Reklama

Reklama

Martha, Frank, Daniel a Laurence

  • Česko Martu zná celá parta (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Frank, Daniel a Laurence jsou mladí Londýňané, tak rozdílní, jak si jen lze představit. Frank je neúspěšný herec bez angažmá, Daniel naopak úspěšný byznysmen v hudební branži, Laurence učí postarší dámy bridge. Nemají vůbec nic společného. Různé zájmy, různá životní úroveň... Jen jedno je spojuje: od prvního školního dne jsou kamarádi na život a na smrt. Martha je mladá atraktivní Američanka, která přijela do Londýna, aby obrátila naruby jejich životy, aby až na samu dřeň prověřila podstatu jejich přátelství. Tedy ona původně přijela kvůli něčemu úplně jinému, ale život, jak známo, tropí hlouposti. A všichni tři, pardon, všichni čtyři, budou muset učinit nejtěžší rozhodnutí svého života... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

golfista 

všechny recenze uživatele

Od tohohle večerního promítání na ČT 2 jsem vůbec nic nečekal. A přišla výborná romantická komedie (to já mám hned hvězdičku navíc :), které jsem na konci v podstatě nemohl nic vytknout ! Moc dobře jsem se pobavil u filmu s výborně napsaným scénářem, příjemnými hereckými výkony, výbornou muzikou a takovou "anglickou" režií s anglickým humorem. Vřele doporučuju. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ještě se ze mě na stará kolena stane romantik:)) Ale nač propadat panice, dopadlo by to tak jen a pouze kdyby všechny romantické komedie měly tak zajímavý scénář a obsazení jako tahle. Rufus Sewell je správně cynický herec-zkrachovalec, Joseph Fieness sympaťák k pohledání a Monica Potterová (jako obvykle) sladší než Ferrero Rocher:) A jak říká Tyler - některé hlášky (a situace) jsou skutečnými perlami. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vyprávěný příběh, skládačka dvou verzí se zamotanou posloupností a chytrým načasováním. Ovšem v samotném závěru, když se snímek dostal do obvyklých kolejí, poněkud ztratil tempo i šmrnc a happyend se pohužel nesl v trochu jiném - méně sofistikovaném - stylu. Jinak oceňuji soundtrack, londýnské prostředí, pár vhodných zoomů a nadhledů a celkově inteligentní vedení romantické komedie - záležitost dnes pohříchu řídká. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tři roztomilí kluci s jednou roztomilou Marthou v roztomilém příběhu se šmrncovní muzikou navíc. Komediální pohádka pro dospělé jak vyšitá. K tomu fajn herci a pro mě moc příjemná odpočinková podívaná. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála romantických komedií,co se mi opravdu líbila.Scénář je dobře vystavěný,není nouze o zajímavé momenty.Herci jsou sympaticky opravdoví ve svém projevu a oku lahodící ( což ocením hlavně u Monicy Potter :) ).Navíc několik skutečných perel - viz "Lidi choděj do galerií,aby si vrzli" - povyšují tuto příjemnou komedii k nadprůměru. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nenápadný ale výborný britský romcom. Škoda jedine, že ústredná dvojica nie je príliš sympatická 8/10 ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Zázraky se dějí a já po takové době čistě náhodou objevil parádní romantickou komedii britské provenience... + Ray Winstone si vystřihl výbornou roli psychiatra hlavního hrdiny + Během filmu se dočkáte minimálně 10 point + Monica Potter chvílema působí jako tele, ale je vlastně neodolatelná + scénář napsal Peter Morgan + má to jenom nějakejch 80 minut a do cíle to vyloženě sprintuje 9/10, obrovský překvapení a velký doporučení všem. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pohodový nezávislák se sympatickými herci a roztomilou Monicou. Romantika, která není zdaleka tak předvídatelná, jak by se z prvních minut mohlo zdát. U filmu mě ovládl nepříliš častý pocit, že je natočený přesně jak by měl a nic vyloženě nepostrádá. 90% ()

pm 

všechny recenze uživatele

Když už nic jiného, tak tento milý konstrukt dokonale vystihuje jeden z mých světonázorů. Že náhody neexistují. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

