Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (CinemArt)

(více)

Recenze (518)

sportx 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Člověk ani neví co se dělo a hlavně neví co se děje. Mocichtivý a sadističtí ubožáci. Nutno o nich vědět a soucítit s nimi. Tito lidé si zaslouží soucit. Věřte, že oni sami sebe nenávidí. Pokud by měli totiž rádi sami sebe, museli by vědět, že všechno je propojené a tudíž utočí sami na sebe, zbytečně. Jo až lidi budou mít rádi sami sebe bez výhrad, potom může nastat transformace lidských myslí. V mém okolí už spoustu lidí začíná přemýšlet o tom, že pouze bezpodmíněčnou láskou bez výhrad lze docílit jednoty. ()

PaKo1980 

všechny recenze uživatele

Tak sice jsem čekal větší pecku, ale i tak to bylo silné a napínavé jak kšandy. Ve filmu naštěstí žádné větší hnusárny neuvidíte, ale možná to co si představíte bude ještě horší. Nejhorší ale je že se tohle mohlo dít cca 40 let.. ()

vinson003 

všechny recenze uživatele

slabé tři...za to, jak to Emmě slušelo a trochu napínavou koncovku...jinak film plný nedodělávek a much...natočil bych to tady na Porubě na kolejích a poslední scénu v Mošnově na letišti...hrál by tam kotek s voříškovou :) proč lidi dávají čtyři hvězdy za tak blbe natoceny film? člověk pak vyhazuje prachy... ()

Janek14 

všechny recenze uživatele

Jakmile se film rozjede je až dokonce strašně napínavý. Musím přiznat, že mám Daniela Brühla film od filmu radši a sledovat Emmu v jiné roli než jen pořád jako Hermionu bylo taky fajn. Michaelovi Nyqvistovi se dokonale podařilo předvést naprostého „nechuťáka“, kterého od začátku filmu nenávidíte… scény byly velmi působivé (hlavně díky výborné hudbě) a celou dobu jsem měl oči přilepené na plátně a netrpělivě čekal jak to dopadne. Film donutí přemýšlet o tom, jak nedávno jsme tu ještě měli středověk a jakých svinstev je člověk schopen. ()

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Až na občasná místa, která byla naprosto předvídatelná, to bylo velmi kvalitní a silné drama, se skvělými herci (trio Watson, Brühl a Nyqvist) a celkově opravdu jedinečný film, o kterém se doufám bude ještě mluvit. ()

EBBE 

všechny recenze uživatele

Tenhle mix skutečného příběhu, dobrých hereckých výkonů, historický konotací a hmatatelného napětí mne vždy baví. Když se ktomu přidá trochu těc náboženkýchh fanatiků a syrovosti tak to vůbec nevadí. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Paul Schäfer a jeho kolonie hrůzy na chilském venkově. Jinými slovy Němci jsou prostě v oblasti likvidačních táboru světovými jedničkami. Do uvedení filmu jsem neměl vůbec žádné povědomí o tom, že v polovině osmdesátých let minulého století něco takového v Chile existovalo. Filmové vykreslení tábora jako místa, kde přestáváte být jedincem a stáváte se jednou z loutek v rukou babtistického, pedofilního šílence je nejsilnější pasáží celého filmu. Z plátna sála strach, nejistota, bezmoc. Love story rozehraná na pozadí příběhu bohužel tomu všemu trochu podtrhává nohy. Neúprosný režim z hlediska styku dvou osob opačných pohlaví, a najednou tu máme noční schůzky ve stodole při jsou nichž čirou náhodou objeveny podzemní chodby pod celým areálem. Nutno podotknout, že jak Watson, tak Brühl jsou ve svých rolích neuvěřitelně autentičtí a proto i tato linka drží úroveň poměrně vysoko. A tak se pro mne Kolonie stává neobyčejně silným zážitkem a dalším minusovým bodem pro lidstvo jako takové. ()

Dvany 

všechny recenze uživatele

Orfeus v podobě Emmy Watson, která se vydává do skutečného pekla. Že jste nikdy neslyšeli o kolonii Dignidad? Těžko uvěřit, že takové místo existovalo a ještě absurdněji zní, že po provalení se nic nezměnilo. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Tahle temná stránka lidské historie si zasloužila rozhodně něco jiného, než tuhle ubohou, pitoreskní slátaninu, ke které psal scénář totální nýmand, který když už nevěděl kudy, tak si pomohl tak nehorázným množstvím náhod a šťastných okolností, jaký by byly moc i v klasickým béčku. Jinými zmiňovaný mrazivý teror a bestiální hrůzy tady sice jsou, ale tak minimálně, tak nevysvětleny, tak zbytečné. Herci hrají jak o život, za to dávám ty dvě hvězdy, ale jinak je to odpad jak vyšitej, bez rozumně vedeného děje, s většinou naprosto plochými emocemi a úplně bez nápadu. A nejvíc mne mrzí to, že z tohohle námětu šlo fakt vytřískat daleko, ale daleko víc. ()

potok.009 

všechny recenze uživatele

Lena (Emma Watson) dává snímku neuvěřitelný šmrnc. Daniel (Daniel Brühl) a Paul Schäfer (Michael Nyqvist) pak nezůstávají nikterak pozadu. ()

Mountain 

všechny recenze uživatele

Jsem fascinována. Co to bylo - chilská sekta nebo chilský Osvětim? Spolu se slavnou kauzou místní věznice, kde se pod rukama "mafio/policie" ztrácí vězni, se z téhle země stává ostrov hrdlořezů, kam není radno vstoupit (aneb nový islámský stát?). Nevím, až nakolik se jedná o inscenaci reálné minulosti, ale byla jsem napnutá od začátku až dokonce (rozhodně mne to podnítilo ke studiu této kauzy, o které jsem neměla ponětí). Daniel Brühl - o jeho talentu je zbytečné hovořit - je to poklad a Emma Watson udělala dobře, že se pro tento snímek upsala - zviditelní ji to. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Film zapadá do súčasného trendu sfilmovávania kdejakého príbehu založenom na skutočnosti. Keďže sa jedná o deje ktoré sa stali za múrmi "ústavu", treba rátať s tým, že niečo bolo zdramatizované, pre film zromantizované, niečo upravené, niečo vymyslené - pretože pri príbehoch z uzavretých ústavov to tak proste musí byť. Nevieme ani to, čo sa deje za múrmi nemocničného ústavu vo vašej obci - a tiež by z toho stávali vlasy dupkom na hlavách, a tým menej o tom, čo sa stalo v kolónii Dignidad v Chile. Aj preto oceňujem, že ma režisér príliš neobťažoval explicitným násilím, viem si dosť domyslieť aj sám. ()

barapatty 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu mi styl režie tohoto filmu nesedl natolik, že to ani nepopiratelně silný příběh (a hlavně skutečná událost, že) a fajn obsazení prostě nezachránilo. Měla jsem nutkání přeskočit až na konec. ()

kickassgirl 

všechny recenze uživatele

Cely cas som dufala, ze na konci si poviem: aky dobry film, ale nahanacka na letisku bola posledna kvapka. tolko nezmyselnosti v scenari som uz dlho nevidela. ale davam hviezdy za daniela a skveleho zaporaka Piusa ()

Wasper 

všechny recenze uživatele

Film se silným napětím a tempem, podbarvený skvělou hudbou, ztvárňující důležité téma, jenž bylo a nemělo být přehlíženo. Herci naprosto sedí do svých rolí. Akorát mohl být delší a propletenější děj, ovšem to by pak mohlo drhnout vypíchnuté napětí a tempo. ()

tepok 

všechny recenze uživatele

Jednání hlavních hrdinů sice trošku na úrovni supermana, ale jinak zajímavý námět. Watson hraje pěkně a Nyqvist by si zasloužil Oscara za slizouna roku. ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama