Reklama

Reklama

Oblast 51: tajné spisy CIA

(TV film)
  • Velká Británie Area 51: The CIA's Secret Files
Velká Británie, 2014, 44 min

Střih:

David Linton

VOD (1)

Obsahy(1)

Americkou základnu Oblast 51 opřádají divoké spekulace a teorie o spiknutí. Zasvěcené osoby odhalí, co se skutečně děje za zavřenými dveřmi. (National Geographic)

Recenze (7)

Heero 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentů, který popisuje Oblast 51 jako historický a faktický dokument, od prvopočátku jeho vývoje až do současnosti. Nečekejte žádné UFO. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zatím asi jediný dokument o Oblasti 51, který objektivně a otevřeně mluví o historickém vývoji této oblasti. Nečekejte žádné honby za UFO, žádné konspirace, pouze informace o vývoji základny, které mohla díky vývoji a testování nových technologií růst a vyžádala si tak jedno z nejlepších utajení s kterým přišli i zvídavé otázky. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Fúzatý ujo to na konci dokumentu povedal pekne a výstižne, nemôžu všetci občania vedieť o všetkom. Tak ako bývalí pracovníci z Area 51 nevedia o tom, na akých projektoch robia momentálne tí súčasní, tak isto ani tí súčasní nebudú vedieť to, na čom budú pracovať budúci zamestnanci 51ky. Nečakal som síce žiadne konšpiračné teórie o mimozemšťanoch a podobne, ale keď už sa názov dokumentu nesie v štýle "tajné spisy CIA", mohli sem zakomponovať aj väčšie šťavnatosti než len samé bojové stíhačky. To jedného človeka pomerne rýchlo omrzí, hlavne ak ho podobné technické veci príliš nezaujímajú. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem spoustu dokumentů ohledně americké oblasti 51. Tenhle počin alespoň po celou dobu neřešil přítomnost ufounů a konspirací všeobecně.  Zaměřil se spíše na oblast samotnou. Její vývoj, testování a také tématika studené války s tehdejším Sovětským svazem. ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Ačkoli to byl zajímavý dokument, nemůžu si odpustit jednu výtku. Zmínka o tom, že letoun F-117 Nighthawk byl nasazen ve dvou válkách a to bezeztrát není pravda. Co třeba sestřelní F-117 27.3.1999 nad Srbskem!?! Zajímalo by mě, jestli to bylo úmyslné nebo na to "jen" zapomněli. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Veľmi stručný dokument o svetoznámej "tajnej" základni s krycím menom Area 51. Čo treba ceniť je vynechanie UFO konšpirácií. Dokument sa zameral na relatívne nedávno odtajnené CIA spisy, z ktorých máme aspoň základné info prečo Area 51 vznikla. A že to de facto nebola letiskovou základňou, ale skôr technologické a testovacie centrum. Z tých projektov, ktoré už mohli byť odtajnené sú asi najznámejšie "stealth" stíhačky. Dokument má však len 44 minút, takže nie je šanca ísť do nejakých väčších detailov. Ale ako vstupné info do danej tématiky je to okay. Aktuálne sa to dá pozrieť na Disney+. 6/10 ()

Reklama

Reklama