Reklama

Reklama

Cecilia Bartoli ve Versailles

(koncert)
  • Francie Cecilia Bartoli, Mission : Agostino Steffani in Versailles
Hudební / Dokumentární
Francie, 2012, 61 min

Obsahy(1)

Árie, dueta a sbory se slavnou mezzosopranistkou a kontratenoristou Phillippem Jarousskym. Lahůdkou pro příznivce světové mezzosopranistky Cecilie Bartoli, která před časem opět okouzlila pražské publikum, je její projekt Mission, věnovaný málo známému italskému skladateli, knězi a diplomatovi Agostinu Steffannimu, vyšel nejen na kompaktním disku s bohatou bibliografií, ale v obrazovém ztvárnění i na DVD. Skvostné pozadí pro zpěv, charizma i nádherné róby pěvkyni poskytly sály zámku ve Versailles. K vokalistce se připojuje i francouzský kontratenorista Philippe Jaroussky, hudební doprovod obstarává soubor IBarocchisti.
Orchestrální hráči a sboristé, pečlivě připravení dirigentem Diegem Fasolisem, jsou obdivuhodní. Samozřejmě středobodem všeho je Bartoli – technicky, hlasově a výrazově dokonalá. Jako superbonus působí dueta s kontratenoristou Philippem Jarousskym. Prostě ryzí pramen radosti a emocí! (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

helianto 

všechny recenze uživatele

"Dnes nebudu útočit na vaše srdce svými diplomatickými schopnostmi, nýbrž svou hudbou. Do ní jsem vkládal celou svou duši. Nejde snad v tomhle případě o její nejpravdivější obraz?" Koncert a dokument v jednom. Vzpomínka na dnes již zapomenutého barokního skladatele Agostina Steffaniho, která je tomuto italskému knězi, diplomatu, špiónovi a skladateli pomníkem víc než důstojným. A nemylme se, Steffani rozhodně netrpěl přehnanou skromností, sám svou hudbu srovnával s hudbou Telemannovou, Händelovou, ba dokonce Bachovou :o) Úsměvné z dnešního pohledu. Pravda ovšem je, že je nám předložen nádherný gejzír barokní hudby plné emocí tak, jak to dokáží snad jenom Italové. Radost, smutek, láska, touha - smyslnost i touha po boji, to všechno tu je. A to vše je nám předloženo v nádherném balíčku čarovného prostředí versaillského zámku, převázaného stuhou procítěné interpretace italského hudebního tělesa I Barocchisti a sboristů a ozdobeného jako nádherným drahokamem výkony obou sólistů - francouzského kontratenoristy Philippe Jarousského a především vynikající italské mezzosopranistky Cecilie Bartoli. Jedinečný umělecký zážitek. Věnujme tedy krátkou vzpomínku skladateli, který se jednoho krásného letního večera vynořil ze zapomnění ... ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Hudba polozapomenutého barokního skladatele ve špičkové interpretaci. Cecilia Bartoliová si zaslouží samé superlativy: silný hlasový fond, bezchybná technika, skvělá práce s výrazem... V duetech ji podpořil Philippe Jaroussky, jeden z nejlepších kontratenoristů současnosti. Fajnšmekři ocení i historicky poučenou interpretaci doprovodného souboru Barocchisti. A to vše se odehrává v nádherných kulisách zámeckých paláců ve Versailles. Krásně zazpíváno, zahráno i natočeno... -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Agostino Steffani ve Versailles (podtitul Cecilia Bartoli: Mission); originální název Mission (podtitul Agostino Steffani in Versailles). ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama