Reklama

Reklama

Prázdniny v Provence

  • Slovensko Prázdniny v Provence
Trailer

Obsahy(1)

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

bearmeedek odpad!

všechny recenze uživatele

Možná to není odpad, ale chybí mi tu kategorie NIC. A tohle bylo Nic, nic, nic, a nic. A poslouchej, ty zmatenej Michálku. Až budeš chtít zase točit film o nějaké kapele, tak si najmi odborné poradce z nějakého pódia. To, co předvedla tvoje kapela na francouzském večírku, tak takhle nějak hrávala skupina složená z vojáků základní vojenské služby na lampasáckém večírku! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Chápu, že podobné filmy spoustu lidí dráždí. Tři borci, kteří jsou úplně mimo, nechápou hodnoty normálních lidí a pijou víno z flašky. Jedna delší párty je vyplivne v Provence u tetičky jednoho z nich. No a tam se tak plácají od zdi ke zdi. Film je bez příběhu i bez pointy. Náladu se bohužel nepovedlo úplně dobře navodit, přesto se alespoň třetinu stopáže zdá, že jde o zajímavý film. Místy prostě něco občas probleskne. Asi to chtělo ještě víc zahulit. 50% ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Já to vidím tak - to se jednou na divokém večírku probral kolem třetí nad ránem Vladimír Michálek vedle Kyštofa Hádka a povzdychnul si: "Ty vole, život je na hovno." "Není na hovno, jen už není co hulit, "opáčil oslovený. "Chtělo by to něco natočit," připojil se Jakub Prachař lehce opileckým hlasem zatímco močil na spícího Vojtěcha Kotka. Ten se probudil a nepřítomně se rozhlížel kolem. "No jasně, natočíme nějakou kokotinu, budou prachy a koupíme novej matroš!" zaradoval se Daniel Miňovský, který se připotácel se skleničkou v ruce. "Oukej a ty to vole napíšeš!" probral se konečně Kotek a nechápavě si prohlížel mokré nohavice. "Co chceš psát? Prostě popiš dnešní večírek a přidej tam hezký baby!" škytnul ospale Jakub Prachař a tipnul mu nedopalek o rameno. "Ale chci tam pěkný kozy!! zasnil se Vladimír Michálek, "třeba Janičku Krausovou." "Tu néé! " protestoval zoufale Kryštof Hádek. "To by mě zase její bejvalej zdrbal". "Ty Vláďo, hoď tam něco mladšího!!"zaškemral Vojtěch Kotek, "vždyť Krausová je..." ale nedořekl "Mluvili jste o mě?" nakoukla do dveří zmiňovaná dáma. "Neruš, točíme!" zabrblal Daniel Miňovský a pokusil se dolít si do sklenice obsah nedaleké vázy. "A co v tom hraju?" nedala se Jana Krausová a ležérně si posunula ramínko volných šatů. "Milačku, ty nic, leda by se to točilo u vás na chalupě!" zapojil se do debaty producent Vojtěch Frič. "Zatím nemáme prachy ani lokaci." "To se zařídí" pohodila hlavou Krausová a otočila se přes rameno: "Chantal, už nechlastej a pojď sem!! Kluci točí novej biják!!" "Tak to máme v cajku, já brnknu vo nějaký to hulení!" zaradoval se Jakub Prachař ... Bylo nebylo - kdoví. Ale tak nějak to být mohlo! Aspoň tak to vidím já. ()

Jazzzz odpad!

všechny recenze uživatele

Tak dnes jsem pochopil, že i sebeoblibenejsi herec že špatného filmu oskarovy neudělá. Mám rád jak Prachaře tak Kotka, ale ani jeden z nich mě nedokázal přesvědčit, že má význam se na tenhle film koukat. A jestli v tom filmu byl nějaký jiný herec jsem si mezi všemi těmi hroznými komparzisty nevšiml. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebyly zrovna dvakrát zábavné prázdniny....možná tak (nebo určitě) příjemná dovolená pro dotyčný filmový štáb, ale ty drahý diváku raději honem zanes uspořenou libru do nejbližší cestovky. Hned v první minutě to tam napálíme v podobě hlavního hrdiny hledajícího vhodné místo k vykonání velké potřeby...to aby bylo každému ze staru jasno oč tu poběží. A scénář jste nechali na letišti u odbavení? Potřebuju na velkou-zhulím se- ožeru se- zhulím se-potřebuju na velkou-udělám lachtana-zhulím se-potřebuju na velkou-ožeru se-zhulím se.....tak jsme se zasmáli "ha, ha, ha"! Z dobře sestříhané upoutávky se by dalo uvěřit, že jde o vtipnou letní odpočinkovou komedii, ale realita je trochu jiný Cabernet Sauvignon. Když nejvydařenějším počinem celého projektu je písnička z závěrečných titulcích, tak je hádám něco špatně.....že pane Michálek? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • „Jsem jeden z party kamarádů a členů kapely, kteří zdrhnou do Francie. Zároveň ale hraju i nadšeného botanika, kterého zajímá všechno zelené a vůbec všechno, co roste. Kam přijdu, tam prošmejdím zahradu a všechny stromy a keře,“ říká o své roli Vojta Kotek. (SONY_)
  • Námět a scénář vznikl podle zážitků scenáristy Daniela Miňovského z cestování po Francii a pobytu u známých. Reálný základ tak mají i některé figury filmu, například postava rázovitého moravského vinaře, který se usadil na statku ve Francii a kterého hraje Igor Bareš. (SONY_)
  • Ve 12. minutě chlapci nakládají náklad vína do auta a přijde Petr Dražinský (Igor Bareš). Dostane flašku vína a sklenici. Začne si do sklenice nalévat a láhev drží v levé ruce. Následně přijde velmi rychlý a krátký střih a láhev drží v pravé ruce. Po prostřihu je opět v levé. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama