Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Recenze (647)

classic 

všechny recenze uživatele

To, čo fungovalo v prvej časti, tak to nemusí fungovať v pokračovaní, ktoré nie je úplne najhoršie, zhruba 1/3 je zaujímavá, potom sa film zvrtne takým šialeným - stupídnym tempom, že celkové dojmy - jednoducho opadali. Keď pozeráte film, tak si určite poviete : „Toto som už niekde videl, alebo Kde som to, sakra - videl ? ” Ani jedna z postav mi nič nevravela, t.j neobľúbil som si nikoho. Réžia Wesa Balla sa má ešte čo učiť. Škoda toho premrhaného potenciálu z prvého dielu, ktorý ma skutočne viac bavil a zaujal, ako toto. Skrátka, po čase to začne zaváňať niečím, čo sa mi nepozdávalo. ()

Papekus 

všechny recenze uživatele

Ač jsem to nečekal, tak mě film hodně bavil. Celkem příjemné postavy, vizuálně zajímavé kulisy, ne-úplně blbý příběh ... až jsem sám byl překvapen, že se mi to tak líbí. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych chtěl, asi bych na tomhle filmu našel dost much (z čeho žili, kde vzali výbavu a baťohy atd.), ale to vymazlené zpracování a svižný děj, který se každou minutu vyvíjel jiným směrem mě neskutečně bavil a zážitek z filmu mám naprosto prvotřídní. Kdybych měl porovnat s jedničkou, asi bych postavil oba díly na stejnou úroveň, ale zde si dovolím přidat i tu poslední hvězdu zejména proto, abych to hodnocení trochu vylepšil a vyvážil tak mnohé negativní komentáře. Na závěrečný díl se těším jako malej Jaryn. :D ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování Labyrintu, ve kterém už naši hrdinové zjišťují, co se odehrává za hradbami Labyrintu, jaký je ve skutečnosti svět a co za úmysly má Zlosyn. Celý film je velmi napínavý, postupně odhalujeme další a další střípky, zažijeme spoustu akce a film doplňuje povedený soundtrack od Johna Paesana. Těším se na další díl, který završí celou trilogii. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek ještě docela ušel, bylo zde trochu napětí, ale pak se z toho stala vykrádačka všech možných filmů a seriálů včetně nijak objevné a obehrané zombie linie. K tomu spousta nelogičností (děcka nic nejedla, a přesto měli plno síly; imunní děcko se nakazí; auta zde jezdí, jako by dodávka nafty nebyla problém atd.). Celkově také chybí jakékoliv vniknutí do tohoto světa. Jistě, postapo kulisy jsou úžasné, ale vlastně nevíme, co se stalo, proč, odkud se neustále už léta berou všichni ti mladí, a zda spotřeba mladých mozků není vyšší než jejich příliv. Ani nevíme, jak má údajný lék fungovat, proč sem tam někoho zastřelí bezdůvodně, proč Teresa, když vidí, jak zavraždí rebelku, si pořád myslí, že je na správné straně apod. Otázek je víc a víc, až to přestane bavit. Postavy se chovají nelogicky, divně. Průběžné poznámky: Jaké filmy to zatím vykrádá: Resident Evil, Matrix, Já, legenda, Planeta opic, jakýkoliv horor s běhajícími zombíky, Jeskyně, italské psychedelické horory 70. let... Kde celou dobu brali ty mladé, aby je odváděli, když přírůstků byl daleko míň? Fakt celou dobu od útěku nic nejedli (nevšiml jsem si, že by kdy něco vzali do úst, takže asi žijí na baterky)? Když jsou ta děcka vzácná tím, že se nenakazí, že jsou imunní, jak to, že se jedno nakazí a umře? Kde berou povstalci funkční auta a benzín nebo naftu? Když potřebujete mladé, imunní, tak srovnáte jejich základnu nejprve střelama se zemí? A Thomas má být vůdce a celou dobu furt jen stojí a čumí? Chlap má kulomet a nechá vojáky v klidu nastoupit do vznášedla i s unesenými lidmi? ()

hrona 

všechny recenze uživatele

První díl Labyrintu je fajn, má napětí, grády, a ač je to teenagerskej filmek je dobře koukatelnej už i z hlediska origináního nápadu. Ale dvojka, to je úplně jiní liga, z dobré jedničky sice zůstali ty samé figury, ale to je bohužel vše. Tlachání a pobíhání hlavních figurek z místa A do místa B bez ladu a skladu, do toho jakýsi zmutovaní zombíci, z filmu dělají Walking dead pro náctileté, bez kapek krve, se špatným dialogem a zoufalým námětem, který je již omílán v každém druhém příběhu. Nemluvě o věčně upravených hlavních hercích. Hlavně aby hošani neztratili svou krásu a půvab. Hrůza děs a běs. Veliké zklamání. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jednička byla napínavá, tajemná a v podstatě zábavná, dvojka je naprosto zbytečná, je to hloupý, prázdný, nudný, stupidní a nekonečně dlouhý film. Budu se muset hodně přemlouvat, abych se podíval na trojku - jediná motivace je Kaya Scodelario. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to skvělé pokračování ale trošku jsem postrádal k dokonalosti, předsto je příběh suprově propojen a já se skvěle bavil bomba ale malá. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dvojky to po skvělých jedničkách nemají jednoduché s diváckou spokojeností, ale i druhý Maze Runner myslím potvrdil, že filmy o teenagerech a primárně určené teenagerům nemusejí být nutně jen lobotomizované komerční idiocie typu Twilight a podobné obludnosti. Jistě, jeho děj je místy naivní, nelogický a chaotický, stejně jako jednání jeho postav, ale to snad ve filmu pro mládež není na závadu. Aspoň mně to tedy nevadilo a naopak jsem si celou dobu liboval, jak je tohle dílko příjemně neradostné, temné, depresivní, klaustrofobické, paranoidní, napínavé, a navíc podstatně výpravnější i dějovější než jednička. Prostě akční scífko podle mého gusta. Ale komorní a nízkorozpočtová jednička se mi přesto líbila víc. A taky nesnáším skákající ruční kameru. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pokračování snímku s podtitulem Scorch Trials se nese v podobném stylu jako jeho předchůdce. Oplývá výbornou akcí, má skvělý spád, téměř žádná hluchá místa a především se na něj výborně kouká. Nicméně u tohoto filmu mi chyběla ta pověstná jiskra, se kterou přišel první díl a která mě na první pohled uchvátila. Ale i přes tento hrubý nedostatek se jedná o prvotřídní akční jízdu, které hloupoučké Hunger Games nesahají ani po kolena. PS. Role Aidana "Malíčka" Gillena z mého nejoblíbenějšího seriálu Game of Thrones velice potěšila! „You kids wouldn't last one day out in the Scorch.“ ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se bál, kam bude druhý Labyrint směřovat, ovšem jsem celkem spokojený. S podprůměrnými zahraničními recenzemi nemůžu souhlasit, Wes Ball je zatraceně dobrý režisér, který umí po všech stránkách. Myslím, že až dostane na starost ambicióznější film, budeme se ještě hodně divit. Mladí herci si také nevedou vůbec špatně a předvádí celkem sympatické výkony. Po filmařské stránce je to kvalitní počin. Že to má pár logických děr, je věc druhá. Ale mě osobně to tentokrát nijak nepřekáželo, jako celek mě to bavilo a to i přesto, že podobných film už jsem za posledních pár let viděl mraky. Žádný z nich ovšem nemá tolik vymakanou akci jako právě Labyrint. Snad závěr nezklame... :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Seria prisla o labyrint a tym padom prisla o svoju tvar a z dvojky sa stal film zamenitelny s ktoroukolvek teenage postapo srackou typu Hunger Games. Po presune deja z labyrintu do vonkajsieho sveta som sa toho obaval, ale ocakaval som, ze si da Wes Ball zalezat na scenári a bude to stat za to. Lenze zapletku tvori tupe putovanie z bodu A do bude B, potom C a tak stale dookola. A raz za cas to je prerusene akcnou scenou. Mal som pocit, ze sledujem postapo verziu Pana prstenov. Co ma dost prekvapilo. V jednotke je bezchybne vykreslene fungovanie labyrintu, takze som dufal, ze rovnako zmysluplne bude vykresleny aj svet mimo neho a konecne sa dozvieme aky zmysel ten labyrint mal. Lenze vonkajsi svet nie je prilis funkcne podany a pointa s labyrintom nedava zmysel. Jediny klad dvojky je, ze sa to nezvrhlo v naivnu romantiku, ktora je vyrazne potlacena. Druhym plusom su spickove akcne sceny. Su velkolepejsie, prehladnejsie a po trikovej stranke uchvatne. Na druhej strane uz tak dost chatrna zapletka je zbytocne roztiahnuta na neskutocne stedru stopaz. Vysledkom je strasna nuda obcas prerusena dobrou akcnou scenou, ktora nici povest skvelej jednotke. Na trojku sa preto uz netesim a neverim, ze by po mizernej dvojke mohla napravit serii povest. 4/10. Edit: po druhom pozreti znizujem na jednu hviezdicku. Je to tupa seria akcnych scen pospajana tak mizernou nitou, ze to vôbec nedrzi pohromade. Cely film by sa dal zostrihat do parminutoveho flashbacku na zaciatok trojky, ktora snad pride aj s nejakym pribehom a nie len nonstop utekom hlavneho hrdinu a jeho bandy pred Zlosynom, ktory je dobry. Vzhladom na tu dejovu uplnu vyprahnutost ma uz vôbec nebavili ani inak kvalitne prevedene akcne sceny. Tretikrat si tento diel uz urcite nepozriem. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Ako napate chvilky sa nasli, nie ze nie, ale ten pocit nejasna v tom, co sa vlastne akoze deje a kto je kto mi celkom vadil. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Režisér bude asi docela talent. Pracoval se scénářem plným známých klišé, který Vám připomene leckterý film od Ostrova po Já, legenda. Navíc mnoho scén vyústí způsobem, kdy Vás napadne jestli to jen skončilo ve střižně, nebo si scénárista nevěděl rady s ukončením a tak jen "otočil list" :) Přesto vznikl film, který mě bavil. Možná tím prostředím, možná postavami, ale něco tam funguje a já se docela těším na finální zúčtování. Nesmyslné to ale bez debat je, jako kdyby to psal Damon Lindelof :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Labyrintu mě nadobro přesvědčil, že je to po dějové stránce jen takový slabší odvar Hunger Games a Divergent, ale kupodivu Wes Ball dokázal z poměrně tuctové a překombinované zápletky vydolovat dobrý young adult akčňák, který po audiovizuální stránce velice dobře funguje. Slušné CGI, dobrá kamera, hodně honiček, burácivá hudba - na ty 4* to z mého pohledu ještě stačí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

