Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Recenze (647)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší z dlhého radu filmov, ku ktorým je vhodné vedro pukancov, 2 litre coly a k tomu nejaké domáce vyžúvatko. Nenáročný pukanec, kvalitatívne porovnateľný s jednotkou, aj keď tu odpadá zábava v podobe psychológie skupiny a kryštalizácie charakterov. Tieto nedostatky sú ale našťastie vyrovnané väčšou akčnou porciou. Vizuálne je film síce pekne spracovaný (páčilo sa mi hlavne postapo prostredie), duševne je však vhodný akurát len tak na oddych a nenáročný očný relax. Alebo som už starý? V každom prípade trojky sa trocha začínam obávať, námet už ďalej nemá čo ponúknuť. 60/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování kvalitního prvního dílu - Maze Runner se tak cementuje na pozici jediné young adult adaptace, kterou stojí za to sledovat (druhé, pokud mezi ně budeme počítat i Harry Pottera). Příběh už nemá tak přímočarý tah na branku, logicky, vše je tu mnohem složitější než jen útěk z Labyrintu, a tempo tak hlavně v závěru trochu trpí, ale pořád jde o zručně odvyprávěné řemeslo, kombinující dystopické příběhy totalitních konspirací se zombie řežbou v postapokalyptickém světě. 8/10 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Škoda toho zbztečného patosu. Kdyby tento díl udržel stejné napětí a mírné tajemno jako ten první, byl bych hodnotíl určitě lépe. Takhle pouze nějakých 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|32%| Dá se říci, že se jedná o úplně přímé pokračování předchozího filmu. Snad jen pár minut po skončení děje v minulém příběhu. No, Labyrint: Útěk mi přišel jako odpočinkový snímek na 1 pohodové shlédnutí a ty lepší 3 hvězdy jsem dal s čistým svědomím, ale tohle? To je teda o dost slabší. Jednak, tento druhý díl přeci nese název Labyrint: Zkoušky ohněm, ne? Labyrint! To slovo je zde v názvu asi zbytečné, spíš bych zvolil název Labyrint: Útěk 2. ;-) Docela jsem se těšil na nový Labyrint a ono to bylo jen nudné utíkání před nepřáteli. Ještě tak prvních cca 45 minut šlo, pak už se to utopilo do sterilní nudy a prázdna – alespoň tak jsem to cítil já. Jako, chválím, že se tu furt něco dělo až na závěr, kdy tempo doslova vyhořelo, ale to není vše. Nebavilo mě to. Herecké osazenstvo stejné jako v jedničce, takže bez komentáře. Hudba obyčejná – ani jsem si ji nevšiml – no však tu nebyla moc zapotřebí. Na úplném konci filmu tu máme menší vysvětlení pár aspektů, ale přišlo mi to nudné a nezajímavé. No nic, nebudu to dál kritizovat. První film mě vcelku zaujal, tento moc ne a další díl raději vynechám. S odř.ušima tu 2 hvězdu dávám, uvědomil jsem si, že jsou horší filmy, když jsem zauvažoval jen o té jedné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pupíšci moji, celé se to má takhle. Pinďour Thomas s vizáží pouličního prostituta se i se svojí růžovou partou dostal z deště pod okap. Jejdanánky! Musí pro nebezpečnou organizaci C.H.A.O.S. ušít pestrobarevné ochranné oblečky (jsou trendy a in), aby se už nikdy nikdo nenakazil moc zlou nemocí zvanou Buzerantie, která po sobě nechává moc ošklivé lidičky, které mocinky křičí a dožadují se soulože ve fázi rozkladu. Všichni musí podniknout rychlý útěk do hor, kde je bezpečno, neboť zde sídlí početná armáda Pravá ruka, co tak úžasně umí pohonit pyje imunních růžových lidiček. A zásadně nehoní levou rukou. To máte smůlu, nebude to honění s pocitem jak od cizího. Wes Koule má koule a moc príma to zrežíroval. Ti, co mají rádi homixy, budou úplně vedle. Homix je speciální žánr, v němž počet chlapců převažuje nad děvčaty. A počet chlapeckých análů převažuje nad poševními vchody. Vše je, na rozdíl od předešlého dílu, invenčnější, barevnější, výpravnější, už nehrozí, že je děj svázán jednotvárností prostředí, dvě třetiny mají spád i dynamiku. Nebude se líbit závěrečná třetina, která přepne do laciného a silně seriálového módu, který naruší budovanou strukturu také tím, že celé to pořádně a růžově nevygraduje. Pupíšci, nevěšte hlavu, že závěrečná fáze připomíná prostředím skalisté exteriéry jugoslávských indiánek. Prostě asi tvůrcům došly penízky. Už se zde trochu víc tlachá, bombastické vyvrcholení není dopřáno, a tak ten tlumený výstřik do ruky ubral filmu bodíky. Ale jo, spokojenost by mohla být. Film trvá dvě hodiny, nešlo udržet vše na patřičné úrovni po celou dobu. Kdo nechce být homo, má zde Kayu Scodelario. Kdyby se trochu opláchla a přišmrncla, byla by sexy. A není tedy divu, že ve stavu, v jakém se nachází, se na ni žádný z chlapců nevrhne. Možná by z toho zápachu a celkové nedbalosti o zevní rodidla vrhl. Takže i po tomhle druhém dílu zůstanete s jistotou homo. A už si pozvolna připravujte pyje na další díl, který se rýsuje. U nás moc zástupců homixů nenajdete. Třeba "My z konce světa" nebo "Kamarádi". A vida, Pinďour Thomas připomíná Tondu Navrátila zamlada. Tak vidíte, jak je ten svět filmových homoboys malý. 60% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková nuda jako první díl, konečně to začíná dávat smysl, ale od půlky to jde stejně celkem do kytek. Připomíná mi to několikrát vyvařenej odvar z Ostrova. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vážne som pri pohľade na tajomný labyrint začiatkom prvej časti nepredpokladal, že sa príbeh uberie smerom, kde sa napätie dosahuje vlastne iba naháňačkami so zombíkmi. Tým sa zo série stáva absolútne zameniteľná young adult séria bez tajomna, na aké sa celý prvý diel hrala. Našťastie majú Skúšky ohňom spád, nikdy nenudia, ponúknu pár pekne komponovaných záberov, sklamanie z nevyužitého potenciálu látky ale nemajú ani na chvíľu čím skutočne prekryť. Ešteže mi je tento subžáner sci-fi šumafuk a hodnotím najmä zábavný faktor a nie kvalitu scenára, inak by som hodnotil určite nižšie. Ako máte radi osemdesiatkové béčka typu Cyborg, čím mi ich polovičatá výprava pripomenula, možno sa stanú pre vás Skúšky ohňom úsmevným quilty pleasure. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Druhý Labyrint se malinko vine ve stínu stejnoročního béčkového blockbusteru San Andreas, ovšem Labyrint je na tom o malinko lépe, hlavně díky ucházející inteligenci hlavních postav. Samotný název filmu mě do kina lákal na další famózní jízdu v úplně novém smrtícím bludišti, plných nových nestvůr. Namísto toho tvůrci tohoto pokračování (na přání) připravili podprůměrnou a nekulminující dobrodružnou akci v otevřeném apokalyptickém světě. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový Labyrint se celkem povedl. Líbilo se mi to víc než předchozí díl. Je tam víc akce a je to takové svižnější. Ani tam není tolik nelogičností. Naše parta je skoro pořád v pohybu, protože utíká před mocným Z.L.O.S.I.N.em. Ve Spáleništi na ně totiž čeká spoustu nebezpečí a to ať už v podobě počasí, tak divokých a agresivních Raplů. Po zjištění pravé povahy vedoucího zařízení Jansona se tedy vydávají na útěk. Líbily se mi i nové seriálové herecké posily a to v podobě Aidana Gillena, Giancarla Esposita a Alana Tudyka. Skupina to v pustině opravdu nemá a lehké a neví, komu může věřit. Snaží se dostat k rebelské organizaci jménem Pravá paže a najít v ní spojence proti Z.L.O.S.I.N.ovi. Akce tomu opravdu nechybí a finále je docela otevřené, takže jsem zvědavý na pokračování. Místy mi to trochu připomnělo Šíleného Maxe. "Z.L.O.S.I.N. je dobrý." Recenze ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddechovka, která v záplavě dnešních teen sraček vládne ve všech směrech a ještě dokáže rozvibrovat nostalgickou strunu mladí, kdy frčely filmy jako Útěk z Absolomu! Přes všechny výhrady a tunu klišé čtyřhvězdí. Vyloženě lepší, než první díl to ale nebylo. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Přesně takové filmy post apokalyptické plné záhad, kde lidstvo bojuje o život mám rád. Z pokračování Maze Runnera jsem nadšený víc než z prvního dílu. Pro mě moc pěkné. Těším se na pokračování. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Trojka, teda nakonec. Mdlá, špinavá a ušmudlaná. Oproti jedničce trošku z hrušky dolů. Všechno je takové vypočítávější, ve výsledku však bohužel totálně průměrné. Uvidíme, jak se to, vzhledem k otevřenému konci vyvine. Jeden díl ještě možná přežiju. A kdyby ne, aspoň budou všichni vědět, jaký film viděl Dwejn naposledy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jednoznačný pokles oproti prvému filmu, a to už najmä plynie z dôvodov, že tu nie je absolútne nič originálne, čo by sme nevideli niekde inde. A tá halda klišé, ktorá sa do tohto filmu dostala ma skutočne štve. Doslova som vedel predpovedať každý jeden moment, každú scénku a všetko sa udialo presne tak, ako som si myslel, že to nakoniec bude. Úvod pritom vyzerá skutočne skvele a mal som pocit, že sa to bude uberať správnym smerom. No v momente ako uplynie prvá asi polhodina filmu, tak tu máme ukážku sveta z filmu I Am Legend, uvidíme zombíkov z púšte ako v Resident Evil: Extinction a čo sa týka postáv, tak sú proste vystrihnuté zo všetkých tínedžerských fantasy, ktoré už neprinášajú absolútne nič nové. A postavy, ktoré by si zaslúžili viac času, film sa im venuje podľa mňa len veľmi okrajovo. Nefunguje to ako film sám o sebe, nie je to podľa mňa dobré pokračovanie, a hlavne mám z filmu pocit, že narozdiel od prvého je tentokrát absolútne bez nejakého originálneho nápadu, ktorý by ho dokázal urobiť zaujímavým. Knihy som nečítal, takže film hodnotím len ako samostatné dielo, no nemyslím si, že by som mal po tomto nejako extra chuť vidieť The Maze Runner: The Death Cure Hodnotenie: D+ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pokuď bych si měl, z těhle nových teen filmových sérii, vybrat jednu, která je fakt dobrá, tak to bude právě Laybyrint. Asi je to tím, že to v sobě kombinuje postapokalyptickou budoucnost se vším úskalím, mladou bojovou krev, která bojuje za sebe a za všechny, kteří to potřebují, nějakou tu lehkou romantiku, různorodou akci a opravdu dobré herce. Navíc mně tenhle film utvrdil, že O'Brien co by herec, se prostě nehodí na role, drsných nemilosrdných zabijáků viz American Assassin on na to nemá jednak postavu a za druhé, nehodí se na to ani povahově. Ale tyhle akční, dobrodružné filmy, ty se k němu hodí, v těhle filmech mně baví. On by se výborně hodil, na mladého Indiana Jones, nebo mladý Han Solo, tyhle typ rolí mu jde. Ale tenhle díl, byl zatím pro mně nejslabší, ano je sice fajn že se dostavili clickeři, ale až na útěk z města, působily spíš jen na efekt. Film je takovej roztahanej a ze začátku se i dost vlekl, ale pak jako dobrý, on tenhle je takové nutné zlo, je to výplň mezi tajemnou jedničkou a válečnou trojkou. No Vražednou léčbu se těším a snad to bude, takové jaké to prezentují trailery, toť jest válka proti C.H.A.O.S.U. . ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Akcie je vo filme dostatok, takže nie je čas na nudu. Tie decká celý čas niekam a pred niečím utekajú. Vo výsledku je to ale ďaleko väčšia kravina ako jednotka, takže moja trojočka je poriadne chabá. Chválim vizuál. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pestré, výpravné, miestami fajn akčné. Ale nič sa tam skutočne nedeje. Pobehuje sa hore dolu, ale zmysel to veľmi nemá a klišé zombie filmov je fakt veľa. Body film získava len v porovnaní s EXPERIMENTOM a DROZDAJKOU... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl, leč více akce, zombici, ale beztak se mi to zdálo furt natahovaný, furt někam šli, nekoho potkávali novýho, nikdo skoro nechcípal.. prostě nevim. Je to taková hatla patla rádoby akční hovadinka pro nové generace. Bavila mě ta kratkovlasá typka, která byla libová jak debil ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wes Ball je génius, s takovým rozpočtem a podle nijak oslnivé předlohy vykouzlil doslova zázraky.Žádná filmová adaptace všech těch knižních hitů o mladých pro mladé, které jedou poslední roky jako na běžícím páse se na Labyrint ani zdaleka nechytá.Twilight, Divergence, Hunger Games....ani jedna verze se nemůže pochlubit tím, co mají oba díly Maze Runnera a to je talentovaný a hlavně evidentně nadšený režisér.Jednička mě hodně překvapila a skoro až fascinovala tím, jak mě děj zaujal.Bez mučení a nepokrytecky přiznám, že dvojka je místy neskutečně naivní a ty neuvěřitelné dějové a hlavně neustále náhody opravdu až příliš byly do očí.Na druhou stránku asi musím prostě sugestivně film lehce nadhodnotit, protože mě ta látka celkově chytla.Postavy jsou sympatické a hrají je hlavně výteční herci.Efekty a vizuální stránka jsou vzhledem k rozpočtu něco neskutečného a mám ten pocit, že po třetím díle bude Wes Ball v Hollywoodu velice žádaným zbožím.Od začátku do konce se něco děje a i když mě lehce nudila ta pasáž na tý párty a až moc se povídalo, pořád to nemá ve světě z filmovaných knižních brakových bestsellerů žádnou konkurenci a takový třetí díl Hunger Games je proti dvojce Labyrintu doslova tupá megasračka.Navíc miluju postapo filmy a tady jsem se dočkal naloženo úplně všeho, čeho jsem se dočkat chtěl a Paesano by si zasloužil za svojí hudbu potlesk ve stoje, něco tak úchvatného a strhujícího už jsem nějakej pátek neslyšel.Ve všech ohledech není tenhle film žádný art, ani žádný hluboce inteligentní skvost, ale je nadupaný výtečnou akcí, ubíhající stopáží, napínavým dějem, dobrými herci, vymazlenou vizuální stránkou a strhující hudbou.Jednoznačně nejlepší filmové zpracování knížek tohodle typu a že to někomu neleze do hlavy a hází tu dvojky a odpady....spláchnout vás do kanálu všechny.95%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu, značně odvážnější, akčnější a dospělejší a přestože se nejedná o žádnou pecku, hravě překonává jakýkoliv díl Hunger Games. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dějově stereotypní dystopická sci-fi, nebo spíše fantasy o hrdinských teenagerech, kteří touží po svobodě. Napětí je jen v jednotlivých scénách a film se mi zdál únavně dlouhý.Dystopická sci-fi Labyrint ve druhém dílu odhaluje, že zatímco filmařsky už adaptace dívčích románů nároky splňují, dějově jde stále o stejné banality. Přestože scénář nastoluje zajímavé morální otázky, nijak je nerozvádí, postrádá logiku a je založen na nesmyslné nahodilosti. ()

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama