Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ohlédnutí za úspěšnými scénkami a písničkami. V hudebně zábavném, střihovém pořadu vás čekají ty nejlepší ukázky z pořadů jako Televarieté, Abeceda, Možná přijde i kouzelník, Zajíc v pytli a mnoho dalších. (Česká televize)

Recenze (2)

kingik 

všechny recenze uživatele

A máme tady něco málo z bohatého archívu televizní zábavy, co už něco pamatuje. A ono toho nebylo zrovna málo. Střihový pořad se známými i méně známými vystoupeními našich předních umělců měl spíše klesající tendenci. Po dobrém rozjezdu se "Zajícem v pytli", který obstarali pánové Šimek & Krampol se svojí vtipnou scénkou na téma značného věkového rozdílu mezi mužem v nejlepších letech a mezi ženou v diskotékových letech, to začalo být z hlediska zábavnosti poměrně průměrné, s nějakým tím výkyvem nahoru i dolů. Neznamená to, že by to bylo k nevydržení, to vůbec ne, ale jak se zpěváci a herci střídali v rychlém až neorganizovaném sledu, tak už mnohé z těchto vystoupení zaváněla vyčpělostí a generačním odstupem, tedy pokud patříte k mladším ročníkům, které nepamatují především osmdesátá léta, jímž byl výběr věnován. Dovolím si tvrdit, že některé scénky a vystoupení zrovna nepatřily k vrcholům zábavné tvorby, ale jako plus pro ně hovoří, že nebyly tolik obehrané (Bohdalová+Dvořák a jejich scénka o závislosti na kouření) a některé se neomrzí nikdy (Mládek a jeho němčina při gratulaci). Poslední třetina byla věnována hlavně poměrně delšímu sestřihu dílu "předávání Fanoušů" z populárního "Možná přijde i kouzelník", což zrovna nebyl až tak vrcholně vtipný příspěvek. Závěr patřil zpívajícímu panu Hrušínskému, který zpíval o své dlouholeté kariéře, což byla docela rarita, a úplný závěr obstaral kdo jiný, než pan velký Gott. Vesměs ta nevyrovnanost s ohledem na slabší výběr scének, písniček a vystoupení měla za následek, že starší ročníky to jistě ocení, střední generace to dejme tomu neodpíská a náctiletí diváci, pokud najdou odvahu pustit si to, budou zírat na komunistickou zábavu bez zjevného zaujetí. Poměrně nezávadné pobavení však mohlo dosáhnout větší kvality, kdyby si tvůrci dali větší práci s výběrem programové složky hudebně-zábavného pořadu, kterému chyběl nějaký pomyslný humorný vrchol. 60% ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Sestřih z úspěšných pořadů z konce osmdesátých let. Škoda že pořady jako Jedeme dál, Pět přání či Dva z jednoho města ČT i přes opakované žádosti o jejich zařazení do vysílání naprosto ignoruje. Minimálně jednu reprízu by si zasloužli. ()

Reklama

Reklama