U predchádzajúcej časti som vyzdvihoval originálny prístup k YA ( Young Adult ) žánru. Žiadne maznanie, romantická zápletka ani ´´ľahkosť´´ akčných scén. Proste pekne drsné podanie. Toto plus si LABYRINT zachoval aj v tejto časti, lenže akoby sa zrazu začali tvorcovia obávať a pomaličky vybiehajú z džungle do vychodených pastvín. LABYRINT : ZHORENISKO sa postupne začína podobať všetkým tým GAMES a DIVERGENCIÁM, z relatívne komorného mystery sa stáva megavýpravný akčný spektákel ( čo zas nieje až tak na škodu ) a začína tam tlieť vzťahový komplex. Ako akčného fanúšika ma film potešil, ale jeho interakcie ma pozvoľne uisťujú v tom, že ak sa bude pokračovať v tomto trende, opäť to všetko dobré ( ako v histórii filmu neraz ) na tejto sérii vyšumí do stratena. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není dokonalý, ale já osobně čekal úplnou blbost a jsem tudíž příjemně překvapen. Navázat na jedničku se povedlo tak v první půl hodině. Ze začátku mi vadilo, že je v každé scéně Thomas (hlavní hrdina), jehož ksicht mi fakt vadil. Naštěstí jsem si na něj časem zvykl. Je zde spoustu nelogičností (např. Útěk z elektrárny). Zombie byli celkem povedený, zvláště pak některé honičky. Konec trochu kazí celý film, neboť v něm bylo dost zbytečností. Ani jsem nevěděl, že ve filmu hraje Petyr Baeliš, který je zde skvělý. Na jedničku to nemá přesto je to povedený film....70%. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem toho názoru, že Maze Runner je aktuálně nejlepší teenagerovská kylovačka, která dokáže parádně pobavit jak fans, tak široké publikum. Jen tohle pokračování jaksi postrádá smysl, protože se absolutně nic nevyřešilo, jen se rozšířily možnosti, nabraly nové postavy a rozrostl postapo svět o to tam venku. O skvělém CGI není pochyb a místy mi to připomělo Já legendu s tím rozdílem, že tady jsou zombíci velmi vytální! Sečteno potrženo, ano, bavilo mě to, ale komornější jednička s větší dávkou mysteriózna byla údernější. Závěreční díl může být solidním nálupem! 3,5* ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Druhý filmek série navazuje přesně tak, kde skončil příběh prvního filmu. Tentokráte se neutíká z labyrintu, ale ze zařízení, které před hlavními hrdiny ukrývá pravou podstatu své existence. Už to není taková zábava jako první díl, ale i tak je to svižné a má to pěknou akci. Jen to končí hodně otevřeně a nezbývá než čekat na další film. Za mě 75%:) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Nooo,tak po prvním díle,kde jsem byl opravdu mile překvapen,mi bohužel druhý díl připomínal všechny ty dnešní teenagerovské filmy,kde parta hrdinu zvládne vidličkou přemoct to největší zvíře na světě.Ach jo...Neříkám,že první díl nebyl pro podobné obecenstvo,ale měl správnou temnou atmosféru,kdežto zde...no škoda povídat.Hurá na třetí díl,třeba se objeví i teletubbies.Za mě celkově 40% a dvě hvězdy. ()

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama