Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herečka Anna ztrácí práci u divadla a ocitá se ve vzduchoprázdnu. Na úřadu práce nemá příliš šancí, dokud se jejího případu nechopí úřednice s láskou k divadlu: Anna má se skupinou dlouhodobě nezaměstnaných „ztracených případů" nastudovat Antigonu, to vše jako „další vzdělávání". Anina skepse není o nic menší, než nezájem budoucích herců. Počáteční problémy jsou ale překonány, a když opadnou bariéry, zdá se, že umění a kultura opravdu mohou přinášet novou motivaci do života. Nicméně zvláštní forma dalšího vzdělávání nemá na úřadu práce jen své příznivce... (Das Filmfest)

(více)

Recenze (2)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dárek bohů nabízí mile odvyprávěný příběh o skupince různorodých lidí, které však spojuje momentální nezaměstnanost a do jisté míry i škraloupy v osobním životě. Stejně jako divadelní hra, kterou společně nacvičují, je i život v podstatě jedno velké drama, ve kterém se střídá tragédie s komedií. V průběhu děje si jednotlivé postavy, ať už stály nohama na prknech nebo mimo ně, během společných setkání zasáhly do života a navzájem si pomohly se zbavit životních trablů. Ve výsledku jde o v jistém slova smyslu minimalistický a nenápadný snímek, který je však natočen nadmíru sympaticky a lidsky. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Nenáročné drama s prvky tragikomedie, které dokáže zaujmout hlavně svojí lidskostí. Herečka o kterou není už zájem se střetává s lidmi, co mají stejný problém. Společnost o ně nestojí a oni jsou tím zhrzeni. Působivé lidské příběhy na pozadí amatérského divadla. Snímek se mi líbil a zaujalo mě, že vlastně nešlo ani tak o to, aby nezaměstaní našli zase práci, ale hlavně o to, aby v sobě účinkující našli zase zápal a chuť do práce a naučili se vycházet s kolektivem. Viděno v rámci 'Das Filmfest' a hodnotím zaslouženými 4*. ()

Reklama

Reklama