Reklama

Reklama

Kingdom

(seriál)
  • USA Navy Street (pracovní název) (více)
Trailer
USA, (2014–2017), 30 h 40 min (Minutáž: 43–56 min)

Tvůrci:

Byron Balasco

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Frank Grillo, Kiele Sanchez, Matt Lauria, Nick Jonas, Joanna Going, Paul Walter Hauser, Jonathan Tucker, Juliette Jackson, Natalie Martinez, Mac Brandt (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Seriál, který nás zavede hluboko do světa MMA zápasníků. Alvey (Frank Grillo) a Lisa (Kiele Sanchez) se snaží udržet jejich tělocvičnu Navy Street nad vodou. Jejich největší nadějí je syn Nate (Nick Jonas), který je skvělý zápasník. Zato s druhým synem moc dobře nevycházejí, nedokáže se usmířit se svým otcem. A aby toho nebylo málo, tak se z vězení vrací Lisin bývalý přítel a zápasník (Matt Lauria). (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Kingdom je vlastně dosti specifickým a osobitým seriálem. Tempo je po většinu stopáže záměrně dosti pomalé, příběhově se tady toho vlastně zase tolik nestane, a pokud se těšíte na efektivní a krvavé bitky, budete spíše zklamání.Tvůrci totiž kladou hlavní důraz především na postavy, jejich vnitřní boje, démony a také fakt, že nestačí být bojovníkem jen v ringu, ale musíte se se vším správně poprat i v životě. Tvůrcům pak důraz na charaktery výtečně vychází a hlavně díky až detailnímu náhledu do jejich bolístek a rozervaných duší vám členové zdejší tělocvičny přilnou nečekaně rychle k srdci, k čemuž dopomáhá také nenápadná a nevtíravá režie. Frank Grillo si to pak neskutečně dává a s přehledem zvládá i vážnější polohu. I přesto mi tu ovšem k naprosté spokojenosti něco chybělo. Tvůrci možná na pomalé tempo a nenásilnou režii spoléhají až příliš a v některých dílech tak může seriál začít malinko nudit. Možná by zkrátka nebylo nejhorší v jistých situacích více šlápnout na plyn a přijít se silnou scénou, která by divákovi dala emocionální K. O. Toho se zde však bohužel nedočkáme. Kingdom je prostě seriál, na něhož musí mít divák náladu a jako relax po náročném pracovním dni se zrovna příliš nehodí.70% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.řada: ***** Seriál klame tělem (a názvem taky). Jde totiž o “vztahové drama” s MMA na pozadí. Jestli za celou řadu došlo na 3 zápasy bylo to moc. Nicméně výběr herců fenomenální (na to že jediný kdo se umí “ohánět rukama” je Grillo, vážně dobrý) a postavy v žádném případě ne černo-bílé. 2.řada: ***** Tak nějak nelogicky “dvě řady v jednom”, kde ten předěl je celkem znát. Celkem mě vadil divný časový skok, který jakoby ignoroval závěr minulé řady. Chápu, že dost na to mělo vliv těhotenství jedné z postav, nicméně o důvod víc, proč z toho udělat řady dvě. Nicméně vše tady funguje lépe než minule. 3. řada: *** Opět retardovaný dějových skok navíc okořeněný ale super sestupem ohledně děje. Jako kdyby už to najednou nemělo být o MMA vůbec. Ignorují se zásadní situace a děj i během řady skáče i o několik týdnů (bez důvodu). Nevysvětlují se některé zvraty a dokonce se do děje tlačí další postavy. To, že se některé chovají jako idioti je už jen bonus. Prostě “ještě víc děje” a o to “méně tělocvičny” (což už předtím bylo dost ve prospěch “dramatu”) a už to šlo přes únosnou mez. Prostředek řady byl skoro nekoukatelný. Celkem po tomhle úpadku chápu konec seriálu. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

MMA mi nikdy nepřirostly k srdci, takže mě nějak netrápí, že soubojů je relativně málo. A také nemám tendenci dávat vyšší hodnocení jen kvůli prostředí smíšených bojových umění. S chladnou hlavu tak můžu říct, že jde o zajímavé rodinné drama s příjemnými hereckými výkony, který sice není něčím, co by bouralo hranice žánru, ale osudy hlavních postav vás zajímají. Trošku mě ale zklamalo finále, které se do posledních minut snažilo nacpat, co nejvíce překvapivých momentů. Šlo je rozložit trošku lépe napříč celým dílem, takhle působí dost uspěchaně. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Zmiešajte The Fighter (2010), Warrior (2011) a The Wrestler (2008), natiahnite to na 10, 20, prípadne 30 častí a vyjde vám z toho niekoľko sérií Kingdom. Charaktery sú fajn, bijú sa pekne, ale aj tak je to zase o vzťahoch, pocitoch a „nariekaní“, čo neznášam. Najväčšie pozitívum je, že Jonáš pritom nespieva tie svoje sprostosti a vokály mu nerobia bratia v opačných rohoch ringu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušná dráma, ktorá má MMA hlavne ako pozadie, pred ktorým sa rozplietajú osudy problematických hrdinov v problematickom svete. Nič nie je ružové, nič nie je čierne alebo len biele. Frank Grillo si strihol úlohu lepšiu ako vo väčšine svojich filmov a veľmi veľmi potešil Jonathan Tucker, ktorého už poznám roky z béčkových filmíkov alebo béčkových úloh všeobecne, ale tu to strihol na pána. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • V 7. epizodě 1. série lze zahlédnout Natea (Nick Jonas), hrajícího konzolovou hru "Gears of War 3". (f.com)
  • Aréna, kde se v 10. epizodě 1. série "King Beast" odehrál zápas, ke kterému směřovala celá série, se jmenuje Walter Pyramid a patří Kalifornské státní univerzitě v Long Beach. (FTP)

Reklama

Reklama