Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Recenze (647)

sotek13 

všechny recenze uživatele

Můj komentář je pouze na základě filmu, nečetl jsem knížní předlohu a proto nemůžu posoudit, jak moc se film liší od knihy. Své hodnocení bych začal asi následovně, když se nějaká organizace jmenuje Zlosyn, tak prostě NEMŮŽE být dobrá, ať má heslo jakékoliv :) Film má vcelku rychlý začátek, který plynule navazuje na předchozí díl. Díky vyvrhelovi, se kterým se nikdo nebaví, naši hrdinové rychle zjistí, že něco není v pořádku. Bez jakékoliv přípravy zinscenují útěk, aniž by si byli vědomi hrozby, před kterou hned na začátku filmu utíkali (tedy jakýmisy živími mrtvými :) Poté co se hrdinové dostávají do první malé komunity, jsou kupodivu dostiženi zlosynou organizací, ale k udivení všech se jim bez problému podaří uniknout aniž by je kdokoliv dále pronásledoval. Za následek to mělo pouze rozdělení na dvě skupinky, přičemž do setkání se věnujeme pouze dvojici Thomas - Brenda. Ti utečou před dalšími nemrtvými a o kus dál se dostanou do další komunity plné lidí, aniž by kdokoliv měl strach z oněch nemrtvých, kteří jsou hned vedle. Poté co se konečně dostanou do odboje Pravá ruka (napadá mě i jiná organizace, jejíž členové zvedali pravou ruku, ale spojitost je v tomhle asi čistě náhodná :) a konečně by mohli mít na chvíli klid, tak naši skupinu zradí Teresa a zavolá koho jiného než Zlosyna. Ten přijede s plnou parádou, a i když potřebuje aby všichni členové byli bez zranění zadrženi, nebojí se vypustit na tábor rakety. Ovšem další wtf moment si pro nás připraví i členové odboje, kteří nemají ani nabité zbraně v případě náhlého útoku (jako kdyby mohli očekávat nějaký útok, když jsou odbojáři :) Potom co Zlosyn odletí i s chudákem Miněm, rozhodne se Thomas, že jej půjde zachránit a nikoho nenutí, aby mu šel pomoci, jako by už předem nebylo jasné, že půjdou všichni :) Když porovnám tento díl s předchozím, musím konstatovat, že první byl příběhově mnohem zajímavější. Přes všechnu moji kritiku, film není až tak hrozný a dá se u něj vydržet od začátku do konce, jen to chce brát všechny wtf momenty trochu s rezervou. 50% ()

cad_bane 

všechny recenze uživatele

První díl byl naprosto v pohodě, byl to skvělí rozjezd do nové série. Na Zkoušky ohněm jsem se docela těšil, ale nedostal jsem to co jsem chtěl. Jako plus je, že je to něco úplně jiného než jednička (Útěk), pak jsou zde super lokace a atmosféra je zajímavá. Tyhle body mohou značit dobrý postapo film, ale kámen úrazu je příběh nebo pointa celého příběhu, nedávalo to prostě moc smysl. A také to, že hned na začátku utekli bez skoro ničeho ven, bylo špatné. K tomu zde byly další wtf momenty jako to, že najednou v rozpadlé budevě najdou jídlo a pití, nebo proč ti vojáci k**** nestříli, k tomu to byly uspávačky a další věci. Jako by je prostě nechali jít. Taky hlavním hercům jsem nevěřil. Bailish z Trůnů mě potěšil, ten film často zachraňoval, ale bohužel tu působil jako vedlejší záporát a vůbec nebyl využit. Zombie byly v pohodě, napínavé scény mi film dobře doplňovali. Po jedničce jsem čekal pokračování, které bude dávat smysl a odpoví nám otázky, ale nestalo se. Z třetího dílu mám docela obavy, nicméně o zas tak špatný film nejde. Je to hodně zajímavé a atmosferické, jen mi přišlo, že dívám na dost stupidní klišé. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si řekli, že road movie skrze apokalypsou zasaženou poušť už jsme viděli, pokusili se tedy o to samé s partou mládežníků. Další hra na velkolepé tajemství se přirozeně nehraje, tentokrát se všichni zúčastnění snaží akčně prchat a ještě se přitom tvářit přirozeně a působivě, což se jim objektivně vzato i docela daří, pakliže se nezamyslíte a nezhrozíte nad tím, že se očividně jedná pouze od druhý díl ze tří až čtyř. Logiku nehledejte, svět opět zachraňují mladíci s neforemným morálním přesvědčením o své absolutní pravdě (jejich protivníci střílejí zásadně nesmrtící municí, všimnul si toho někdo?) a jedna povedená scéna v pokáceném mrakodrapu celý film nezachrání - v zásadě jde přesně o to, co jsem od druhého dílu snímku tohoto žánru mohl očekávat. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

O něco horší než jednička, ale stále nadprůměreme žánru. Hororové a akční scény na jedničku. Příběh a občas i logika jsou trochu pozadu. Herecky skvělé. Všem se dá jejich role bezproblémů uvěřit. Těším se na zúčtování v posledním díle. ()

vinnetou500 

všechny recenze uživatele

Tohle je nářez jak má bejt! A super konec, takže se nemůžu dočkat posledního dílu. Thomasi, nandej jim to! Super je scéna s těžkým kulometem, která mi prostě připomíná třetího Ramba. Nemůžu si pomoct! ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

dvojka se mi libila o neco mene, jak jednicka. Co bylo skvele, byly kulisy budov, apokalypticke mesta a rozvaliny. horsi byl pribeh, psychologie postav. Pribeh, u ktereho jsem doufala, ze se posune nekde dal, se nikde neposunul. temer nic jsme se noveho nedozvedeli, Naopak, stale je mi nejasnejsi, proc teda bylo treba absolvovat to cele s labyrintem? k cemu tam byly ty roboticke nestvury, ktere je na zacatku zabijely? (byly infikovane jedem? ale vzdyt byli vsichni "vyvoleni" imunni, tak proc umirali?), proc se tedy labyrint otacel, k cemu je sledovali? (spoilerova cast:) Navic, na konci prvniho dilu rikali, ze pujde o druhou zkousku. Proc lekarka fingovala svou smrt? A co mela byt ta zkouska? Vzdyt v druhem dile je vedli jen jako prasata na borazku k ruznym "akvariim", kde je uspali, a brali z nich protijed... moc akce, malo smysluplnejsiho deje, ktery by vysvetloval, proc tam vlastne po te obrazovce porad prchaji... aby se nakonec vratili zase zpatky a nechali se (nekteri) zase testovat... nejak nevim, co tim chteli tvurci rict. jestli se neco vice dozvime v 3.dile nevim, ale druhy dil byl pro me docela zbytecny ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Málinko slabšie pokračovanie, hlavne kvôli absolútne zbytočným scénam (disco trip), ale inak slušne odvedená práca a stále lepšie ako u podobne ladených filmov. Už sa teším na záver trilógie. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Maze runner a zombie apocalypsa alebo priemerný postapocalyptický snímok, ktorý od polovice nebaví a ku koncu je všetkým ukradnutý. Určite o dve triedy nižšie ako jednotka. ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Po zajimavy jednicce, prichazi dvojka s ... no vlastne se zombikama nebo co to bylo. Jedina zajimava myslenka je v tom ze jsou teenageri postaveni pred otazku jestli budou dale pokracovat v experimentu a pomohou celemu lidstvu (coz je diky deji a nazvu organizace docela nejasny) nebo pomohou jen par jedincum ve svete kam chteji uprchnout. No nevim jestli si na tuto serii v dobe uvedeni tretiho dilu vubec vzpomenu. Ale rozhodne bych knihy nezatracoval. ()

MadyDollar 

všechny recenze uživatele

Příšerný... Nevím, jestli mi víc scházela jakákoliv zápletka nebo aspoň náznak děje, nebo špetka inteligence ve scénáři. První díl byl celkem i fajn na tenhle novodobej žánr. Tohle - nekoukatelný. Aspoň jednu hvězdu za celkem pěknej post-apokalyptickej svět bez zbytečnýho přehánění efektů. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Labyrintu na ktoré som sa po prvej zhliadnutej časti celkom tešil prinieslo lepšie aj slabšie miesta. Trochu mi vadili hororové prvky zmutovanych ľudí a dejová predvidatelnost, čo je opakom prvej časti, ktorá má toľko tajomna. Tu už človek zhruba tuší, že deti len tak neuniknu mocnej a silnej organizácií, ktorá chce všetko kontrolovať a testovať imunne deti v prospech lieku pre ľudstvo. No prišlo mi to vyslovene ako medzi časť, ktorá je niekde uprostred. Napriek tomu som to dopozeral do konca a celkom som si zvykol na herecké obsadenie a nechal sa vtiahnuť do deja, takže dám šancu aj ďalšej časti. Trochu mi chýba hudobný doprovod, ktorý by zvýraznil ešte napínavé scény. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsou knihy tak blboučké jako filmy, ale pokud ano, tak docela lituji teen generaci, pro níž je to určeno. Tak stupidní přehlídku klišé, otřepaných frází, situací a předvídatelnost děje jsem už dlouho neviděl. Nicméně i tak má film několik kvalit. Zaprvé: první půle je docela svižná a baví. Zadruhé: akční pasáže jsou velmi dobře natočené (až překvapivě dobře) a hudba je dobře podporuje. Zatřetí: nějaký prachy do toho nalili, protože postapo svět tu vypadá vcelku fajnově. Začtvrté: jsou tam zombíci. Postavy= nuda. Děj = nuda. Celkově je to lepší než např. 1. díl Hunger Games = dvě hvězdy akorát. ()

Goumen 

všechny recenze uživatele

I přes nižší hodnocení zde, je to pro mě ve všech ohledech lepší než první díl. Lepší akce, více napětí a zajímavé prostředí. Je pravda, že už to není tolik tajemné, když už víceméně víme o co jde, ale plně to vynahrazuje kvalitnější akce. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Druhý díl labyrintu nás zavádí do zcela jiného prostředí a příběhově by to opět nebylo špatné. Spousta akce, napínavé - až hororové pasáže, občas se děj odchýlí od očekávaného průběhu - takže - člověk by se vcelku i bavil. Dojem ale kazí (a velmi silně) zpracování. Vyprávění je překombinované, často naivní a hloupé, založené na nedůvěryhodných náhodách, některé pasáže jsou necitlivě a nepochopitelně ustřiženy... Trojka už bude nejspíš beze mně. 40%. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Útěk v postapo pokračuje. Vrchního laboranta plus-minus známe, důraz je teď na nízkých pudech rozvíjení strachu při záchraně holého života. Bude cokoli, logiku návaznosti na Útěk to nemá. Víc napsat si tohle nezaslouží - a další pokračování mne nezajímá. Dávám 50. ..... Přeci jen po oddechu mohu pokračovat - Ano - dobro podpořené bojovou akcí a vražděním. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 3/10. ()

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama