Reklama

Reklama

Sedmnáctiletý Mike Lassiter je obžalován z vraždy vlastního otce Boona Lassitera, bohatého právníka. Obhajovat ho bude rodinný přítel Richard Ramsay, který však má poněkud ztíženou práci, protože Mike nemluví ani s ním a to i přesto, že tím riskuje vězení. Ramsay si k případu pozve jako asistentku Janelle, dceru výborného právníka, která má jakýsi šestý smysl a pozná, když někdo lže. Protože Mike nekomunikuje, vzdává se Ramsay úvodní řeči a krátce po začátku jednání přicházejí na řadu svědci. První vypovídá letuška soukromé společnosti, která často s Boonem a jeho synem létala. Tvrdí, že při posledním letu se Mike zdál zasmušilý, protože otec ho tlačil k tomu, aby si vybral prestižnější univerzitu, než na kterou chtěl jít Mike. Policistka, která byla zavolaná k případu domácího násilí, vypovídá, že Mike prohlásil nad tělem svého otce, že to měl udělat už dávno. Dalšími svědky jsou sousedé, kteří byli svědky toho, jak se Boon Lassiter špatně choval ke své ženě Lorettě. Ponižoval ji před ostatními a posmíval se jí, že je hloupá, protože nemá vysokou školu. Mike, který si dříve s otcem výborně rozuměl, se přede všemi matky zastal. I Mikeův kamarád viděl na vlastní oči jak se Boon k manželce choval. Protože Mike stále nemluví, rozhodne se Ramsay povolat na lavici svědků jeho matku Lorettu a ta vypovídá, že ji manžel fyzicky i psychicky týral a že jí Mike přiznal, že otce zabil. Ramsay má i důkaz o týrání v podobě fotografií modřin a zranění. Po této výpovědi se Mike náhle rozhodne vypovídat, ale neřekne Ramseymu, co hodlá u soudu říct. Když mu soudce dá slovo, Mike říká, že otce zabil, ale ne proto, že ubližoval jeho matce, ale proto, že ho od jeho dvanácti let opakovaně znásilňoval a Mike už toho měl dost. Proto chtěl jít na univerzitu, která je vzdálenější, i když ne tak prestižní, jen aby unikl otci. Otec byl kvůli tomu rozhodnutí naštvaný a znásilnil ho rovnou v letadle a vyhrožoval mu, že se to bude opakovat do té doby, než odejde na univerzitu. Letuška znovu vypovídá, ale tvrdí, že se nic takového nestalo. Janelle jí však přiměje říct, že během letu trávila opakovaně čas v pilotní kabině protože, ačkoliv je vdaná, má poměr s druhým pilotem a nemůže tedy s jistotou tvrdit, že k znásilnění nedošlo... (TV Prima)

(více)

Recenze (51)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když pominu skutečnost, že celý film se odehrává u soudu, tak musím říct, že Keanu Reeves je zatraceně dobrej právník. A nutno dodat, že k tomu, abych ho měl ještě radši, hodně přispívá i skutečnost, že má dobrého dabéra. Nicméně za něj mluví i to, co o něm lidi píšou na sociálních sítí, takže nelze jinak, než mu tu dokonalou osobu věřit. On je prostě borec a s ním to jinak průměrné soudní drama chytlo úplně jinej drajv. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč z nás dělají tvůrci pitomce, pro které to mělo zřejmě být první soudní drama, neznám. Jinak si tohle naivní a povrchní podání neumím vysvětlit. Ve finále je úplně jedno, zda vrahem je zahradník nebo Pan Tau, vše je zobrazené nevzrušivě a televizně. A bez šťávy. V 90. letech by divák něco takového skousnul, jenže dnes je to rutinní materiál, se kterým se nikdo neobtěžoval pořádně pracovat. Aneb když jména Keanu Reeves a Renée Zellweger nemusejí znamenat kvalitu. Nestárnoucí Keanu poslední roky nabízí na jeden solidní (John Wick) tři mizerné projekty, Renée měla šestiletou pauzu, tak dlouho zakládala na potomka Bridget Jones a hlavně přicházela o své identické rysy (o výsledku jejích plastik, pod kterými se už obtížně hledá její kdysi roztomilý kukuč, se toho napsalo spousty), nicméně herectví nezapomněla a snad na nějakou zajímavou látku zase narazí. Tentokrát to tak úplně neklaplo. Chrrrrrrr… ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Soudní příběhy dokáží poměrně spolehlivě poutat mou pozornost, nicméně tenhle mezi ty nezapomenutelné patřit určitě nikdy nebude. Máme zde vraždu a 3 postavy. Ani jsem nějak necítil potřebu zjistit jak to vlastně nakonec celé bylo, protože všichni lžou až se jim od pusy práší a více než samotný soudní spor mě nejvíce překvapil fakt, že stačí někomu tvrdit že vás zavražděný sexuálně obtěžoval a máte vlastně vyhráno. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na pútavý thriller zo súdnej siene, no v tomto smere som dostal väčšinou iba uťahanosť a všeobecnú priemernosť. Tú ale našťastie vylepšuje pomerne inteligentná kostra samotného pátrania po pravde a zaujímavo načrtnutý charakter toho chalana. Milo prekvapil aj záverečný twist. Lepší priemer. 65/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Súdne drámy odhaľujúce vraha tajomnej vraždy a zároveň snažiace sa oslobodiť zdanlivo jasného páchateľa, už z princípu nenudia a ak aj sklamú, tak ste si ich istým spôsobom užili. To je aj prípad The Whole Truth, kde sme počas flashbackov sprevádzaní nespoľahlivým rozprávačom, aby sme na konci zistili, že všetko je aj tak úplne inak. To by bolo fajn, pointa ma napadla možno až v troch štvrtinách a to som vedel, že mám očakávať twist. Lenže musela by byť aj logickejšie zakomponovaná do deja, pričom pri troche scenáristického umu by to nemusel byť problém. Ale dá sa to aj akceptovať a ten zvrat si užiť bez zbytočného brblania a hľadania nedostatkov, ak sa tak rozhodnete. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Pomalejší nástup typického filmu ze soudního prostředí s tou právní tématikou, který ale na konci příjemně překvapí krásným mindblown twistem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zellweger sa v tomto filme vrátila k filmu a nízkotučné mlieko jej mohlo len závidieť. Len z toho mlieka nevisí tak tá kožka. Inak pomalá právnická dráma, kde sa zdá byť všetko jasné. Ale záver to zachráni, veľmi nápadité rozuzlenie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rutinní jednohubka se soudním líčením, které v retrospektivách odhaluje pozadí zdánlivě jasného případu. To postupné odkrývání je sice lehce předvídatelné a samotný postup ke kýženému výsledku mi občas připadal silně kostrbatý, ale koukat se na to dalo, protože sám soud byl celkem zábavný a navíc mě bavilo se dívat na Renée Zellweger, která si nebyla vůbec podobná. Závěrečný zvrat si sice mohl film odpustit, ale dalo se to přežít. Nic k zapamatování, ale za jedno mrknutí to stojí. 55% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Áno, veľmi trefne napísal godycz, starnú nám k nepoznaniu. Keanu a Reneé, smutný to pohľad. A jediné, prečo ma "celá pravda" ako tak zaujímala je krásna a vskutku talentovaná Gugu Mbatha-Raw. Aká je veľmi relatívna popularita. A hlas boží i hlas ľudu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ja by som to prirovnal k legendarnej prekombinovanej chujovine s Travoltom Basic. Na prvy pohlad to vyzera ako sudna drama, ale je to podane ako klasicka detektivka. Akurat vysetrovanie toho, co sa stalo, prebieha behom procesu. Pretoze obvineny odmieta s kymkolvek komunikovat a tak nielen divak ale ani zalobca a dokonca ani obhajca netusi, co sa vlastne stalo a ani nema tusenie ako by mal klienta obhajovat, takze den za dnom sa neustale prispôsobuje tomu, co povedia svedkovia. No a kedze podozrivy je cely cas doslova apaticky, tak aj divakovi je uplne jedno jak dopadne. No ale spät k tomu prirovnaniu k Basicu. Aby to nebola uplna nuda, tak kazdych par minut nas caka nejake sokujuce odhalenie ohladom toho ako to asi bolo ale finalnu pointu sa dozvieme uplne na zaver. V tej chvili a po tolkych blaznivych odhaleniach vo mne dokazala vyvolat uz len usmev od ucha k uchu. Pozor spoiler: Vrahom je mimozemstan z Melmacku. Len srandujem, ale vôbec by ma neprekvapilo ani taketo odhalenie. :)) Z hercov väcsina predvadza nudnu rutinu. Jediny kto zaujme je fantasticky John Belushi ako mrtva obet, ktora tu je vykreslena ako strasna svina. Herecky stale ma co predviest a tesim sa na film Hollow Point. A potom ma este sokovala Renée Zellweger. Spoznal som ju len po hlase. Ta strasne zostarla. Vysledkom je prekombinovana detektivka, ktora vas svojimi mnohymi pointami maximalne rozosmeje. 3/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo docela nadějně, že by to mohl být celkem povedený zapeklitý soudní případ, ale čím více se odhalovalo, tím více mi přišlo, že je to u soudu scenáristicky nezvládnuté. Keanu reprízuje postavu z "Ďáblova advokáta" i s tím zvracením, je zde finální twist a po půl hodině vám možná dojde, že tohle je opravdu Renée Zellweger. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

S výnimkou posledných 15 minút, kedy spoznávame celú pravdu (teda Whole Truth), to bolo dosť slabučké. Človek by čakal, že mená ako Keanu Reeves a Renée Zellweger budú akousi zárukou kvality, ale v poslednej dobe nadobúdam pocit, že niekedy ani kvalitné obsadenie už neni žiadnou zárukou. A pritom mám filmy zo súdneho a právnického prostredia celkom rád, samozrejme ak je aj zápletka zaujímavá - čo v tomto prípade nebolo. Záver síce pozoruhodný, ale zvyšok viacmenej šedý podpriemer - a ten stoický pokoj obhajcu Ramseyho mi išiel priam na nervy. Chcelo to azda viac emócií, a trochu viac dramatickosti. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Proboha,ta Renée potřebuje přibrat,takhle vypadá jak voprejskaná pneumatika.Film je průměr,a vlastně takhle stupidní zápletku sem ani nečekal.Ještě že máš toho Wicka.40%. ()

Homer Simpson 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak s tím mohli jít do kin. Už od začátku typický televizní film, do kterého se podařilo sehnat Reevse, Renée (která zde vypadá otřesně) a Belushiho (ztratili rozum?). Než tohle, tak doporučuji radši nějakou Grishamovku (např. https://www.csfd.cz/film/1656-vyvolavac-deste), Dvanáct rozhněvaných mužů (https://www.csfd.cz/film/6178-dvanact-rozhnevanych-muzu) nebo Ďáblova advokáta (https://www.csfd.cz/film/4061-dabluv-advokat) ... ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

50-60% ... Celkom fajn vystavaná dráma z právnického prostredia až na miestami nezmyselné prestrihy a trochu premrštený, za-vlasy-pritiahnutý záver. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli jsem kdy viděl tak nudný thriller ze soudní síně. I herci, včetně Reevese, jako by spali. A ten závěrečný zvrat? Vyprávěn tak jako by se popisoval nákup housek v pekárně. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Klasický straight to DVD film, na který má smysl koukat pouze pokud jste fanouškem žánru, herce nebo opravdu nemáte nic jiného k zhlédnutí. Pokud si ale takhle v pondělí večer máte vybrat mezi tímto a Ohnivým kuřetem, je Keanu jasná volba. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ježíši na kříži, tak tohle bylo nadělení ! Po filmu 836437634 róninů, nebo jak se ta splácanina jmenovala, přichází můj oblíbenec Kyjenu Rývs s dalším zbytečným a hlavně naprosto amatérským filmem. Režie Courtney Hunt? Nevím kdo je, jedná se ale zřejmě o někoho, koho poměrně známí herci ve filmu dobře znají a v rámci nějaké přátelské revanše, nebo dluhu kývli na natočení této sračky. Tento film se podle mě natáčel přesně 93 minut, nebylo třeba žádného stříhání, žádných výmazů...takhle to prostě necháme, není to zas tak zlý. Film hloupý, jako potomek pánů Olmera a Soukupa, úplný odpad to ale zase asi není, jelikož tím bych to posunul na úroveň filmů Váleční ptáci, Žralokonádo, Tyranosaurus a Aztékové apod...................moje hodnocení = 2 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pokud chce být film, odehrávající se po většinu své stopáže v soudní síni, úspěšný, musí být případ, který se v něm řeší, ve většině ohledech opravdu výrazný, nápaditý a hlavně nepředvídatelný, jenže The Whole Truth bohužel ničím takovým nedisponuje, a tak to dopadlo, jak to dopadlo, tedy jako upachtěné drama, jehož vývoj není rozhodně strhující, není ani trochu emočně silný, není ani napínavý a i když pak v závěru přijde tedy poměrně nečekaný zvrat, tak už to výsledný dojem stejně nezachrání, protože to vlastně nemá už ani příliš zachraňovat co. Mou výhodou každopádně je, že já mám pro filmy ze soudních síní velkou slabost, takže jim toho dokážu i hodně odpustit, tudíž i zde se budu snažit vyšťourat nějaká ta pozitiva, abych na tuto podívanou nebyl zas až tak zlý. Fajn tedy například je, že jelikož si zřejmě byli vědomi slabé zápletky i sami tvůrci, nic tu zbytečně neprotahují a příjemně spěchají poměrně svižným tempem k závěrečné pointě, čehož výsledkem je bez problému únosných devadesát minut trvání filmu, takže se nestihne dostavit žádná nuda, žádné prodlevy, prostě to celé velmi pěkně ubíhá. Podle mě se tu jinak podařila navodit i slušná soudní atmosféra, a veškeré postavy a jejich herečtí představitelé jsou též v pohodě, tedy až na Renée Zellweger, kterou jsem absolutně nepoznával a po celou dobu jsem si jen říkal, no ty vole, tys dopadla. Hnusný ksicht, otřesný herecký výkon, no prostě další z mnoha hereček, které se nedokázaly vyrovnat se stárnutím. No a co se týče pointy, respektive finálního odhalení, tak jak jsem zmínil, překvapivé bylo, ale to nic nemění na tom, že působilo zároveň i opravdu nenápaditě a strašně mdle. Celkově tak The Whole Truth představuje spíš slabší průměrné soudní drama, které sice neurazí, ale davy přitáhne asi vážně jen těžko. ()

Reklama

Reklama