Reklama

Reklama

Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným" mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny. (CinemArt)

(více)

Recenze (299)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Jennifer spolu s Bradleym pod režií O. Russella již podruhé. Tentokrát ale nejde o komplikované rodinné drama, které vyústí v romantickou slaďárnu, ale o film, jehož obsahem je především cesta kreativní holky z vesnice, která chce jednou vést miliardový bussiness se svým mopem. Nevím jak u ostatních ale u mě to fungovalo. Potrpím si na zajimavé inspirující filmy, které dokumentují cestu "normálního" člověka za úspěšným profesním vrcholem. Tento film není o prožitku nebo o dokonalém zpracování a ukázky perfektní filmařiny, je o příběhu a o charakteru jedné nezastavitelné osoby. Ten pocit, když Joy nikdo z rodiny ani přátel nepodporoval a naopak ji od nápadu všemi možnými cestami odrazovali a ona se i přes to rozhodla do toho jít je pro mě krásnou ukázkou motivující odhodlanosti, která v dnešním světě chybí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zenska variacia Fightera. Znova sledujeme vzostup jednej nadanej osoby napriek nepriazni osudu a jej vlastnej nefunkcnej rodiny. Akurat to tentokrat nie je pribeh o boxerovi ale o domacej malomestiacke, ktora svojimi vynalezami dobije svet. Fighter mi sadol viac nielen preto, ze to bol chlapsky pribeh, ale celkovo mi vztahy v tom filme pripadali ovela zaujimavejsie ako v Joy. Ked si odmyslime uspech, ktory Joy dosiahla, tak nic dalsie uz tento film neponuka. Rodinne vztahy su vykreslene tak absurdne až mi pripominali soap operu, ktoru neustale sledovala matka hlavnej hrdinky. Uplna nuda to nie je vdaka spickovym hercom, ktori si odohraju svoj vysoky standard, ale zaroven to ani na chvilu nie je strhujuce. Ale obcas je to celkom dojimave. Proste taka rozpravocka pre zeny v domacnosti o tom, ze ak dostanu brilantny napad, tak môzu dobiť svet. 6/10. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Námět o tom, jak Joy vynalezne mop, je vlastně to nejlepší na celém filmu, ale scénář je jedno velké utrpení, které nedokáže logicky řešit situace v příběhu, ani přirozeně řídit jednání postav a tak častokrát předvádí podivnou hru na autentičnost. Joy balancuje na hraně nad propastí a řešení následně přichází mávnutím kouzelného proutku. Když přijde radost, musí hned přijít smutek a další speciálně načasované občas převídatelné události. Prostě továrna na patos. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Trochu moderní pohádka, trochu trpké životopisné drama a trochu "Vlčice z Wall Street". Film Joy je pestrou kombinací životních útrap hlavní hrdinky, která si i pod tíhou dospělých problémů dovedla udržet dětské sny a jednoho dne se je rozhodla následovat. Z herců si kromě Jennifer Lawrence v titulní roli mojí pozornost získal především její nestárnoucí filmový partner Bradley Cooper a hvězdný Robert De Niro. Režisér Russel už po několikáté předvedl, že s herci dovede výborně pracovat. Tentokrát však chyboval ve scénáři. Tím narážím z části na jeho charakteristické poklesy a výpadky v dynamice a na divoké vypavěčské skoky v posledních deseti minutách, kterých obecenstvo mohl milosrdně ušetřit pro dobro všech. Kromě těchto kazů však Joy považuji za kvalitní dobové vyprávění. 7/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Máme tu životopisné filmy o geniálních matematicích, astrofyzicích, letcích... a taky tu máme životopisný film o ženě, co vynalezla samoždímací mop. Nakonec ale proč ne. Joy je povedené drama s komediálními prvky o cestě za americkým snem. To už tu sice několikrát bylo, ale tohle nevtíravé odlehčené podání mi sedlo, i když nemůžu říct, že by to byl film, který vyloženě nadchne. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nejde o nič iné, ako o kalkul na diváka, ale je to spracované a podané tak pohodovo, že nejde to nemať rád.Jlaw sa stáva mojou obľúbenkiňou. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kino Atlas (ČSFD projekce) - Mě snímek potěšil, i když už teď je mi jasné, že u většiny upadne v totálním zapomnění. Zejména scéna, jak Joy poprvé vystoupí před kamerou, se mi hodně líbila. Stejně tak, jak si Joy razí odvážně cestu, aby se stala úspěšnou podnikatelkou. Na druhou stranu mi u filmu přece jen něco chybělo, něco, co by mě přimělo dát 4 hvězdičky, ale teď nejsem schopen to identifikovat. Doufám, že po příštím shlédnutí budu moudřejší. 69% ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence alias Joy je hlavním tahounem celé této filmové cesty za úspěchem, která dostala inspiraci z reálného prožitku. Film zpočátku nabíral pozvolné obrátky, které vzápětí v motoru rotovaly již setrvačností, bohatě dostačující k tomu, abych ocházel z kina spokojen. Jennifer herecky září a zaslouženě je hodnocena kritiky pozitivně i ostatní účastníci této jízdy radosti nezapadají sněhem a jsou výraznými postavami tohoto filmu. Robert De Niro či Isabella Rossellini snad ani neumí nehrát, takže ty jsou vždy potěchou hereckého oka. Teď už jen zbývá si objednat od Horsta tolik žádaný a vychvalovaný mop, abych pocítil kvalitu na sto procent. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě osobité a zábavně zpracované s obrovskou porcí Jennifeřina charismatu, která je skvělá herečka. Byť jsem netušil do čeho se pouštím a o čem to celé vlastně je, tak mě to náramně bavilo. Překvapení, že se jedná o vynalezkyni mopu a po čase dalších domácích vychytávek, bylo v mém případě, jako neznalce obsahu na místě. Je pravda, že ta strastiplná cesta za úspěchem mohla být hlubší a detailnější. V rámci na mě působícího odlehčeného přístupu, to ale plně kaceptuju a prostě nemůžu říct, že bych se nebavil, ba naopak. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Já asi opravdu jen tak Jennifer Lawrence na chuť nepřijdu,protože podle mě je hodně přehodnocená a i někdy přehrává,ale zde byla docela snesitelná.Příběh o tom jak máma od dětí má sen a za ním si jde stojí za zhlédnutí pokud myslíte,že nic nemá cenu,ale kdyby to hrál někdo jiný tak by to pro mě bylo lepší :-).Už snad tradičně s ní tady hraje Bradley Cooper..:-) No za mě tedy celkově 65 % a tři hvězdy. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

JOYstick mě už od začátku nezajímala a k vidění filmu mě motivovala jen ta nominace Jennifer Lawrence. Nechci film kritizovat, ale je to sračka, jen díky Jennifer ne tak špatná. Absurdní drama, které působí až pohádkově, jen ve scénách kdy by pohádkové mělo být nejvíc uhne a je z toho idiotské drama. Možná kdyby Joy po deseti minutách zašla za Carol, tak by to lesbicky stálo za to, ale takhle.. to je jen čekání na poslední minuty, kdy Lawrence nakope všem prdele nudným způsobem. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Já z toho nemůžu, fakt nemůžu... Film o mopu?! Ať je tahle story pravdivá jak chce, film podle toho točit neměli. Asi nejdivnější a nejzbytečnější biografie, kterou jsem doteď viděla. Jako chápu, že se v Hollywoodu snaží "vyždímat" kde co, aby tvůrci dostali toho Oscara, ale takovýmhle filmem vyždímali spíš moji trpělivost. A ještě ten voiceover babičky... to jsem fakt "potřebovala." Divnost filmu pak ještě zdůraznila Prima novým názvem, snad by komentátor měl v upoutávce co říkat. P.S: Jindy českému dabingu fandím (chyby jsou často hlavně v překladech), ale tady už jsem nemohla vystát spojení Robert De Niro + Petr Pospíchal. 4/10 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

enJOY! David O. Russell tentoraz ide skôr na automat, než by sa akokoľvek výrazne snažil, ale mňa to kvôli Jennifer Lawrence stále baví. Akurát si tu len divák môže odškrtávať všetky znaky príznačné pre jeho predošlú tvorbu. V tomto prípade sa to však snaží rozprávať príbeh o mope, pri ktorom asi nikto nepredpokladal akú mal zložitú cestu na svet a koľko trápenia s ním mala hlavná hrdinka, no zároveň samotná story málokoho strhne. Začo okrem iného môže aj mierne nevyladený scenár, ktorý má dosť dlhý rozbeh (prvá pol hodina je pre dej dosť nepodstatná) a pár odbočiek a postáv, ktorá nikam nevedú – Robert de Niro, ktorý tu je zbytočný, než by filmu čokoľvek pridával. Na tú správnu nôtu sa tak Joy naladí bezprostredne až s príchodom Bradleyho Cooper a premiestnením do teleshoppingovej spoločnosti, kde sa odohrá aj najlepšia scéna filmu počas ktorej začne svoj „vynález“ v televízii predávať samotná Joy. Následne už film púta až do záveru a to pozadie vynájdenia jedného „obyčajného“ mopu s ktorým musí hrdinka riešiť podvod zo strany biznis partnerov, vlastnej rodiny, aj nemalé finančné problémy sa rázom stáva o to zaujímavejším. Najväčšiu zásluhu na to má rozhodne Jennifer Lawrence s dokonale presným hereckým výkonom a ktorej postava je ako jediná komplexne napísaná, je badať jej odhodlanie prečo robí to čo robí, nie je nerozvážna, nebodaj hlúpa a ide si za svojim cieľom. Keď si to tak zhrniem tak vo výsledku to dopadlo asi najzaujímavejšie ako príbeh o mope dopadnúť mohol. David O. Russell točiť filmy vie a tak jeho réžia v spojitosti so skvelou Jennifer Lawrence dokáže tento pomerne obyčajný životopis povzniesť na veľmi príjemnú drámu, ktorá ani nepotrebuje zbytočne tlačiť na emócie, aby fungovala. Nebyť dosť rozvláčneho úvodu, tak ide o príjemnú, neškodnú dvojhodinovku. Znovu si to asi nepozriem, ale keď to zahliadnem niekde v televízii, tak s tým žiaden problém mať nebudem. Bez Jennifer Lawrence by som nemal dôvod hnať hodnotenie vyššie, ale v tomto podaní spojenie Russell a Lawrence opäť funguje, aj keď o niečo menej ako pri ich predošlých filmoch, respektíve pre mňa ako pri ich Silver Linings Playbook. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

(Sorry předem za spoiler.) J.Law je fakticky dobrá, až jí člověk i promine tu Mystique, ale to je tak v podstatě na Joy to jediný dobrý. Je to překvapivě průměrně (a místama až i hodně podprůměrně) napsaný, což je umocněný ještě ke všemu tím, že vypravěčka je ze záhrobí (sorry za spoiler) - prostě pan režisér dostal ve střižně asi nápad, že by to nebyl tak špatnej nápad, aby to vyprávěla dávno mrtvá babička (sorry za spoiler), protože to pak umožní "she couldn't know that one day she would" storytelling, kterej se dal úplně v pohodě provést i bez tý babičky. Bradley zaplaťpámbu nemá prostor (zaplaťpámbu proto, že prostě už je to tak moc obehraná dvojice - J.Law a Bradley, že člověk už skoro i čeká, že se hned v další scéně políběj, protože to v podstatě dělaj u Russella pořád, že?), a zbytek ansámblu hraje opravdu druhý housle, a nikdo nevyčnívá. Není možnost, protože prostě je to napsaný tak průměrně, až se tomu nechce věřit. Russell si potřebuje dát pauzu, protože se vycákal u Silver Linings Playbook a u Fightera a každým dalším filmem, zdá se, mu ubejvá ostrejch nábojů. A pokud jsou fámy a hodnocení pravdivý, pak Accidental Love toho bude důkazem. Ale jinak je Jennifer fakticky dobrá a asi si tu nominaci i zasloužila. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

David O. Russell se hodně podbízí akademikům každým filmem, ale mě je to jedno, protože ať vezme jakýkoliv téma, vždy mě dokáže zaujmout a tady opět zůstává divácky atraktivním. Potřetí se opírá o spolupráci s Bradleym Cooperem a Jennifer Lawrence a jím to spolu prostě funguje. Navíc Joy působí dost svižně, že bych ani neřekl, že má 2 hodiny. 75% ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Russel ani tentokrát nevyčpěl. Není sice úplně ve formě, ale na příjemný večer stačí. Má to Coopera. Má to Lawrence. Je to patřičně černý a nějaký to uchechtnutí to z vás taky vybojuje. Nezatíží, neublíží. Myslím že stačí enJoy it! ()

R.A.D.A.R. 

všechny recenze uživatele

Pohodový film o americkém snu. Ze začátku spíše komedie, pak trocha dramatu, aby to vše dospělo ke sluníčkovému konci. Herci fajnoví a režie dynamická, takže není moc času se nudit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, Jennifer Lawrenci i Robert De Niro, a vlastně i ostatní, zde mohou hrát, jak chtějí, ale tenhle film mi přišel - až na posledních pár minut jako neskutečná hloupost. Proč mám sakra fandit ženské, která prodává v rámci telemarketingu? Nemůžu si pomoct, ale americký sen prostě nemiluji a tohle není jeho kritika, naopak jeho zbožňování, i když trochu přece jen pokřivené. Jinak by to ale mohlo být i zábavné. ()

Související novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (více)

Reklama

Reklama