Reklama

Reklama

Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným" mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny. (CinemArt)

(více)

Recenze (299)

0verseer 

všechny recenze uživatele

Ani neverím, že som to dokázal dopozerať bez toho, aby som nezadriemal. Ako komédia slabé (ak som sa pousmial viac ako 4/5-krát, tak je to veľa), ako dráma ešte horšie (ťažký život vynálezkyne mopu???!). Príbeh rozvedenej mamičky Joy žijúcej v jednom dome so svojím ex (a sú podľa popisu tvorcov šťastnejší ako kedykoľvek predtým), aj keď sa mu ušlo len miesto v pivnici, keďže jej praštená matka predsa chlapov v dome nestrpí. Joy rozhodne nieje žiadne orezavátko a keď sa naserie bez pomykov schytí brokovnicu a v okamihu zostrieľa fľašky, ktoré polotriezvym amíckym dôchodcom slúžia poslušne ako terče celý deň. Feministky tlieskajú a srdce im nejeden raz od radosti poskočí pri scénach, keď odmietne vystupovať pred celým národom v TV reklame na svoj spásonosný výnalez všetkých domácností v sukni, ale radšej bude "sama sebou" v rozťahanej blúze a nohaviciach. Veď žijeme v 21. storočí a sukňa je odporný prežitok, ktorý zakopáva rovnoprávnosť žien do najhlbšej vrstvy litosféry. A čuduj sa svete, podarí sa jej nevídané a úspešne oživí svoj mop, ktorý pred chvíľou takmer pochovala neschopná obdoba Horsta Fuchsa... A aj napriek všetkým polenám, ktoré jej život neúprosne hádže po nohy si splní svoj americký sen a pri porovnaní ťažkých životných údelov spraví aj z takého Rockyho Balbou úplného lúzra. Mimochodom prvá "komédia" s De Nirom, ktorú som videl a som vážne rád, že som sa im doposiaľ úspešne vyhýbal (fakt škoda, že sa dal na staré kolená práve na tento žáner). A Cooper? Niekto taký tam aj hral?! Nebyť titulkov ani by som nevedel. Za dve hviezdy, lebo je pravda, že sa točia aj horšie a žiaľbohu aj hlúpejšie veci, ale rozhodne nejde o humor podľa môjho gusta . Pravdou však je, že nepatrím do kategórie, pre ktorú bol a je film určený, takže som ho ani nemohol logicky plne "doceniť"... ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Pokud si myslíte, že vaše rodina je divná, tak po shlédnutí tohohle snímku možná přehodnotíte názor. Jinak Jennifer hraje sice dobře, ale na Oscara či jiné ocenění to teda není ani náhodou, zlatá Alicia Vikander v Dívce z Dánska! ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Z mého pohled zcela zbytečný film, ano, Joy si prošla svým, měla v dobré době, dobrý nápad a to také v dobré zemi, kde ho mohla zúročit, jakkoliv to bylo těžké. Nicméně, celovečerní film o ženě, která vymyslela mop a dokázala toho využít je pro mne nepochopený, obzvláště proto, kolik možností na zajímavé příběhy o ženách se nabízí nejen v současné době, ale i historii. Nicméně, Jennifer byla výborná a atmosféru měl film také zajímavou a proto tři hvězdičky. ()

KaZbunda 

všechny recenze uživatele

JL žeru - proto jsem se ostatně do snímku pustil a byť jsem k filmu přistupoval trochu s despektem, že mě těžko bude bavit příběh o mopu a kterak jest vydělati na něm, tak jsem se rozhodně nenudil(i přes prvních 20 minut hluchých) a fandil Joy v té její nelehké cestě. Ke čtyřem to ale nakonec nevytáhnu, chybí tomu lepší dialogy. Mrkněte. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Všechno jen ne mainstream. Všechno jen ne Áčkovej film. Všechna klišé, ale dívat se nepřestaneš. Je tu toho dost - skoro až všechno, ale přece jen to není nejlepší kategorie. Je to určitě vánoční film. Není to film pro každého. Je to drama. Víc než o zápletku jde o příběh. Má to happyend. Já to doporučuji, 4* s přehledem. Super zimní příběh pod deku.. ()

Bobris 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to k jídlu s nulovým očekáváním a po hodině se přistihl jak na to koukám s otevřenou hubou a jídla se skoro ani nedotknul. Nevím jak se to stalo, ale tenhle film utekl a nemám nejmenší tušení jak. Jednou za čas si asi pustíte film, kterej běží přesně v tom tónu, kterej potřebujete. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

V Joy se kromě ústřední linie příběhu (prosazení mopu na trh) děje všechno jen tak mimochodem. Přehlcený dům mnoha členy domácnosti neodhalí žádné vztahové záležitosti, jako by celá rodina jen čekala v křesle u obrazovky, jak to dopadne. Na dvouhodinový snímek je toho všeho jen polovina. Zkrátka málo "zevnitř". ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to bol celkom pozoruhodný príbeh o tom, že sa nikdy netreba vzdávať nádeje na lepšie zajtrajšky, aj keď ste doslova úplne na dne. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Opět nijaká Jennifer Lawrence, v dalších rolích Robert De Niro a Bradley Cooper, kterým to spolu víc sedělo jinde. ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Je to u me na hrane trech a ctyrech hvezdicek, ale protoze Jen je proste skvela a luxusni, davam ctyri. Pribeh ze zacatku dost prapodivnej, ale jakmile se potkava se svym filmovym partakem Bradleym, zacalo me to bavit. Ten prvni prodej mopu me dostal, ona je fakt skvela. Naopak kdo mi lezl na nervy, byla jeji nepouzitelna matka, to byla hruza. Taticek taky na pest nakonec, ale asi to tak opravdu bylo, takze co uz. Zajimave a skvelou hudbou podtrzene. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a zábavná ptákovina. Jen tu věčně poblitou blůzu jsem fakt nevydejchával. Isabella Rossellini předvedla skvělej výkon a její maska jí padla jako ulitá. ()

yatan 

všechny recenze uživatele

Joy je dobry film! Myslim si, ze aj ked vo vseobecnosti bude Joy vnimana ako step back pre Davida O. Russella, nie je to uplne pravda. Joy ma viac srdca ako jeho dva posledne filmy dokopy. Je tu urcite rozpravacske kuzlo, ktore vnimam, ako nieco velmi cenne a zriedkave. David pouziva vo svojich filmoch prvky, ktore su same o sebe lacne a populisticke pomocky, dnes vsade pouzivane, ale spolu dokopy tvoria urcitu magic, urcitu naturo-art harmoniu, uprimnu koloraturu, ktorej postupne podlieham stale viac a viac. Mozno je to ta herecka chemia medzi triom Lawrence-DeNiro-Cooper, mozno je to ta kamera, mozno su to farby. Najviac mi sedi vysvetlenie, ze David O.Russell je vynimocny reziser, ktory vie vsetky tieto prvky spojit v style, ktory aj obycajny a vsedny pribeh premeni v sviezi zazitok, hodny videnia, kazdeho vnimaveho film milujuceho zruta. Byt v takomto stave objektivny je preto o to tazsie...Su tu vyslovene odflaknute vsetky vedlajsie postavy, ktore by mohli dodat filmu pravu "JOY" a byt niecim viac, ako len one-(wo)man Jenifer show. David raz povedal: "..je mi ukradnuty pribeh, zaujimaju ma vzdy len postavy.." Skoda, ze taki dobri herci zostali pribehovo nevyuziti a David sa viac spolahol na talent, ako poctivu pracu. Niekedy zbytocny polopatisticky sentiment. Niekedy su tu zablesky az Wes Anderson-ovskych absurd-funny momentiek, ktore ale nie su vobec dotiahnute. V kazdom pripade ma Joy nesporne kvality hodne Academy Awards. 8/10 Joy si zasluzi sancu. Co na tom, ze nosi len "jeans n blouse" ma sarm! ()

FosaCZ 

všechny recenze uživatele

Jediný dojem, který z Joy mám, je ten, že Jennifer Lawrence už nemá čím překvapit, a v 25 letech je fázi, kdy je s každým filmem víc a víc okoukaná a víc a víc nesympatická... přišlo to hodně brzy. ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct,Jennifer Lawrence vyspěla do docela kvalitní herečky,a dala jasně o sobě vědět,že nepatří jen do škatulky "teenager movies"v překladu filmy pro puberťáky s ikvé 12.Jestli byl mop opravdu vynalezen za těchto okolností,tak to fakt neměl vůbec jednoduchý.Začátek filmu takovej kostrbatej až nudnej,připomínalo to spíše nějakou zamotanou rodinou ságu.Pak to začalo být zajimavější hlavně od okamžiku,kdy "Joy"začala svůj novej výrobek osobně propagovat v telešopingu.Škoda Bradleyho Coopra,že nebyl ve filmu více vidět,role mu padla,ale neměl moc možností se projevit.Myslím,že "Joy"určitě není špatnej film,ale rozhodně nebude pro každýho.60%. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Neviem si predstaviť lepšie namakať takto zložito "prekúskovaný" životopisný námet. Príbeh Joy podávaný rozprávaním jej babičky - odpočiatku pomaly namotávaný na väčšie a väčšie sústo, zakončený až neuveriteľnou paralelou medzi ranným detstvom, dejovou prítomnosťou a celoživotným dielom.... Bezchybný výkon Jennifer hodný oscara, ostatní super sekundujúci - no povedzte všetci kritici: Koho by ste tam vymenili??? Absolútne nechápem tie nízke hodnotenia. Podľa mňa pán Russel vytvoril nespochybniteľné dielo!!! 95% - jednoznačne! ()

Merlinousek 

všechny recenze uživatele

Tu se jedná o příběh jedné pani, která dostala nápad na vychytaný mop a přes všechny obtíže a strasti se jí svým buldočím přístupem podařilo uspět a zbohatnout. Průměrné téma, kamera, napětí, přesah. Body sbírají nadprůměrná Jennifer, Bradley a hudba. Zodpovědný divák varuje: "Sledování tohoto filmu může způsobit ospalost až spánek, netrpělivé posouvání děje ku předu a tupý výraz po skončení filmu." Pokud nejste zamilovaní do Jenn nebo Bradleyho, pak TOHLE vidět fakt nemusíte. Zkrátka další položka v seznamu: "Něco natočit, dobře obsadit a hlavně zmáknout trailer" - checked! ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Taký ten film, ktorý sa objaví každý rok, je zručne natočený, dobre obsadený a zázračne nominovaný na najprestížnejšie ceny, i keď nikto nevie prečo. Je škoda, že práve tento film vyšiel z pera Davida O. Russella. Ten síce filmu zaručil remeselnú kvalitu a milované obsadenie, žiaľ sa mu nepodarilo film obohatiť ničím zásadným. Jennifer Lawrence je opäť výborná a svojej postave dodáva rozmer, nohy jej však podkopáva zbytočne dlhý, ničím neprekvapivý scenár o mope. Nie o žene - o mope. No fakt. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Když vidím někde mop, většinou zdrhám, aby mi ho někdo nestrčil do ruky s tím, že mám vytírat. Tohle byl ovšem ten nejvíc sexy mop, ze kterýho nejen že nešla hrůza, ale člověka i nabudila k tomu aby si s ním po podlaze párkrát šoupnout. Vážně, když jsem zjistil, že tahle podívaná má být o vytíracím vynálezu, přepadly mě velký pochybnosti o kvalitě jejího obsahu. Musím ale přiznat, že se to pánům filmařům vcelku povedlo. Ja fakt, že některý věci mohl Russell o něco víc osvětlit a ukrást stopáž někde jinde, ale i tak jde o docela koukatelný dílko, hlavně od konce první třetiny, než se nastínilo, jak moc těžký to Popelka - vynálezkyně má. ()

Související novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (více)

Reklama

Reklama