Reklama

Reklama

V tomto snímku se úspěšnému investičnímu bankéři Davisu Mitchellovi (Jake Gyllenhaal) nedaří překonat ztrátu své ženy, která zemřela při tragické autonehodě. Přestože na něj jeho tchán Phil (Chris Cooper) naléhá, aby se konečně vzpamatoval, Davis se nepřestává hroutit. To, co původně začalo jako stížnost zaslaná společnosti na výrobu prodejních automatů, se záhy promění v sérii dopisů obsahujících znepokojivá osobní doznání. Davisova korespondence zaujme zástupkyni oddělení služeb pro zákazníky Karen Marenovou (Naomi Watts), která je sužována vlastními emocionálními a finančními problémy, a oba cizí lidé navážou překvapivý vztah. S pomocí Karen a jejího syna (Judah Lewis) se Davis pokusí dát zase dohromady a začne tím, že srovná svůj předchozí život se zemí. (Cinemax)

(více)

Recenze (219)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal si opět střihl jednu z těch prapodivných postav prapodivných amerických velkodramat. To mu jde asi ze všeho nejlíp. Až skoro mám pocit, že v soukromí bude taky dost divnej, když mu tyhle uzavřené osoby, u kterých vůbec nevíte, co se jim honí hlavou, tak neuvěřitelně jdou. Filmařsky je to následně klasika Jean-Marc Valléeho. On se v těch netypicky typických dramatech vysloveně vyžívá a snaží se onou syrovostí být hodně precizní. Divákovi k tomu vůbec nic nevysvětluje a nutí ho zapřemýšlet nad onou postavou Jacka. Přemýšlel jsem, přemýšlel. Nic moc nevymyslel, ale jeho divnost mě i přesto donutila film dokoukat až do konce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,978,592Tržby Celosvetovo $4,300,000▐ Jake Gyllenhaal a jeho ďalší pokus v polohe psycho živela, takže zas sa poriadne vyriadil aj keď tento krát to nemalo až taký silný dopad ako pri Sliedičovi /60%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

toto bolo ake psycho. paradne uletena "cudnacina". demolacia v podani Jakea a mladeho Judaha bola ceresnicka na torte. rozmrvenie domu a vsetkeho cenneho si davam do svojho zoznamu priani a zelani. musi to byt uzasne oslobodzujuce. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina se vyrovnává s tragédií tím, že začne nosit kšandy, kamarádit s teplým chlapečkem a rozebírat ledničky. Je to další případ nudného debilního filmu o "originálních a zajímavých lidech." Gyllenhaal ale hraje dobře. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Máte pocit, že Crazy On You od Heart je smutná písnička? Já ho taky neměl. Až doteď. Film o tom, jak dokáže být taková malá životní dekonstrukce nakažlivá, přitom ale naprosto pochopitelná, vtahující a ještě dokonce i místy zábavná. Jake Gyllenhaal znovu dokazuje, že je naprostý herecký chameleon a k tomu ještě ultimátní sympaťák i v roli, která zprvu rozhodně sympatická není. Oproti tomu Naomi Watts dokazuje, že jí mám v žebříčku nejoblíbenějších hereček právem na prvním místě a její čuch na pořádné filmy pořád funguje. Vlastně nebýt toho, že film možná zkouší žonglovat s o jedním tématem víc, než by měl, klidně bych ho pocitově srovnal s loňským Jobsem, který mě taky tak nějak poznamenal a to tak, že napořád. Demolition sice není až tak napínavou hrou, nebo až tak precizně vystavěným snímkem, pořád je to ale zatraceně živelný chaos, ze kterého postupem času vzniká skoro-dokonalý obraz, na který se milerád v budoucnu opět někdy podívám. A doufejme, že to bude i v kině... 9/10 ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Demolice veškeré zábavy diváka, kdy musí celou stopáž sledovat čirou esenci nudy o totálně umělém blbečkovi, který uvažuje a jedná tak šíleně nerealistickým způsobem, že fakt netuším v čem spočívala ta avizovaná komedie, kterou mi distributor sliboval a já se přitom smál jen scénáristovi, co je to za kolosálního diletanta. Jistě, leckterý pozér se možná bude bavit u těch laických a naprosto irelevantních úvah o "psychologii" filmu, zda je hlavní postava sociopat, psychopat, trpí těžkou depresí, má oidipovský komplex, je latentní buzna, sadomasochista, prochází syndromem vyhoření nebo je prostě jen autista. No, on je ale úplně všechno a přitom vlastně vůbec nic. Psychologické proměny postavy na lusknutí prstu, kdy zřejmě jakémusi Bryanovi Sipemu, který má za sebou absolutní NIC a není divu, došlo kafe a když se vrátil ke stolu s novým šálkem, řekl si: "Kurva, co kdyby si teď jen tak rozflákal absolutně celej svůj barák, no to bude zvrat!". A já zvracím ještě teď! 10% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vallée chytne a nepustí. Na první pohled je Demolice úplná blbost, hlavní postava na pěst a logika taky lehce hapruje, ovšem nejde z toho spustit oči. Velkou zásluhu má samozřejmě chameleon Gyllenhaal. Poslední film velkého režiséra, který odešel příliš brzy, bohužel zapadl a je to škoda. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se s tím dílkem pral. Film v sobě co chvíli přepíná vážné a naopak silně odlehčené drama, někdy jakoby si vlastně neuměl vybrat čím je, díky čemuž působí dost zvláštně. Snímek mě tak velmi přitahoval, ale i odpuzoval zároveň. Stejně jako hlavní hrdina, kterému jsem místy fandil maximálně, jindy zas jen nechápavě přemítal nad tím, proč vlastně takovému magorovi věnuju jen trošku svých sympatií. Ostatně, Davis není jediná postava, které zde hrabe (takže na jednu stranu si člověk libuje nad herectvím hlavně Jakea a Naomi, na druhou si zoufá, proč musí zrovna tihle 2 hrát místy až odpudivé blázny). Každopádně, realitě je tenhle film vzdálen na míle a já z tohoto „originálního“ přístupu nadšený příliš nejsem. A také těžko rozdýchávám postavu syna a všeho kolem něj, zejména takové pasáže jako „střílení“ či „ničení manželství“ mě úplně minuly. Celkově rozpačitý dojem z filmu pak podtrhuje soundtrack, který by byl moc fajn, kdyby z něj místy až „nestříkala“ ta rádoby nezávislost typická pro indie filmy. Za mě to tak bude váhavý průměr. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal je už niekoľko rokov prakticky stávka na istotu a hlavne, pokiaľ sa jedná o tie menšie, menej známe projekty. Preto som bol dosť zvedavý aj na Demolition a síce zápletka na prvý pohľad nepôsobí úplne najatraktívnejšie, no nakoniec si teda určite nemôžem sťažovať. Film sa síce venuje prakticky len tomu vyrovnávaniu sa so stratou manželky, ale v rámci zábavnosti tou najlepšou možnou formou, keďže Jake Gyllenhaal sa tu naplno odviazal a robí si všetko po svojom. A názov filmu je tentoraz uplne výstižný, deštrukcia vo fyzickej, ale aj psychickej podobe. Takže aj keď som vlastne hlboko vnútri cítil, že je to v skutočnosti celé smutné, ale aj tak som sa musel každú chvíľu smiať, hlavne v úvodnej a záverečnej fáze, kedy je tých vydarených sekvencií nespočet od písania sťažnosti zákazníckemu oddeleniu počas smútočného karu až po vychutnávanie si hudby v dave. Jedine rozporuplne tu na mňa pôsobí línia s operátorkou zákazníckej linky, keďže mi to vyhovovalo len v tej anonymnej polohe, príchod Naomi Watts ma skôr sklamal a jej postava nemala pre film žiadny prínos, ale zase sa mi páčil vzťah hlavného hrdinu s jej synom. A z obsadenia mi ešte vyhovoval aj šéf a svokor hlavného hrdinu, presne takáto postava tu bola potrebná. No a režijne tu nemám čo vytknúť, kvalitná práca. Takže som nadmieru spokojný, kvalitná dráma s perfektným Gylenhaalom, pri ktorej som sa navyše zasmial viac, než na väčšine plnohodnotných komédiách. 77% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Originální. Zvláštní vztahové drama, kterému by k dokonalosti pomohla jen větší přímočarost. Některé rodinné scény (s gay děckem) jsou docela zbytečné. Celá idea s demolicí vlastního života a dekonstrukcí osobnosti táhne jako už dlouho nic. Gyllenhaal klasický, přesně hrající. Režie prvotřídní. Zajímavý soundtrack. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní sonda do hlubin lidskosti a opovržení se znovuzrozeným Jakem Gyllengaalem s několika silnými momenty a naopak s několika vyloženě odlehčujícími. Kdyby toto režíroval Terence Malick, zřejmě bych na jeho tempo nepřistoupil, ovšem takto jsem se po poměrně pomalém začátku docela sžil s postavou a snažil se jej pochopit. Fox Searchlight umí hledat náměty a toto sice vyložená pecka není, ale své fandy, ale i nevraživce, si najde...7/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Taková trochu emocionální hipsteřina. Úlet, ale místy vtipný a veselý, občas melancholicky dojemný a sem tam docela trefný a ze života. Gyllenhaal v roli kterou nejlépe zvládne jen on, v netradiční romanci s Naomi Watts. Spousta myšlenek a situací kde se dá najít. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal si před pár lety začal vybírat zatraceně zajímavé projekty a zatím ho to naštěstí neopustilo. Pochopit lidskou duši, ať už se nachází v jakémkoliv rozpoložení, je vždy sakra těžké. Post-traumatické drama od kanadského tvůrce Klubu poslední naděje startuje hned v první scéně tragickou událostí. Mladý finančník, kterého na solidní flek dostal tchán, přijde při autonehodě o manželku. V nemocnici mu navíc automat na cukrovinky nevydá bonbony. Na hovno den. Jenže truchlit mu nejde. A divák neví, zda se smát nebo brečet. Smutný feel good movie o vnitřní demolici jednoho mladíka, který po ztrátě manželky volí několik netradičních řešení a ke svému okolí začne být zatraceně upřímný. A postupně si přiznává, že ani neví, co byla jeho manželka zač. Do toho navíc poznává Naomi Watts a jejího svérázného synka. Samozřejmě se bude zase hlavně mluvit o Gyllenhaalovi, neb jeho výkon je uhrančivý a strhující. A i přes všechny jeho „přešlapy“ k němu divák cítí nemalé sympatie. Za mě spokojenost a fajn soundtrack. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok hodný zamyslenia. Človek musí naozaj spraviť hrubú čiaru vo svojom živote, keď si to situácia vyžaduje. Len tak môže nadobudnúť síl na opätovný reštart, pričom stratu partnera môže prežívať kadejakým spôsobom. Nemyslím si, že by bol tento prejav nereálny. Samotná bolesť sa môže taktiež dostaviť oneskorene, keď jedincovi odstupom času dôjdu určité "fakty". Tvorca to v podobe "Demolition" zrejme miestami trošku prehnal, no celkovo ide o pomerne originálny pohľad na vec. Otázka však znie, koľko divákov mu to dokáže akceptovať, lebo toto nie je komédia v pravom slova zmysle. A pokiaľ ÁNO, tak potom tragi - komédia balancujúca na hrane žánru drámy. Dobrý film ... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

"P.S. Go fuck yourself." Břitce originální, nekonvenční post-traumatické drama vymykající se snad všem žánrovým archetypům. Neodvažuji se napsat cokoliv delšího, protože by to jednoduše nestačilo, tohle se absolutně nedá obsáhnout v několika málo větách... O Gyllenhaalovi v roli chladnokrevného vdovce se za pár let budou psát diplomové práce, takhle sympaticky popletený jsem se ještě nikdy během žádného filmu necítil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vidím tu drámu o človeku, ktorý nevie smútiť stratou najbližšej osoby tak, ako by si predstavovalo jeho okolie, vrátane rodiny. Začiatočný podnet k celej zápletke dá nefungujúci nemocničný automat, čo je pomerne originálne. Film určite nenudí, demolačné práce prebiehajú s nadšením psychotika, až som mu prial šliapnutie na latu s klincami. Takže názov filmu je doslova naplnený. Jake patrí medzi mojich obľúbených hercov. Vynikajúci film o pocitoch človeka postihnutého tragédiou. Jake Gyllenhaal zahrá akúkoľvek rolu kvalitne, je Pán herec, ktorý dokáže zahrať všetko a je to jeden z najmenej docenených hercov súčasnosti. Ak ste podobný problém zažili, tak je to trefa do čierneho. Film jednoznačne doporučujem. Pre mňa osobne výborný zážitok. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy neměl chuť všechno kolem sebe rozštípat? Nehlaste se. Já mám od toho každý podzim fůru dřeva u babiny, ale co má dělat investiční bankéř z města, že jo? Utáhnout kšandy a hurá na to. Jake mě svým herectvím už nějakou tu dobu dost baví, zároveň ale úplně nevím, jestli bych ho potřeboval potkat. Pokud si opravdu herci odnáší něco z každé role, tak to potom potěš koště... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o realistické pocity, když vám zemře někdo blízký. Nejdříve je člověk mimo a teprve po nějaké chvíli dojde k nějakému uvědomění. Jake svou roli zvládl perfektně jako bezcitný manžel, který nedává city najevo a vybíjel se svým vlastním způsobem. Nakonec však prozřel, což každopádně není hned. Tempo je pomalejší, dobře zvolená hudba a celkově snímek působí svěžím dojmem. Psychologické drama, které rozhodně nenudí.. 7/10 = 77% ()

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama