Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ladislav Mrkvička v příběhu muže, který má vykonat pomstu na zločinci. Významná stavební firma požádá fotografa Pikolu (L. Mrkvička), aby zhotovil sborník k výročí podniku. Ukáže se, že je to pouze záminka. Dostane se do blízkosti rodiny stavebního podnikatele, jejíž příslušník se podílel na válečných zločinech a o němž se všichni domnívají, že je mrtev... (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nepříliš podařené po/válečné televizní drama...škoda že to celé nebylo černobílé, jako ta expresivně působící intermezza...pak by byl výsledný dojem o řád vyšší... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh na pozadí válečných událostí s dietlovským scénářem a kvalitním hereckým obsazením, kterému vedle vynikajícího Ladislava Mrkvičky překvapivě kraluje teprve devatenáctiletá Mahulena Bočanová v hlavní ženské dvojroli. Tradičně nezvládnuté jsou jen dobové reálie, které mají podléhat konci šedesátých let (1969), ale ve skutečnosti podléhají spíš soudobé vizáži. Škoda, celkový dojem by byl nepochybně lepší. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Téma super, ale v realizaci se to trochu ztratilo. Malinko bordel v retrospektivách, tragická výprava, ale průměrné výkony v hlavních rolích vyrovnávají štěky mých oblíbených dam Jirásková, Štěpánková. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....môžete dostať 250 000 dolárov ak zabijete nacistického vojnového zločinca ...a navyše i vám cez vojnu ublížil.....  a čo spraví   hlavný akože hrdina? ...no ....veď uvidíte....veľmi biedne scenáristicky i prevedením-tie spomienky stále dokola a tiež to,že hrdinovia nezostarli za 20 rokov od vojny ...slabé. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pár silnějších momentů sráží dolů celková televizní upatlanost a nevyvážené herecké výkony. Nemůžu si pomoct, ale Bočanová mě herecky nepřesvědčila. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

ten závěr mi přišel hodně přitažený za vlasy. Včetně prapodivných motivací některých postav během děje. Herecké podání většiny postav bylo až překvapivě matné, snad proto mezi nimi mohla kralovat Štěpánková v naprosto podružné roličce. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Silná, výborně zahraná záležitost. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo to, že vizuální stránka neodpovídala době, v níž se měl snímek odehrávat. Ale to bylo asi to nejméně podstatné. Vůbec jsem se dívat nechtěla a jsem moc ráda, že jsem se nakonec dívala. Bylo na co. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Asi to chtělo více „polopatismu“. Herci dobří, to ano, ale celé to bylo ušmudlané a nezajímavé. Točily se lepší „inscenace“. A ten konec?? Bóóóóóže… ()

McMerkurion 

všechny recenze uživatele

... hrozně se to táhlo, přestože je od začátku jasný, o co půjde, a ten konec, ten to teda dorazil, co tím chtěl autor říct? ... ()

narenta 

všechny recenze uživatele

Já se v tom zcela ztratil. Místo přesné dějové linky jen nějaké náznaky napůl vyslovené myšlenky, když už uniformy, tak bez znaků a insignií - ach jo. ... Dvě hvězdy za vkusné interiery, půvab slečny Mahuleny, a za civilní hraní p. Mrkvičky. Z předlohy se dalo vytěžit tak o 200% více. ()

Reklama

Reklama