Reklama

Reklama

Prázdniny v Provence

  • Slovensko Prázdniny v Provence
Trailer

Obsahy(1)

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (202)

mira007 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za obsazení, Francii a sluníčko ( a asi i za Denisu ), ale jinak film o ničem doslova a do písmene a ani jednou jsem se nezasmál. Nesmyslné dialogy, hulení, chlastání, sprostá slova, melancholické vzpomínání Krausové, nulový děj, nulová myšlenka - nuda o naprosto ničem. Taková sračka nepatří do kin. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Jak celému štábu a hromadě herců zaplatit parádní prázdniny ve Francii, vymyslete a napište nějakou blbost a nechte si na to dát peníze a je to. Fakt nevím co měl tenhle film světu přinést? ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Parádní letní náladovka s prvky 4. cenové, s kapkou Mamma mia. Nerozumím podhodnocenosti snímku. Je vidět, že lidé jsou přízemní, potřebují nosné scénaře a čisté příběhy. Náladovka. A moc příjemná. ()

Mouzon odpad!

všechny recenze uživatele

svým způsobem unikát... rezignace na elementární vůli napsat a natočit smysluplný film, vůně Provence a Prachařovo panděro nikdy nebyly tak hmatatelné___dotočná musela být slušná kalbütschka, chlebíčky tekly proudem, kaviárový šampaňský, a u trávy bezpochyby nezůstalo___kultovní potenciál zaručen ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Jako filmový dívák - je hrozná podívaná. Těch 85 minut se zdá jak 3 hodiny. Jako fanda hudby z Pardubic - s tím co zde předvádějí za muziku by se v pardubické, řekl bych velmi dobré a široké, hudební sféře opravdu nechytli. Jako člen Sokola z Pardubic - na Bílém Předměstí žádná sokolovna není... ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsme Prázdniny v Provence všichni jenom špatně pochopili. Tvůrci se totiž trochu zapomněli zmínit, že před shlédnutím filmu musíme vyhulit kilo trávy, několik lanýžů a vypít několik sedmiček vína, aby nám film pak přišel vtipný ;) ... Ze začátku se mi Prázdniny v Provence docela líbily ... A to až do chvíle, kdy se na obrazovce objevila Sofie. Scéna s jejím pronásledováním po domě byla absolutně zbytečná, stupidní a nekonečná, a bohužel po ní následovala ještě hromada takových. Z devadesáti procent jsem se vyloženě nudila, těch zbylých deset zachránila hrstka dobrých vtipů a hlavně Kryštof Hádek, který je opravdu jedním jediným důvodem, proč jsem se na film podívala a dokonce se na něj s velkým přemáháním i dodívala. Závěrečná polovina filmu byla vyloženě otřesná, záběry ze zhuleneckého pohledu spíše otravovaly a opilecké kecy, které v normálním životě nemůžu ani vystát se mi "dobrovolně" opravdu poslouchat teda nechtělo. Další, pro mě vyloženě osobní, urážkou jako metalisty, bylo nazývání toho příšerného vytí "hard rockem" ... Milí páni tvůrci, slyšeli jste někdy rock?! ... Myslela jsem si, že budou Prázdniny v Provence zklamáním, ale přiznám se, že jsem se občas přece jenom trošičku pobavila. Za to jedna hvězdička, tu druhou dávám za Kryštofa. Neříkám to často, obzvlášť, když se jedná o filmy s Kryštofem, ale tentokrát jsem opravdu moc ráda, že jsem v době promítání tohoto filmu byla za hranicema, protože jít na toto do kina, asi by mě peněženka spáchala sebevraždu. ()

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Zatím tak trochu nepochopený film, který ukazuje tři průměrné Čecháčky na výletě v Provence. Jinými slovy, tvůrci filmu nám ukázali, jak se žije ve světě, kde už je všechno, nikdo nic neřeší a o nic tam nejde. Akorát možná o nějaký ten byznys atd. Je to svět, který je pro nás tady v Čechách ještě pořád tak trochu hudbu budoucnosti, proto možná takové nepochopení. Jak se zdá, většina autorů komentářů tady na této stránce by chtěla vidět film, který by se podobal tomu, na co jsou zvyklí a pro podobné náladovky zatím ještě nemají pochopení. Pro mě to nebylo tak marné, vnímal jsem to jako kritiku takového toho českého průměru. ()

Chundys odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu nuda to byla. A to tam hraje dost mých oblíbených českých herců. Škoda, ale ten film byl vlastně v podstatě úplně o ničem! ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Proč umí režisér Vetřelce natočit parádní film z Provence a proč to nemumí Vladimír Michálek? Ačkoliv by to šlo kdyby se některé dialogy neblížili úrovni kameňáku, že mi bylo trapně za ty herce co to hrají a musí odříkávat. Prostě to sklouzlo na tu nejnižší úroveň kdy všichni chlastaj víno rovnou z flašky a pak to celé působí, že si tam všichni jeli udělat dovolenou a až potom si zahrát ve filmu. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Co očekávat od filmu, který začíná scénou, ve které drží Jakub Prachař sraní a zoufale se snaží najít záchod. Do přírody nemůže, protože podle něj tam není bidet, a tak scéna končí hnědkou na jeho riflích. No je to hrozná kravina, což divák pozná i tak, že ve Francii (kde se celý film odehrává) žije více Čechů než Francouzů. Přesto tahle kravina překvapivě baví, ačkoliv je převážně o chlastu, kouření, hulení a sračkách jedné imrvére zhulené trojice Prachař-Kotek-Hádek. Tím důvodem je právě Prachař, který tu hraje namachrovaného, ukecaného, věčně nad věcí frajera, frontmana jedné pardubické kapely. Jeho role je tak suprově zahraná a skvělá, že doslova předčí ostatní. A tak Kotek s Hádkem vedle něj vypadají jen jako jeho mladší bratříčci.... "Ale to je krásná Francouzečka. Ta je nádherná, ta má šmrnc. Tu bych líbal. Jak se jmenuješ, maličká? Ta má prsíčka, to je přesně moje velikost." [3244. hodnocení, 186. komentář, 19%, 158. nejhorší film] ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Film bez hlubší myšlenky a zápletky. Scénarista by zasloužil uhradit veškeré náklady za vstupenky lidem, kteří jim skočili na špek a šli na toto do kina. Já to vydržel do konce jen kvůli dobrým hercům jako je Hádek, Bareš, Krausová či Nosek. Scény, kdy se zhulili a svět se jim houpal před očima byly kýčovité a tvůrci si mysleli, že díky tomu snad bude tento film něco jako český Trainspotting, já fakt nevím....:D ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebyly zrovna dvakrát zábavné prázdniny....možná tak (nebo určitě) příjemná dovolená pro dotyčný filmový štáb, ale ty drahý diváku raději honem zanes uspořenou libru do nejbližší cestovky. Hned v první minutě to tam napálíme v podobě hlavního hrdiny hledajícího vhodné místo k vykonání velké potřeby...to aby bylo každému ze staru jasno oč tu poběží. A scénář jste nechali na letišti u odbavení? Potřebuju na velkou-zhulím se- ožeru se- zhulím se-potřebuju na velkou-udělám lachtana-zhulím se-potřebuju na velkou-ožeru se-zhulím se.....tak jsme se zasmáli "ha, ha, ha"! Z dobře sestříhané upoutávky se by dalo uvěřit, že jde o vtipnou letní odpočinkovou komedii, ale realita je trochu jiný Cabernet Sauvignon. Když nejvydařenějším počinem celého projektu je písnička z závěrečných titulcích, tak je hádám něco špatně.....že pane Michálek? ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Už Cimrman říkal: I ožralého zahraješ lépe střízlivý. Tady mi připadá, že tuto zásadu porušili ne jen herci... Takový zhuleně ožralý film to byl. Neodpustím si ale jeden postřeh. Jana Krausová je ve svém věku fakt kočka. ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Uplně zbytečný film. Na tohle se vybírají peníze pro podporu Kinematografie? Roman Holý mně tentokrát s hudbou celkem zklamal. Každopádně takový hapypyend bych si taky nechal líbit - 12% ()

DAPDO odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byl očistec. Přitom Michálek natočil už pár dobrejch filmů...Obsazení mi nevadilo, mám ty herce dokonce i rád. Nechápu. Ve svejch hodnoceních jsem moc odpadů filmům nedával a když jo, tak to už musela bejt fakt maxikokotina. Po shlídnutí Prázdnin v Provence přemejšlím, jestli jsem viděl vůbec někdy horší film. Sorry jako ! ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Vyrazíme s partou do Francie a užijeme si.přitom tak natočíme film,aby nám tu dovču někdo zacáloval.O čem? To je jedno, češi jsou blbci, ti snesou všechno..... ()

Reklama

Reklama