Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Recenze (647)

ER 

všechny recenze uživatele

Labyrint bez Labyrintu už tak nebaví,byť se v akčních sekvencích snaží a pár solidních zombie scén tady je. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Ind. Biely (ale aj tlustý, blond, pekný, škaredý). Černoch. Ázijec. Pestrofarebná tlupa chlapcov už nečaká na výťah a ten neposiela nový zadok. ///Tu ale najprv o tom istom ako v tom Labyrinte - opakovanie matka múdrosti: Najprv hody, potom vraždenie detí a násťročných. Je nad slnko jasnejšie, že chorí, úchylní autori novodobých žiaľbohu bestsellerov, sú pomotaní vlastnou aurou sadizmu a mlátia tak prázdnu slamu. Noviel, románov, ktoré sú navyše v krásnom rozpore s medzinárodnými dohodami a konvenciami prijatými či na ochranu fondu, ale aj detí, práv a ľudských slobôd. Maze runner chce vraždiť násťročných, chce strieľať a hádzať oštep do decka. Chce to príbehovo pre neukojených ľudí s bledou tvárou, sediacich v tvare kruhu alebo obdĺžnika v drsných rovnošatách akože rozhodujúcich o osude ľudstva. Aký je odkaz? Posolstvo? Nebodaj zábava? Prínos? Sadistická osnova v rozpore so zákonom v mizernej forme a hercoch vzbudzujúca úsmev pri behaní sem a tam a boji s terminátorskym ohyzdom proti dreveným paliciam. „Mami, nieéé! Nechcem ísť medzi tých chlapcov. Nejako si oblizujú tie ružové pery...“ dodávam plačlivým hlasom. Aká je tam atmosféra?/// Mad Max prosím ťa príď. Prišiel, ale akosi na tej cisterne pozerá vedľa, iným smerom. Vidí tam Peppera páliaceho ako v Rambovi 3. Vidí šikmý mrakodrap ako v Transformeroch. Spomína si na Willa Smitha ako jediného preživšieho. Cíti piesok. Že niekto sa snaží živiť pachuť obsesie trýznenia. Mad Max vie, šýpi to a to mu nedá spať. Náhodný zlepenec možných udalostí obrastený enormne predvídateľnými stretnutiami, nákazy, kusnustia a čo ja viem čo ešte. V poriadku. Dobrý vizuál piesku aj v zadku, rovnako ako záverčný fight. Čo z toho, keď sa tu mláti primitívny scenár k tupému námetu. Prenesená prezentácia podprahového pôsobenia na žiaľ a obmedzenosť ľudského myslenia. Nesadám na lep v žiadnom prípade, lebo tu sa nekoná ako slobodný človek. Je jedno či zle alebo dobre. Skrátka sú tu uniformy a príkazy. Jedlo, pitie to sa nerieši. Dôležitá je tá posraná pani v bielom. Šéf, hlava, chobotnica. Bordel, kde si vo zvýjajúcich bolestiach pri záverečnom preslove Thomasa do boja trhá William vlasy. Ideme naspäť. Načo sme sa sem teperili 2 hodiny filmového času. Nedobre. Všetko zle a pod týmto vplyvom to takto vyzerá aj v budúcnosti a voľbách. Bez zodpovednosti. Neinšpiratívna filmarina. (videné 23.02.2016,BDrip) ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Jakmile parta uprchliků opustila labyrint, kouzlo filmu se tiše vytratilo. Temná linie zůstala, vysvětlení tajemství, proč se to všechno děje (kromě toho, že už je jasné, že se hledá lék na infekci) ale jaksi pořád chybí. Nebo mi něco fakt uniklo. A hordy zombie jak z levného hororu, kterým se roztomile říká žrouti, jsou jen chabou náhražkou rmoutů z prvního dílu. To už fakt není jaksi ono. Jinak byly ale akce opět super, zlosynové drsnější, muzika pořád excelentní a hlavní postavy už kapku dospělejší. Jo, trápení a komplikace člověka posílí… pokud ho nezabijí. Snad se už natáčí další pokračování, abych konečně pochopil, oč zde běží. Zatím 4 hvězdičky - 70% a zcela vážně se ptám: „ Kde je už konečně ta Berta?!!“ ()

E lan 

všechny recenze uživatele

První díl nebyl špatný, ale druhý je něčím dívným. Chvilku hororem, chvilku apokalyptickou sci-fi plnou vzpomínek, které nikomu nic neříkají. Ať jsou triky sebelepší, tak je to nuda od začátku do konce. ()

junglewar odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička byla vcelku pohodová, takovej ten teenager průměr, ale tohle je šílenej mix zombí siflů, debilních klišé a NELOGICKYCH shitů. Škoda potenciál by tam byl, jak využít ten svět. Příjde mi to jako sestřihany asi z 20 ruznejch filmů co jsem viděl. A jako vždy, dabing stál za uplný hovno! No a ještě bych rad dodal, že je to absolutně předvídatelná sračka, která ignoruje úplně labyrint z předchozího dílu! ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Obavy se naplnily. Po všech stránkách velmi špatný film, který v příběhu nic neřeší, vrší jednu nelogičnost na druhou a utápí se v něčem, co totálně nedrží pohromadě. Místy je scénář a příběh vyloženě k smíchu se snahou udělat z diváka blbce. Příběh se nikam neposunul a navíc mě přestal zajímat. Jediné, co stojí za zmínku, je ztvárnění světa a některých lokací, ale to je velmi málo. 40% ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu výborný - dost mi to připomínalo druhou řadu seriálu The 100, kterou považuji za jednoznačně nejlepší z dosavadních čtyř sérií. Logicky mě to tedy namlsalo. A pak někde kolem čtyřicáté minuty filmu jsem si jen povzdechl "ách jo, tak oni i sem nacpali zombíky". Nesnáším zombie! Je to ujeté, hloupé, směšné! V tu chvíli jsem si myslel, že to bude jen čekání na konec. Naštěstí těch zombie scén tam zas tak moc nebylo. Dost často se u mě stává, že film, který celou dobu vypadá velmi dobře, tvůrci zabijí koncem, který mě prostě a jednoduše nesedne (obzvláště se to stává u USA filmů - ti Amíci jsou v tomhle prostě jiní...). V případě The Scorch Trials je to spíše naopak, konec v tomto případě určitě pozvedl mé mínění o tomto snímku. Krom již zmíněného kvituji herecké obsazení. Giancarlo Esposito, Aidan Gillen,... jo to byla určitě dobrá volba. :) Vesměs tedy musím říct, že to byla dobrá podívaná s koncem, jež toho hodně slibuje... >׀ ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Člověk se nestává pravým vůdcem za své řeči, ale za činy. A zvědavý, nedočkavý a lehkomyslný Thomas si titul vůdce rozhodně zaslouží. Film nepostrádá akčnost (ani 5 minut není klidných), dynamiku ani děj. Líbilo se mi, že měli cíl a přestože byl téměř neuskutečnitelný, tak je hnal dopředu a díky tomu mi ty 2 hodiny utekly jako voda. Přestože film stále využívá název "labyrint" a bludiště už tam žádné není, tak jsem se bavil více než při prvním dílu. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Mno, když jsem se nebál dát jednu hvězdu pátému Resident Evilu, nebudu se ostýchat ani tady. Koneckonců je to takový filmový zombícký bratříček. A přiznám se, že po prvním Labyrintu jsem teda zombíky nečekal, zvlášť ne takhle tuctově použité (ó né, honí nás zombíci, musíme utíkat... ó né, kousli ho, musíme ho tu nechat, ó né, kousli další, budeme to tajit...) Možná už jsem přesycený ze všech těch Divergencí a Hunger Gamesů, ale Labyrint mi přijde z této naklonované rodinky ze všech nejslabší. Jeden známý kdysi popisoval druhého Pána prstenů stylem "jdou, jdou a pořád jdou a pak Frodo řekne... bloudíme v kruhu... a zase jdou a jdou..." Tak tenhle Labyrint by se dal popsat slovy "běží, běží a pořád běží..." ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování zajímavého Labyrintu, které mě celkem překvapilo. Nevím ovšem jestli je to dobře, nebo špatně. Na jednu stranu jsem si film užil. Dobrý příběh, docela dost akce a k tomu všemu to pouto přátel. Na druhou stranu mi snímek připadal v některých částech velmi nezáživný a možná až nudný. Takže se asi přikloním k tomu průměru a uvidím co přinese poslední díl. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Očekávat typickou sequelovou kaši ve stylu "víc zvratů, větší mytologie, větší atrakce" je u takového filmu vždy na místě. A ačkoliv tyhle parametry druhý Labyrint splňuje, přijímám to s potleskem, protože byť je základní dějová kostra ještě větší žebrák než napoprvé a je obalená v tolika béčkových a okoukaných vrstvách, Ball chrlí jednu akční scénu za druhou a leckdy vynalézavě a efektně využívá atraktivních postapo kulis. Jako nezávazná letní zábava ideální produkt. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Druhá časť je o niečo slabšia ako prvá. Dej nám pokračuje presne tam, kde skončil predchádzajúci film. Teraz sa však z Labyrintu presunieme na Zhorenisko. Príbeh je zaujímavý a aj akčnejší. Pribudnú nám tu nové potvory a aj nové postavy. Máme tu tiež dobrý charakterový vývin starých postáv. Atmosféra je rovnako napínavá ako v prvom filme a dopomáha jej aj parádna hudba. Príchod nových postáv je pekne osvieženie ale na úkor akcie mi prišli dosť nevyužité a hlavne dosť ploché. Pri dĺžke 131 min to nejako nestihli. Opäť mi to príde ako keby vystrihali aspoň pol hodinu ale tentokrát z dialógov prípadne monológov nových postáv. Efekty sú aj tu veľmi dobré. Nové potvory a aj Zhorenisko vyzerá veľmi dobre. Prišla mi tu aj lepšia kamera. Či je ten istý kameraman neviem. Toto pokračovanie môžem kľudne odporúčiť. Celkové hodnotenie za mňa je 70%. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Pořád mne to baví. Pořád jsou monstra takový tajemný, i když putování není úplně skvělé, pořád si to zachovává svou tvář. A zombie část byla boží, ta změna atmosféry byla opravdu cítit. Já se zase bavil. ()

Uter123 

všechny recenze uživatele

Podobné pocity som mal aj presne po dopozeraní Hunger Games 2. Obidva predchádzajúce filmy ma zo sérií neoslovili, ba nudili, naopak pokračovania veľmi milo prekvapili. Obidve filmové série prešli(nečítal som knihy) aj zmenami oproti ich predlohám čo má asi aj za následok ich prudký nárast kvality. Nečakal som absolútne nič a dostal som obstojné post-apo scifi, zo slušnými efektami a presnými hercami pri ktorých som sa ani na sekundu nebál, že zrazu na seba skočia a vášnivo si začnú vymienať zlosyna, if you know what I mean :D( samozrejme myslím chlapcov). Jedna vec ma ale naozaj zaujíma, ako mohol pre boha, stáť tento film 61 melónov, keď už len posraná divergencia stála 100vku. To naozaj mená robia tak veľa.P.S Maze runner nemá absolutne žiadny zapamätatelný hudobný motív, wtf. ()

neo250 

všechny recenze uživatele

Ak porovnám Zhorenisko s prvým dielom, môžem povedať, že jednotka bola lepšia. Zhorenisko malo pár hluchých scén kde som sa miestami nudil. No napriek postupnému stupňujecemu deju si film získal moju pozornosť. Určite sa teším na ďalšie pokračovanie kde v poslednom dejstve príde to dané vyvrcholenie. ()

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama