Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportér Henry Taggart (Van Heflin) dostane za úkol napsat článek o květinovém festivalu v Delftu (v Michiganu, ne v Nizozemí), kde žije rozsáhlá holandská komunita. Ubytuje se v hostinci, který patří panu Van Maasterovi (S. Z. Sakall) a jeho sedmi krásným dcerám, z nichž nejstarší, Regina, touží po umělecké kariéře, zatímco zbylých šest, Billie, Victor, Albert, Cornelius, Peter a George pracují jako personál hotelu (v mužském oblečení, nemají tedy jen mužská jména).
Henry je nejprve přitahován Reginou (Marsha Hunt), pak se ale zamiluje do nejmladší Billie (Kathryn Grayson), když ji slyší zpívat. Ta ho ale odmítne, protože je rodinným zvykem, že dcery se provdávají v pořadí podle věku (i když většina sester už své partnery má). Zápletka zahrnuje ještě odjezdy několik postav do New Yorku, ale nakonec vše končí před oltářem malého kostela v New Delft a je možné uhádnout, kdo bude prvním párem.
Romantický muzikál z roku 1942 měl prozaickou dohru před soudem v roce 1949, kdy maďarský autor Ferenc Herczeg zažaloval MGM, že použilo jeho hru Sedm sester, zfilmovanou Paramountem v roce 1915. Vše skončilo mimosoudním vyrovnáním.
Postavu „Cornelia" hraje Frances Raeburn, skutečná sestra Kathryn Grayson. (Peabody)

(více)

Reklama

Reklama