Reklama

Reklama

Co tě nezabije, to tě obrní

(studentský film)
  • USA Every Palsy Has its Silver Lining
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2014, 8 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Obrazné výjevy z paměti člověka žijícího s obrnou. Virem polio onemocněl začátkem 60. let. Proč a jak doktoři v Jánských Lázních zkoumali techniku jeho pádu? Temná vzpomínka líčí absurditu kroků, bodů, návodů k žití. Expresivní kamera a útržkovitý komentář absurdnost potvrzují. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (2)

antragus 

všechny recenze uživatele

Nejdřív si člověk říká: "Co to sakra je?" Když podle výkladu pochopí, o co se jedná, začne mu to docházet. Co vlastně k takovému vyprávění chcete stvořit za obrazový doprovod? Povedlo se to perfektně, autorka si vyhrála s obrazem a nahodila povedenou atmosféru. Na studentský film hoooodně působivých kladů oproti jiným záležitostem, které jsem měl možnost vidět. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

O problematiku poliomyelitidy se už nějakou dobu zajímám, tento dokument mi ale o této nemoci bohužel nic nového ani zajímavého neřekl. Neoslovil mě obsah ani forma a velmi jsem se přemáhal, abych to vůbec dokoukal. Nemůžu si pomoct, ale podle mě by se tyhle ateliérový cvičení FAMU vůbec neměly dostávat ven mezi lidi (a už vůbec ne sem na ČSFD). ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama