Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (421)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z tohohle jsem byl trošku zklamanej. Ale je to Zombieho první film, kde si teprve ohmatával to, s čím pak naplno vyrazil v dalších dvou filmech. Očividná inspirace Texaským masakrem je nepřehlédnutelná (na druhou stranu, natočit film o jeblé rodině tak, aby to nepřipomínalo TCHM asi nejde). Rozjezd to má perfektní, Kapitán Spaulding je naprosto vynikající postava, jenže čím se film blíží ke konci, tím je slabší a slabší, výjimkou je krátké objevení se Dr. Satana a dost zachraňuje vizuální stránka filmu. Ale jak už jsem řekl, trochu mě to zklamalo, zatím nejslabší Zombieho film, ale potěšující je, že se každým filmem zlepšuje, pokračování Devil´s rejected je mnohem mnohem mnohem lepší. 3,5* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zombie je úchyl o tom žádná, protože natočit něco takového již při své první režisérské zkušenosti je prostě neuvěřitelné. Film má rozhodně obrovské množství chyb a nelogičností, ale ty s radostí hodím za hlavu. Já jsem si totiž film mrtě užíval od začátku až dokonce. Zvrácené choutky rodiny Fireflyových, jsou rozkošně úchylné a všichni členové této rodinky jsou cool. Asi nejvíc mě však rajcovala prdelka Sheri Mooon. Tahle mrška se do této role hodila úplně skvostně a pro mne osobně byla jasným tahounem filmu. Režiséra musím pochválit i za luxusní flashbacky. Tenhle film si rozhodně zařadím mezi ty více oblíbené. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dosť "divný" horor o úchylnej rodine Fireflyových, ktorého pokračovanie Vyvrženci pekla sú min. o triedu lepším filmom. Pokiaľ berieme Vyvržencov pekla ako samostatný film, je to dobrý nárez brutality, ale ak sa vám páčil natoľko, že vás tento rodinný klan zaujal a chcete o nich vedieť viac (tak ako ja pretože Vyvržencov som videl skôr), máme tu Dom tisíce mŕtvol, ktorý sa dá pozrieť. Je tu aj pár zaujímavých momentov, asi najviac zaujímavá je vražda policajtov a policajta na dôchodku v podaní "vojaka Ryana", ale ako celok to stačí vidieť iba raz. To ako vyzerá výsledná verzia filmu má na svedomí štúdio, ktoré vystrihlo z filmu 17 prevažne krvavých minút. Výsledok je aký je, čiže nič moc.40%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč je mezi Domem tisíce mrtvol a Vyvrženci z pekla rozdíl 15 procentních bodů. Já, jako hororový fanoušek, dávám oběma plný počet, protože jdou ruku v ruce. Jediným podstatným rozdílem je, že co má DTM navíc béčkového, to máji Vyvrženci navíc akčního. Pro mě naprosto zanedbatelná záležitost, pro ostatní zjevně ne.....hanba vám! :) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

I přes vyloženě skvělé herce a kultovní atmosféru není Dům tisíce mrtvol tak úplně dobrou podívanou. Začátek byl slibný, ale to je později zazděno přílišnou úchylností a smysl nedávajícím koncem. Všemu taky škodí moc velký počet členů rodiny, a proto není dáno dost prostoru těm, kteří to potřebují (na rozdíl od Vyvrženců pekla, kde má každý dost místa na sebeprosazení). Vidím to tak na lepší průměr, který naštěstí položil základy k vzniku výborného pokračování. PS. Sid Haig je skvělý herec. Ihned si musím sehnat pár jeho dalších filmů. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Za první promítací víkend vytěžil film v amerických kinech 3 460 666 dolarů. V přepočtu na jedno kino, do kterého byl film nasazen, to vycházelo přesně na 666 dolarů. (Othello)
  • Záběry z domácích videí rodiny Fireflyových ve kterých mluví do kamery, jsou inspirovány podobnými nahrávkami, které natáčeli příslušníci sekty Charlese Mansona. (Othello)

Reklama

Reklama