Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (12)

  • V září 2014 navštívila Emma Watson Villu Baviera (bývalá kolonie Dignidad). Ačkoli si média zpočátku myslela, že byla na dovolené, tak se nakonec ukázalo, že dělá výzkum pro svou roli. (avitakova)
  • Film byl poprvé uveden na filmovém festivalu v Torontu v roce 2015. (Weasley)
  • Emma Watson k filmu uvedal: "Většina scénářů je o chrabrém rytíři v lesklé zbroji, ale tohle je příběh ženy, která se vydá zachránit svého manžela, a to mě k němu přitáhlo." (Weasley)
  • Natáčení probíhalo v Německu, Lucembursku, Argentině a Chile a to až do 19. 12. 2014. (Weasley)
  • Národný štadión v čilskej metropole Santiago, kde bol vo filme odvezený Daniel (Daniel Brühl) bol v skutočnosti argentínsky štadión s názvom Tomás Adolfo Ducó, na ktorom hrá svoje domáce zápasy miestny klub z Buenos Aires - C.A. Huracán. (MikaelSVK)
  • V prvý týždeň premietania uvádzali v Británii film len tri kiná a zarobil len 47 libier. (Raccoon.city)
  • V areáli Colonie Dignidad našli vyšetrovatelia v roku 2005 obrovský arzenál zbraní – tri plné kontajnery s guľometmi, samopalmi, ale aj raketometmi. Dokonca aj takmer 40 rokov starý tank, ktorý schovávali pod zemou. (De Large)
  • Od roku 2005 sa Colonia Dignidad premenovala na Villa Baviera. Jej obyvatelia sú úplne iní, mladí ľudia chodia študovať na vysoké školy a Villa Baviera je otvorená aj verejnosti ako turistická atrakcia. (De Large)
  • Tak CIA, ako aj Simon Wiesenthal predložili dôkazy o prítomnosti nacistického "lekára" z Osvienčimu, Josefa Mengeleho, v kolónii. (De Large)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama