Reklama

Reklama

Sedmnáctiletý Mike Lassiter je obžalován z vraždy vlastního otce Boona Lassitera, bohatého právníka. Obhajovat ho bude rodinný přítel Richard Ramsay, který však má poněkud ztíženou práci, protože Mike nemluví ani s ním a to i přesto, že tím riskuje vězení. Ramsay si k případu pozve jako asistentku Janelle, dceru výborného právníka, která má jakýsi šestý smysl a pozná, když někdo lže. Protože Mike nekomunikuje, vzdává se Ramsay úvodní řeči a krátce po začátku jednání přicházejí na řadu svědci. První vypovídá letuška soukromé společnosti, která často s Boonem a jeho synem létala. Tvrdí, že při posledním letu se Mike zdál zasmušilý, protože otec ho tlačil k tomu, aby si vybral prestižnější univerzitu, než na kterou chtěl jít Mike. Policistka, která byla zavolaná k případu domácího násilí, vypovídá, že Mike prohlásil nad tělem svého otce, že to měl udělat už dávno. Dalšími svědky jsou sousedé, kteří byli svědky toho, jak se Boon Lassiter špatně choval ke své ženě Lorettě. Ponižoval ji před ostatními a posmíval se jí, že je hloupá, protože nemá vysokou školu. Mike, který si dříve s otcem výborně rozuměl, se přede všemi matky zastal. I Mikeův kamarád viděl na vlastní oči jak se Boon k manželce choval. Protože Mike stále nemluví, rozhodne se Ramsay povolat na lavici svědků jeho matku Lorettu a ta vypovídá, že ji manžel fyzicky i psychicky týral a že jí Mike přiznal, že otce zabil. Ramsay má i důkaz o týrání v podobě fotografií modřin a zranění. Po této výpovědi se Mike náhle rozhodne vypovídat, ale neřekne Ramseymu, co hodlá u soudu říct. Když mu soudce dá slovo, Mike říká, že otce zabil, ale ne proto, že ubližoval jeho matce, ale proto, že ho od jeho dvanácti let opakovaně znásilňoval a Mike už toho měl dost. Proto chtěl jít na univerzitu, která je vzdálenější, i když ne tak prestižní, jen aby unikl otci. Otec byl kvůli tomu rozhodnutí naštvaný a znásilnil ho rovnou v letadle a vyhrožoval mu, že se to bude opakovat do té doby, než odejde na univerzitu. Letuška znovu vypovídá, ale tvrdí, že se nic takového nestalo. Janelle jí však přiměje říct, že během letu trávila opakovaně čas v pilotní kabině protože, ačkoliv je vdaná, má poměr s druhým pilotem a nemůže tedy s jistotou tvrdit, že k znásilnění nedošlo... (TV Prima)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (51)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo docela nadějně, že by to mohl být celkem povedený zapeklitý soudní případ, ale čím více se odhalovalo, tím více mi přišlo, že je to u soudu scenáristicky nezvládnuté. Keanu reprízuje postavu z "Ďáblova advokáta" i s tím zvracením, je zde finální twist a po půl hodině vám možná dojde, že tohle je opravdu Renée Zellweger. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Toto drama odehrávající se v soudní síni připomíná svou energií televizní show (takovou, kterou je u nás například Soudkyně Barbara, akorát narozdíl od tohoto pořadu film neuráží). Byť tento počin není špatný, pravdou je, že by si Renée Zellweger zasloužila lepší film, než předvídatelné soudní drama. Je to jako epizoda seriálu Zákon a pořádek... a ještě aby ne, když za některými epizodami stojí režisér tohoto filmu. Cítím to tak jako promarněnou příležitost. :-| (viděno s dabingem a v původním znění) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na pútavý thriller zo súdnej siene, no v tomto smere som dostal väčšinou iba uťahanosť a všeobecnú priemernosť. Tú ale našťastie vylepšuje pomerne inteligentná kostra samotného pátrania po pravde a zaujímavo načrtnutý charakter toho chalana. Milo prekvapil aj záverečný twist. Lepší priemer. 65/100 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Hodně podhodnocený film, který je hodně zajímavý a dobrý a hodně zajímavě a dobře natočený... A hlavně je plný zajímavých zvratů až do samotného konce. Jediné,co filmu chybí, je větší rozpočet a míň televizní zpracování, protože mi to prostě připomínalo epizodu ze seriálu, nataženou na dvě hodiny- ale jinak to bylo super, Keanu Reeves opět nešlápl vedle a obstál i jako právník...80% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pokud chce být film, odehrávající se po většinu své stopáže v soudní síni, úspěšný, musí být případ, který se v něm řeší, ve většině ohledech opravdu výrazný, nápaditý a hlavně nepředvídatelný, jenže The Whole Truth bohužel ničím takovým nedisponuje, a tak to dopadlo, jak to dopadlo, tedy jako upachtěné drama, jehož vývoj není rozhodně strhující, není ani trochu emočně silný, není ani napínavý a i když pak v závěru přijde tedy poměrně nečekaný zvrat, tak už to výsledný dojem stejně nezachrání, protože to vlastně nemá už ani příliš zachraňovat co. Mou výhodou každopádně je, že já mám pro filmy ze soudních síní velkou slabost, takže jim toho dokážu i hodně odpustit, tudíž i zde se budu snažit vyšťourat nějaká ta pozitiva, abych na tuto podívanou nebyl zas až tak zlý. Fajn tedy například je, že jelikož si zřejmě byli vědomi slabé zápletky i sami tvůrci, nic tu zbytečně neprotahují a příjemně spěchají poměrně svižným tempem k závěrečné pointě, čehož výsledkem je bez problému únosných devadesát minut trvání filmu, takže se nestihne dostavit žádná nuda, žádné prodlevy, prostě to celé velmi pěkně ubíhá. Podle mě se tu jinak podařila navodit i slušná soudní atmosféra, a veškeré postavy a jejich herečtí představitelé jsou též v pohodě, tedy až na Renée Zellweger, kterou jsem absolutně nepoznával a po celou dobu jsem si jen říkal, no ty vole, tys dopadla. Hnusný ksicht, otřesný herecký výkon, no prostě další z mnoha hereček, které se nedokázaly vyrovnat se stárnutím. No a co se týče pointy, respektive finálního odhalení, tak jak jsem zmínil, překvapivé bylo, ale to nic nemění na tom, že působilo zároveň i opravdu nenápaditě a strašně mdle. Celkově tak The Whole Truth představuje spíš slabší průměrné soudní drama, které sice neurazí, ale davy přitáhne asi vážně jen těžko. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v Bostone a v New Orleans. (Arsenal83)
  • Pôvodne mal hlavnú úlohu hrať Daniel Craig, ako bolo oznámené v januári 2014. V apríli, len 4 dni pred začiatkom natáčania, z projektu z neznámych dôvodov vypadol. Craiga v júni nahradil Keanu Reeves. (Arsenal83)

Reklama

Reklama