prožili. Bez klišé už se dneska asi filmy netočí, stejně jako bez chyb (bába měla v mozku spínač alarmu?). Přimělo mě to se poohlédnout po více německých filmech. 85% ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Napínavý a dramatický snímok inšpirovaný skutočnými udalosťami nad ktorými zostáva rozum stáť, zverstvá konané na ľuďoch sú vždy hodné odsúdenia a je len dobré, že sa o tom točia filmy, ktoré aspoň trochu približujú závažné udalosti v ľudských dejinách. Emma s Danielom potvrdzujú svoje herecké kvality, ale všetkých prevyšuje démonický Michael Nyqvist. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Start strašný se přemění v docela dobře zvládnuté zajatecké drama a ukážu tvář fanatismu, i když velmi lehce, aby náhodou diváka nepobouřil. Takže dobrý film (nepočítáme-li počátek a úplný konec) zabíjí povrchnost a místy umělé herectví Watson. ()

zampano 

všechny recenze uživatele

doufal jsem v trochu realističtější příběh, nicméně za slušnou dávku napětí a famózní emmu dávám 4/5 ()

dmatejek777 

všechny recenze uživatele

Pátá hvězdička za konec. Malý SPOILER: Nikdy jsem snad necítil větší úlevu a spadnutí balvanu ze srdce :-) A navíc miluji letadla. :-) ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Film o hloupých nápadech: nejprve podporovat levicového prezidenta, potom se dobrovolně vydat do spárů podivného kultu, byť z hrdinských pohnutek, a nakonec doufat v setkání s milým prostřednictvím hromadného bití... inu divoká sedmdesátá léta. Celkově vzato se však jedná o napínavý příběh s nečekaným zakončením (opravdu jsem již nedoufal), jednotlivé psychicky náročné a dějově dobře vystavěné scény jsou kvalitně zahrané a prostoročasová stylizace se povedla na výbornou. Vadit by mi snad mohlo jen poněkud jednostranné vyznění politického pozadí a přehnaná, tedy až nerealistická a do snímku nepadnoucí urputnost ústřední hrdinky. ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Zahrané skvěle všemi ...jak já M.Nyqvista předtím neznala, tak teď už si ho budu pamatovat navždy. Zahrál toho humusáka opravdu perfektně, přitom s řádným charizmatem ...Na pět to není, ale u mne spokojenost a všem, kteří mají rádi filmy dle skutečných událostí mohu jen doporučit. ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama