Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simon je bláznivo zamilovaný do krásnej a inteligentnej Vereny. Keď sa však zhorší zdravotný stav jeho otca, ktorý trpí schizofréniou, žije len pre svoju mamu a malú sestričku a ohrozuje tak svoj nový vzťah. Postupne pochopí, že nedokáže zmeniť životy druhých ľudí, ale len ten svoj. (STV)

Recenze (7)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film skôr slabý ako priemerný. Je hlavne o tom, aké je to na hovno mať psychicky chorého rodiča. Ono je to na hovno mať akokoľvek vážne chorého ktoréhokoľvek člena rodiny. Pre chlapca je jediným východiskom čo najskôr opustiť rodné hniezdo, zase nič prekvapujúce. Dosť umelé dialógy a chabý dej. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako trochu mě to zklamalo, jak název vypovídá mělo se jednat o drama o schizofrenikovi- a o schizofrenii tam není kromě dvou zavření v blázinci skoro nic. Takže to tvůrci vzali z pohledu jeho syna, což už ovšem pro mě není tak zajímavé.....60% ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované psychologické dílo, které je ze skutečného života, žádný laciný Hollywood, ale kvalitní evropský film, jaké jistě jsou, ale v našich televizích se jich objevuje jen málo, protože rozhodně to není pro ty, které zajímají pouze akční podívané. Ano, i takový je život a řada rodin musí řešit těžké situace... A žít s duševně chorým člověkem, chápat ho, snažit se mu pomoci i tam, kde mu jeho choroba nepomáhá svou situaci vyřešit, je nesmírně obtížné. A je to traumatické pro celé okolí, nejvíce ovšem trpí děti. Mladý Simon je citlivý a hloubavý člověk, který sám přemýšlí o tom, nakolik je schizofrenie dědičnou chorobou. Přesto se mu chce lásky a nakonec odjíždí, aby si uspořádal život po svém... Rozhodně jsem se při tomto filmu nenudil. Tobias Moretti ve zcela odlišné roli, než v jaké jsem ho dosud znal z inspektora Rexe. Skvělý herec. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nemecko opat boduje,tentokrat v celku velmi dobra psychologicka drama,ktora ma zaujimavy pribeh i herecke vykony su fajn,hlavne Tobias Moretti bodoval svojou rolou...:-) ()

Reklama

Reklama