Reklama

Reklama

Devět symfonií Antonína Dvořáka

(pořad)
Hudební
Česko, 2014, 9x64 min

Režie:

Adam Rezek

Obsahy(1)

Natočení všech devíti symfonií Antonína Dvořáka s jasným a skvělým rukopisem šéfdirigenta Bělohlávka a nezaměnitelnou interpretací orchestru České filharmonie je pro českého diváka skvělou příležitostí, jak atraktivní formou poznat celou Dvořákovu symfonickou tvorbu. Ve vysílání půjde o devět strhujících pořadů, kde se divák dostane až na dřeň Dvořákovy tvorby, a to díky dokonale natočené a skvěle vizualizované hudbě. Tu atraktivně a vtipně přiblíží i dialogy Marka Ebena s Jiřím Bělohlávkem. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Alvin 

všechny recenze uživatele

Pár dílů uprostřed mi uteklo, ale i tak dávám 100%. Komentáře Bělohlávka a Ebena mě nijak nerušily. Naopak bych řekl, že byly decentní, jak se sluší a patří na takový pořad. Dostatečně stručné a přitom zajímavé, občas i vtipné. K hudbě není co dodat, jedním slovem úžasná, ale bavilo mě sledoval i jednotlivé muzikanty, ty dělníky hudby (jak by řekl Xavi), co v potu tváře dřou na zkouškách svoje party, pak s orchestrem objedou celý svět, sklidí ohromný potlesk a užijí si chvilku slávy, ovšem s výjimkou pár sólistů pouze jako anonymní kolečko v dokonale vylazeném stroji. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Pro mne je hodnocení snadné. Hudba je nádherná, komentář dirigenta i vstupy Marka Ebena mi naopak velice dobře sednou. Rozhodně se mi nezdá, že by chtěl být vtipný za každou cenu. Je poznat, že se Dvořákem zabýval a ledasco o něm ví. Velmi příjemný pořad. ()

Reklama

karnifex

všechny recenze uživatele

Těžké hodnotit, protože se zde střídají dvě věci: samotné provedení Dvořákovi symfonie (které je vynikající), a její uvedení a komentování jednotlivých částí, což mi už přišlo slabší - obzvláště snaha být za každou cenu vtipný a zábavný mi v tomto dokumentu příliš nesedí (a asi by mi nesedla v žádném dokumentu), takže v tomto směru bude snímek vyhovovat spíše příznivcův Marka Ebena, než příznivcům Dvořákovy hudby. A hudba je to teda úžasná!!! ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama