Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (518)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kolonie mě docela uspokojila, a to ze dvou důvodů. O daném tématu jsem slyšel prvně. Kdybych byl sečtělejší, asi bych zanaříkal, protože v zařízení duchu podobného se musely dít mnohem větší svinstva, než kterým je divák vystaven. S tím je spojen fakt, že se jedná o film dle skutečné události, což samo o sobě dodává příběhu jakous takous váhu. Bruhl mi ze začátku pil krev, ale jakmile se dostal do role debila, byl ve svém živlu. Hermiona je chuděrka vyřízená, protože ta s jejím xichtem lolitky a puritánským vystupováním punc dětské herečky potratí jen těžko. Je to na hraně, mohlo to být mnohem lepší a drsnější, ale odrazovat od Dignidadu jako od tematické jednohubky by byla škoda. 69% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Chybou bylo, že jsem si nejdřív nepřečetla anotaci k filmu, díky té bych asi některé souvislosti pochopila mnohem rychleji. Takhle ten film vlastně nemá žádný začátek, rovnou vás to hodí do děje a než se stihnete vzpamatovat, tak se jede do Kolonie Dignidad, kde se pak odehrává celý zbytek snímku. Celá ta kolonie byla dost děsivá, až vám z toho tuhla krev, o to pak víc, když si uvědomíte, že se tohle dělo ve skutečnosti a všem to bylo putna. Závěrečná půl hodinka byla sice napnutá akcí až k prasknutí, ale zároveň byla hrozitánsky nereálná, naivní a přitažená za vlasy. Úplný konec s tím letadlem byla pak vyloženě "třešinka na dortu". Ač mi teda ten konec kapku zkazil celkový dojem z filmu, tak 4* ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Podařená záležitost. Svižnej úvod po kterým, ale film nezamrzne naopak servíruje poctivou dávku deprese. Jasně, že se dalo ještě přitvrdit, ale o zobrazování násilí a mučení jako takového v tomhle filmu nejde. Spíš se mu daří dobře zobrazit a zachytit psychologickou podstatu zde páchaného zla. Obludného manipulování z lidmi a takřka neomezená moc ukrývající se navíc za rouškou pokryteckých božích keců. No a hlavní sektář v sobě toho bejvalýho nácka teda nezapře. Nyqvist je ultimátní slizoun ze kterýho fakt běhá mráz po zádech. Jinak uznávám, že ten dramatickej konec je trochu přepálenej, ale zase dokážu pochopit, že se to v takovým filmu v rámci vygradování napětí objeví. Každopádně je to jenom malá kaňka která mi kvalitní zážitek z tohohle filmu nevzala a tak můžu jednou taky dát za pravdu místnímu CSFD hodnocení a shodnout se s ním.80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na Emmu Watson sa mi vždy dobre pozerá, nie je tomu inak ani v tomto prípade. Film má síce svoje rezervy (hlavne zo začiatku), ale prihliadnuc na výborný atmosferický finiš, fantastického deviantného záporáka (M. Nyqvist) a tiež to, že sa jednalo o skutočnú udalosť, pričom tu skoro nič nebolo umelo prikrášlené ani dotvorené, tak nemôžem inak, iba hodnotiť nadpriemerom. 75/100 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Miestami prihlúple, používajúce lacné klišé hollywoodských žánroviek. Zároveň ale s pevnou romantickou linkou a kontrastne k nej fascinujúco bizarné (mikrosvet kolónie, jej postáv a vnútorných zákonov). Diváka desiace krutosťou nadvlády a bezmocnosťou obetí, a hlavne celý čas VEĽMI napínavé. Nyqvistov záporák megahnusák. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (12)

  • Národný štadión v čilskej metropole Santiago, kde bol vo filme odvezený Daniel (Daniel Brühl) bol v skutočnosti argentínsky štadión s názvom Tomás Adolfo Ducó, na ktorom hrá svoje domáce zápasy miestny klub z Buenos Aires - C.A. Huracán. (MikaelSVK)
  • V září 2014 navštívila Emma Watson Villu Baviera (bývalá kolonie Dignidad). Ačkoli si média zpočátku myslela, že byla na dovolené, tak se nakonec ukázalo, že dělá výzkum pro svou roli. (avitakova)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama