Reklama

Reklama

Bergwelten


Die Dolomiten – Im Zauber der vier Jahreszeiten (E104)

(epizoda)
? %
Rakousko, 2018, 47 min

Obsahy(1)

Dvoudílný dokument sleduje svět Dolomit v Jižním Tyrolsku, lidi, kteří tam žijí, kontrasty, jedinečnost. Druhý díl se pouští do hledání identity, života v harmonii mezi tradicí a modernou a ukazuje odchod k něčemu novému, spolu s horolezcem, který zastupuje mladou generaci, Simonem Messnerem, synem velkého průkopníka a horolezce Reinholda Messnera. Simon Messner, který vyrůstal a dělal své první lezecké pokusy v tomto legendárním historickém světě Dolomit, sdílí se svým otcem názor, že dobrodružný charakter horolezectví nesmí zmizet. Koneckonců je to jedna z mála zbývajících možností, jak uniknout z přeregulovaného světa.
I ve druhém díle jsou opakovaně líčeni lidé, kteří si tento svět osvojili, žijí zde a naučili se žít v drsné, předimenzované přírodě. Kamera například provází Günthera Pernthalera jako člověka, který má blízko k vlasti, člověka, který přikládá stejnou důležitost udržitelnosti a tradici. Nebo Erwin Steiner, horský vůdce, který pozoruje změny v Dolomitech, snaží se žít a pracovat v souladu s masovou turistikou a přitom nacházet klidná a neznámá místa. Nebo velmi speciální výtvarná soutěž v Ladin Val Badia, která přitahuje umělce z celého světa. Umělci jsou požádáni, aby ve svých sochařských instalacích porozuměli světu hor. (sator)

(více)

Recenze (1)

sator

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvoudílný dokument sleduje svět Dolomit v Jižním Tyrolsku, lidi, kteří tam žijí, kontrasty, jedinečnost. Druhý díl se pouští do hledání identity, života v harmonii mezi tradicí a modernou a ukazuje odchod k něčemu novému, spolu s horolezcem, který zastupuje mladou generaci, Simonem Messnerem, synem velkého průkopníka a horolezce Reinholda Messnera. Simon Messner, který vyrůstal a dělal své první lezecké pokusy v tomto legendárním historickém světě Dolomit, sdílí se svým otcem názor, že dobrodružný charakter horolezectví nesmí zmizet. Koneckonců je to jedna z mála zbývajících možností, jak uniknout z přeregulovaného světa. I ve druhém díle jsou opakovaně líčeni lidé, kteří si tento svět osvojili, žijí zde a naučili se žít v drsné, předimenzované přírodě. Kamera například provází Günthera Pernthalera jako člověka, který má blízko k vlasti, člověka, který přikládá stejnou důležitost udržitelnosti a tradici. Nebo Erwin Steiner, horský vůdce, který pozoruje změny v Dolomitech, snaží se žít a pracovat v souladu s masovou turistikou a přitom nacházet klidná a neznámá místa. Nebo velmi speciální výtvarná soutěž v Ladin Val Badia. Přitahuje umělce z celého světa. Umělci jsou požádáni, aby ve svých sochařských instalacích porozuměli světu hor. ()

Reklama

Reklama