"Svět je malý a o náhody v něm není nouze"... tak by se asi dal shrnout leitmotiv, rozjíždějící šibalské zápolení tří zábavných Angličanů o jednu nezajímavou instantní americkou holku, bez které bych se bez mrknutí oka obešla, jenže, oč by pak hoši soupeřili, že? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak jedna pohledná Američanka postupně okouzlí, až téměř osudově zasáhne, tři přátele z Londýna, je velmi nepodařený. Dívka je sice roztomilá, ale nedisponuje zajímavě napsaným charakterem, ani omračujícím sexappealem nebo nějakou zvlášní magičností, takže jediný důvod, proč po ní všichni tak zoufale prahnou, je patrně touha získat Zelenou kartu. Ostatně, ani druhá strana toho moc nenabízí. Všichni tři muži se chovají jako naspeedované puberťačky, které zrovna trápí PMS. ___ Snímek v první polovině - dejme tomu - zajímavě spřádá tři různá setkání s jednou dívkou a lehce si pohrává s různými časovými rovinami, ale když už je seznámení dokonáno, následuje čirá bezradnost a zoufalé natahování děje do filmové délky. Jediný dobrý gag (návštěva /ne/psychiatra) nevyváží nudu a nenápaditost celého filmu. /3. 12. 12./ ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Monica Potter mnoho filmů nenatočila. Poté, co mě zaujala v Jako pavouk, jsem pak většinu jejích filmů viděl. Ale tahle romance mi nějak unikla. Žena mezi dvěma nebo dokonce i třemi muži bude vždycky vděčné téma, které funguje i tady. A jsem rád, že se mi podaří z paměti lehce smazat Fiennesova nepovedeného Merlina, i když jsem chvilkami měl pocit, že se tváří stejně blbě jako v Camelotu. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

To bylo vážně něco úžasnýho. Tady jde vidět, že pokud chcete udělat kvalitní a zajímavý film, tak nepotřebujete tucty nejznámějších a nejlépe placených herců na světě. A hodně mě dostalo, že tohle je jeden z filmů u kterých probíhá děj jen během pár dní, někdy stačí i jeden den. Vážně skvělý. Herci, hudba a to všechno kolem do sebe krásně zapadalo. Jasných 5 hvězd. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení od tak neznámého filmu...skvělá romantická komedie s kvalitní režií, scénářem, hereckým obsazením i vším dalším co film dělá filmem... ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Svižné, vtipné, inteligentní. Herecké obsazení i scénář jsou výborné. Je opravdu škoda, že tahle skvělá komedie, která jenom potvrzuje, že Britové jsou v tomhle žánru opravdu dobří, není k dostání na DVD s českou podporou. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších romantických komedií, co jsem za poslední léta viděla. Je tam všechno, nápaditá zápletka, vtip a mezi těma dvěma tak krásná milenecká přitažlivost, že chcete taky být součástí něčeho tak stejně nádherného. ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Taktiež veľké prekvapenie, úžasná romantická komédia s dôvtipnou zápletkou a vyvrchlením, ktoré každý tak nejak čakal, ale aj tak si ho vychutnal. ˇVsetci herci bavili, ale stále nechápem ako mohli na Daniela "letieť" ženy? Také vlasy, čože? ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a originální snímek, od kterého jsem už podle hodnocení něco čekala a to něco se mi vyplnilo. Úžasný film se skvělým hereckým obsazením. Hlavně mně překvapil Sewell, že se dal do takovéto role, u něj je to velmi neobvyklé, jelikož toto záporná role dá se říct nebyla. Výborná muzika, která se příjemně poslouchá. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Bezvadná a velmi nenápadně se tvářící záležitost, kterou jeden kvůli poměrně pitomému názvu snadno přehlédne. A to je škoda. ()

Reklama

Reklama