Reklama

Reklama

Robin Hood a Čaroděj

(TV film)
  • Velká Británie Robin Hood and the Sorcerer

Obsahy(1)

Anglie - Saxon, rok 1180. Vesnice Loxley je zničena Normanskými vojáky. Vůdce vesnických rebelů - Ailric, strážce stříbrného šípu - starověkého symbolu ranného křesťanství, se snaží před útokem dostat do bezpečí svého 5-letého syna Robina. Předtím, než je Ailric zabit šerifem z Nottinghamu, předpoví, že přijde muž v kápi, bojovník proti stávající tyranii. O 15 let později přistihne Robin v lese svého nevlastního bratra Mucha, jak zabil jelena. Pytláctví se trestá useknutím ruky. Předtím, než se jim podaří utéci, jsou chycení strážemi opata Huga, kterým velí Sir Guy of Gisburne. Ten je uvrhne do vězení na hradě Nottingham. Robinovi a Muchovi se společně s dalšími vězni, mezi nimiž je i Will Scarlet, podaří z vězení utéci. Na útěku se Robin setká s krásnou Lady Marion a zamiluje se do ní. S Marion se chce oženit zlý Baron de Belleme,ta by se ale raději stala jeptiškou, než by si ho vzala.Baron chce získat Marion a stříbrný šíp, ale nejdřív se musí utkat s novým vůdcem utlačovaných - Robinem Hoodem. (mibara)

(více)

Recenze (16)

LadyVader 

všechny recenze uživatele

19.9.2010 Ani jsem nevěděla že tenhle seriál má nějakej pilot, koukali jsme na dva samostatné dily které dávaj dohromady film. No zatím se mi to líbí hodně, parádní atmosféra, fajn postavy. Navíc se mi hodně líbí že všechno tam vypadá opravdu dobově, né jak kdyby všechny oblíkli do čerstvě ušitých hader a poslali na čerstvě postavenou scénu :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Docela chápu, proč byl ten seriál kdysi tak kultovní (proč jsem se nenarodil dřív?), protože tohle je opravdu nejlepší zpracování Robina Hooda. Naprosto geniální, úžasná hudba od Clannadu, vynikající Michael Praed a parádní zpracování s úžasnou atmosférou, přechází to až do fantasy (a to někdy i hodně temné), herci skvělí, prostředí senzační (les, hrady), příběh funkční, takže za mě po pilotu, který byl ale spíše seznamovací a představil nám také postavu čaroděje (velká natěšenost na to, co se z něj vlastně nakonec vyvine), prostě se na to krásně kouká, má to styl, napětí a hudbu, která opravdu stojí za poslech. Kupte to někdo, sakra (ano, koukám na tebe, ČT). 85%. PS: Po Praedovi sice nejedu, ale ta Marianna je fakt pěkná. Nejvíc se mi na tom ale stejně líbí ta atmosféra, ta vážnost a temnota. Víc magie (černé) by v tom seriálu nevadilo. ()

Reklama

montel 

všechny recenze uživatele

Vesnice Loxley je nelítostně vyvražděna a vypálena anglickými vojáky. Toto přepadení však přežije malý Robin. Příběh se přesouvá o 15 let později, kdy Robina (Michael Praed) a jeho nevlastního bratra zatkne králova hlídka, za lovení zvěře v královském lese. V žaláři se oba spřátelí s několika vězni, se kterými úspěšně uprchnou a ukryjí se v Sheerwoodském lese...Pilotní film ke skvělém seriálu, který běžel také na české televizi, což je ale už hodně dávno. Skvělé a charizmatické postavy, nádherná hudba, výborní záporáci, které budete nenávidět až do morku kosti, k tomu láska,magie a kouzla, dělá z tohoto díla to nejlepší, co kdy bylo o Robinu Hoodovi natočeno. 85% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pilotní film k seriálu. Na hradě barona de Belleme je veselo, kostry zavěšené v klecích, zšeřelá zákoutí, tajemné obřady a dojde i na smrt notné části Robinovy družiny (aby se pro seriál ušetřilo). Robin je pěkně nevděčnej hazardér a nevim proč ho vlastně poslouchaj borci jako Ray Winstone. Zbytek viz komentář k seriálu. ()

JUX 

všechny recenze uživatele

Pilot ke kultovnimu (u nas a pro me) serialu. Uz to sice neni jako tenkrat v Magionu ci ve Veze, ale porad jsou to slusne 4*. Klady: hudba, mystika (i kdyz ten Herne mohl byt tajemnejsi, no uvidime dalsi dily), hlavni predstavitel a vlastne i vsichni herci. Zapory: akcni sceny, psychologie postav (obzvlast Robin zenici se s Marion po te, co se znaj tak maximalne mesic; vyvrazdeni pulky druziny - proc tam lezli???). ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama