Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

I přes vyloženě skvělé herce a kultovní atmosféru není Dům tisíce mrtvol tak úplně dobrou podívanou. Začátek byl slibný, ale to je později zazděno přílišnou úchylností a smysl nedávajícím koncem. Všemu taky škodí moc velký počet členů rodiny, a proto není dáno dost prostoru těm, kteří to potřebují (na rozdíl od Vyvrženců pekla, kde má každý dost místa na sebeprosazení). Vidím to tak na lepší průměr, který naštěstí položil základy k vzniku výborného pokračování. PS. Sid Haig je skvělý herec. Ihned si musím sehnat pár jeho dalších filmů. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

NEPOUŚTĚJTE SI TENTO FILM ! Ne hned. Odložte ho do šuplíku a napřed zkoukněte jeho volné pokračování - Vyvržence pekla . Můj komentář k nim je zde. Vím, co říkám, já jsem to takhle (nedopatřením) udělal a nemělo to chybu. Vyvrženci jsou totiž natolik ďábelskou jízdou jedné pošahané rodinky masových vrahů z vidlákova, že Mickey a Mallory můžou jen tiše závidět. Pekelní vidláci jsou nejen neskutečně zvrácení, ale i vychechtaní. Mordují radostně, terorizují s gustem. A jsou zcela reální, přímo ze života. Brrr...      Já viděl nejprve ty Vyvržence. Takže pak už jsem se sem, do Domu, vracel jako domů. Za svým taťkou klaunem a vůbec za všemi těmi magory, z nichž každý by vystačil na jednu plnokrevnou noční můru. A užil jsem si to na plné koule a veškeré nedostatky filmu, včetně toho přeplácaného finále, jsem měl na háku. Žádné chyby jsem neviděl asi i proto, že mi Bejby sebrala brýle :-). Shrnuto: je to ujeté, je to zvrhlé, je to kýč. Je to prostě filmařský Halloween. Včetně soundtracku. A téměř celý film jsem se výborně bavil. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zombie je úchyl o tom žádná, protože natočit něco takového již při své první režisérské zkušenosti je prostě neuvěřitelné. Film má rozhodně obrovské množství chyb a nelogičností, ale ty s radostí hodím za hlavu. Já jsem si totiž film mrtě užíval od začátku až dokonce. Zvrácené choutky rodiny Fireflyových, jsou rozkošně úchylné a všichni členové této rodinky jsou cool. Asi nejvíc mě však rajcovala prdelka Sheri Mooon. Tahle mrška se do této role hodila úplně skvostně a pro mne osobně byla jasným tahounem filmu. Režiséra musím pochválit i za luxusní flashbacky. Tenhle film si rozhodně zařadím mezi ty více oblíbené. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že se budu zastávat člověka, co si dobrovolně změnil příjmení na Zombie, leč nemohu jinak. Svérázný režisér přesně ví, čeho chce dosáhnout, a zásluhou umně zakombinovaných klišé a neotřelé, zběsile (nikoli chaoticky) sestříhané obrazové formy se mu to i daří. Příběh o šílené a svým velmi zvrhlým způsobem i sympatické maniakální rodince sice nevyčnívá ani brutalitou, která je spíše decentní a chytře náznaková, a ani atmosférou morální zkaženosti a čirého zla, která je mírněna návalem brutálního černého humoru, ale je to zkrátka nápaditá a až vražedně přímočará hororová jízda, která nepřestává bavit a udivovat Zombieho nenasytným, bezohledným a v závěru vyloženě trýznivým přístupem. Film je navíc prošpikován odkazy na žánrové hity, které mě nehorázně bavilo odkrývat, a jeho finále v podzemí, kde dojde i k poctě Kubrickovu Osvícení (pokud mě tedy zrak nešálil), je pak vzhledem k vyobrazení nefalšované hrůzy velice působivé. Co působivé, vynikající....! Prosím více takových filmů, jejich potřeba v uvadajícím odvětví slasheru a hixploitation je čím dál akutnější... 75% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Místy je to velmi vtipné, místy dokonale zvrácené, a místy dokonale nudné. Shodou okolností místa třetího typu zde výrazně převládají. Skupinka vraždících magorů mi přijde jako skupinka nedostatečně zmagořená. Jako horor film rozhodně nepůsobí, ale odvážím se hádat, že je tomu tak trošku záměrně. Rozhodně je to film, který posunul hranice béčkového hororu až daleko za písmeno C. Film má naprosto šílený směr a tempo a snad i Rob Zombie má určitě mnoho našňupáno a ještě více napícháno, protože jinak není naprosto možné, aby dovolil vznik něčemu takovému. Hvězdičku dávám jenom za ten humor, protože to mnou zmíněné násilí mi přišlo násilím dosti odfláknutým. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Film byl natočen v roce 2000, ale k veřejnosti se dostal až o tři roky později. Universal Pictures odmítlo tento film vydat, protože bylo přesvědčené, že ratingová komise film ohodnotí jako NC-17 (do sedmnácti let film naprosto nepřístupný), což se nakonec nestalo. (Othello)
  • Během filmu můžeme vidět plakáty pohřešovaných chlapců. Na fotografiích jsou ve skutečnosti sám režisér Rob Zombie a jeho bratr (zpěvák skupiny Powerman 5000) jako malí kluci. (Othello)
  • Postava šíleného klauna Captaina Spauldinga jménem odkazuje na Groucha Marxe. (-Bomba-)

Reklama

Reklama